torek, 26. marec 2019

LINES

Naslov: Lines
Avtor: Anna B. Doe
Zbirka: Greyford High #1
Založba: Kindle edition (e-knjiga, 2018, 283 strani)
Ocena: 4 ★★★
Kategorija: romantika (romance), mladinski roman (young adult)
Glavni liki: Amelia Campbell, Derek King, Maximillian Sanders, Jeanette Sanders, Andrew Hill, Brooke Taylor
Kraj dogajanja: Greyford (ZDA)

OPIS

Zadnji letnik.
Tri dekleta. Trije fantje.
Hokej in rivalstvo.
Nesramna dekleta in prijateljstvo.
Stare ljubezni in nove priložnosti.
Še eno leto, da si neviden.
Še eno leto za zmago.
Odštevanje se lahko začne.

Zadnji letnik se ne bo končal dovolj hitro za Amelio Campbell. Za sramežljivo dekle iz sosednjih vrat je šola mučenje, zato si želi, da bi se čimprej končala. Popularni šolski ženskar ji je zlomil srce, zato so bila vsa ta leta za njo težka. Da ne omenja njegovega najboljšega prijatelja, ki ima to navado, da jo neusmiljeno zbada. Zdaj ima samo še eno leto, da se dela nevidno, samo še eno leto preden lahko nadaljuje s svojim življenjem.

Derek King ne dela drame, ampak njegovo življenje postane drama, ko Maximillian Sanders vstopi v njegov kraj, v njegovo šolo in v Amelijino življenje. Max je vedno v njeni bližini in ji povrne nasmeh na obraz. Ampak fant, ki ji je že zlomil srce, se ji ne misli odpovedati. Starejši in modrejši Derek se ne misli odpovedati nečemu kar si želi, želi pa si Amelio.

Ona mu ne želi verjeti in ne želi imeti ponovno zlomljenega srca. On bi ji rad pokazal, da se moti.

Pravi, da ga sovraži. Mogoče je linija med preteklostjo in sedanjostjo ter med ljubeznijo in sovraštvom, tako tanka, da se je sploh ne zavedata.


MNENJE IN VTISI


Še ena super knjiga izpod Anninih rok. Nikoli me ne razočara. Res je odlična pisateljica. Tokrat je napisala romantično zgodbo za mlajše bralce, ampak boste tudi starejši uživali v njej. 

Ko sem začela brati knjigo Lines, sem mislila, da bomo padli v ljubezenski trikotnik, vendar sem se zmotila. V knjigi se poleg ljubezenskega odnosa razvija tudi prijateljski, med vsemi temi junaki. Prvih 10% me niti ni pritegnilo, potem pa sem končno padla v zgodbo in se vživela v like. Glavna sta Amelia in Derek, ki v sebi skrivata simpatijo do drug drugega. Dogajanje je postavljeno v zadnji letnik srednje šole in oba sta že toliko zrela, da se lahko prepustita svojim čustvom. Derek je popularen na celi šoli, medtem ko je Amelia preprosto dekle, ki se skriva nekje v ozadju s knjigo v roki. Vsi njima pomagajo, da se njuna romanca končno začne.



Izmed vsemi liki mi je bil najljubši Max. Prijazen, vedno pripravljen pomagati, po vrhu vsega pa še dobro zgleda... On je tisti, ki celotno družbo poveže v prijateljski krog. Seveda mora na šoli biti še en nesramen, aroganten, vzvišen tip, ki misli, da je kralj šole in ga morajo vsi ubogati. In to je Andrew, ki mi je šel na živce. Nikakor ga nisem mogla prenašati. 

Zgodba je lahko berljiva in "pocukrana". Vsebuje veliko srednješolske drame. Pisateljica pa je ponovno vključila šport v njo. Tokrat naši fantje igrajo hokej. Če knjigo primerjam z tistimi iz zbirke New York Knights, sta mi Lost & Found in Until veliko boljši, bolj dodelani in bolj zanimivi. Verjetno zato, ker sta napisani za odrasle. Vendar je knjiga Lines čudovita in jo priporočam za branje. Ker bo kmalu poletje, jo boste lahko brali tudi na plaži.

Lines je prva knjiga v zbirki Greyford High, ki se dogaja v srednji šoli. Jaz že berem drugi del, ki je še bolj napet in komaj čakam, da vam poročam o njej. Tam podrobneje spoznamo Andrewa in Janette. Bo pa izšel tudi tretji del in lahko si dovolim ugibati, da bomo tam spoznali še Maxa.💖 Do takrat pa preberite Lines, da spoznate celotno druščino.


POVEZAVA ZA NAKUP KNJIGE

ZBIRKA GREYFORD HIGH


1. Lines

AVTOR


ANNA B. DOE je avtorica zbirke New York Knights, Underwater in nove zbirke Greyford High. Odvisna je od kave in čokolade. Svoje like ima rada, obožuje temačne, ljubeče in dodatno začinjene karakterje.
Ko ne opravlja svojega dela in ne piše novih knjig, takrat zagotovo bere ali pa gleda televizijske nanizanke. Prihaja iz Hrvaške in vedno načrtuje novo potovanje, kajti potepanje ima v krvi. 
Trenutno dela na novih projektih. Nekateri so še skrivnostni.

Anni lahko sledite na spletu: 



Ali ste že prebrali katero Annino knjigo?
With love,  Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar