ponedeljek, 10. februar 2020

THE PENALTY BOX




Naslov: THE PENALTY BOX
Avtor: Anna B. Doe
Zbirka: Greyford High #4
Založba: Kindle edition (e-knjiga, 2020, ARC)
Ocena: 4 ★★
Kategorija: romantika (romance), mladinski roman (young adult)
Glavni liki: Evie, Liam
Kraj dogajanja: Greyford

OPIS


Liam Ward je ravnokar dobil pozicijo prvega metalca v hokejski ekipi in odločen je, da bo imel najlepše leto v svojem življenju. Ko ga le njegovi soigralci ne bi opominjali kako zelo "odrasla" je postala njegova najboljša prijateljica, saj mu to privede misli, o katerih ne bi smel razmišljati. 

Evie Clark se ni želela zaljubiti v svojega najboljšega prijatelja, ampak se je. Ne zaveda se kdaj niti kako se je to zgodilo. Nekega dne, ko sta si bila blizu je začutila metuljčke v trebuhu in od takrat je njeno srce hitreje bilo vedno, ko je bil v njeni bližini. Ko bi vsaj občutki bili obojestranski.

Ravno, ko Evie misli, da obstaja upanje, da bosta skupaj, vidi Liama zapeljevati drugo dekle. Da bi ustavila svoja čustva preden bo prepozno, bo naredila vse. Tudi odšla na zmenek z nogometašem.

Mogoče ga je postavila v kazenski prostor, vendar ko čas odšteva, je ta hokejski igralec odločen, da bo zmagal v tej igri.


MNENJE IN VTISI


Anna nas je presenetila in napisala še eno knjigo v zbirki Greyford High. Tokrat, gre za mladinsko novelo, ki se dogaja v istem kraju in isti srednji šoli. Predstavi nam dva nova junaka iz tega okrožja. Celotna zgodba je lahkotno in hitro berljiva. Vsebina je zelo drugačna od drugih knjig v zbirki. Ni temačnih, čustvenih tem. Malo srednješolske drame, ki jo hitro predelamo.

Zgodba je bila všečna, prebrala sem jo hitro. Ravno nekaj takega sem ta trenutek potrebovala. Primerna je za mlajše bralce, od 15 let naprej. Naša glavna junak Liam in Evie sta najboljša prijatelja iz otroštva. Prijateljstvo pa se razvije v zaljubljenost. Sprva si tega ne priznata, nato pa ugotovita, da je zaljubljenost obojestranska. Oba sta bila prisrčna in prikupna junaka, v katera sem se z lahkoto vživela. 

Pisateljica Anna mi je poslala ARC (Advance Reader Copy). Knjigo lahko preberete samostojno, ni potrebno, da pred njo preberete ostale knjige v zbirki.


POVEZAVA ZA NAKUP KNJIGE

ZBIRKA GREYFORD HIGH


1. Lines
2. Habits
3. Rules
4. The Penalty Box


AVTOR


ANNA B. DOE je pisateljica sodobnih romanc za mladino in odrasle. Piše realne romance, ki so enako sladke in seksi. Odvisna je od kave in čokolade. Tako kot njeni junaki ima tudi sama to dvoje rada temno, sladko in dodatno začinjeno.
Ko ne dela za preživetje in ne piše svoje nove knjige, si vzame čas za branje in gledanje televizijskih nanizank. Prihaja iz Hrvaške, vendar vedno načrtuje nova potovanja, saj ima popotništvo v krvi.
Trenutno dela na različnih projektih. Nekateri so bolj skrivnostni kot drugi.

Anno lahko najdete na spletu:
FACEBOOK        FACEBOOK GROUP        GOODREADS        INSTAGRAM        AMAZON        PINTEREST        BOOKBUB        NEWSLETTER        WEBPAGE


Katero novelo ste prebrali v kratkim?
Pojdimo brat,  Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar