torek, 5. marec 2019

KILLING SARAI


Naslov: Killing Sarai
Avtor: J.A. Redmerski
Zbirka: In the Company of Killers #1
Založba: Kindle edition (e-knjiga, 2nd edition, 2015, 314 strani)
Ocena: 5 ★★★★
Kategorija: romantika (romance), kriminalka (crime), novi odrasli (new adult) 
Glavni liki: Sarai, Victor, Niklas, Javier, Hamburg
Kraj dogajanja: Mehika, ZDA (Texas, Arizona, Kalifornija)

OPIS

Sarai je imela samo štirinajst let, ko jo je mama nagnala živet v Mehiko k razvpitem lordu drog. Čez čas je pozabila kaj pomeni normalno življenje, ampak nikoli ni nehala upati kako bo pobegnila iz tega oporišča v katerem živi zadnjih devet let.

Victor je hladnokrvni morilec, ki poleg Sarai, pozna le smrt in nasilje že od mladih nog. Ko Victor prispe v oporišče, da bi pobral podrobnosti in plačilo za umor, ga Sarai opazi kot priložnost za pobeg. Ampak stvari ne gredo po načrtih. Namesto, da bi našla transport nazaj do doma, se osvobodi od enega nevarnega moškega in pusti ujeti drugemu.

Ko je na begu, Victor odtava svoji prvotni naravi in se vda svoji vesti ter se odloči pomagati Sarai. Ko se zbližata, je pripravljen tvegati vse, da jo obdrži živo. Navkljub njegovemu odnosu s svojim z vdanim bratom Niklasom in njunim sodelovanjem, Niklas želi Sarai mrtvo.

Ko se med Victorjem in Sarai počasi gradi zaupanje, se razlike med njima zmanjšujejo in neverjetna privlačnost krepi. Victorjeve grobe veščine in izkušnje mogoče ne bodo dovolj, da jo reši, ker nazadnje jo bodo ubile njene moči nad njim.

To je njuna zgodba...


MNENJE IN VTISI


To pa je bila napeta zgodba. Sploh je nisem mogla dati iz rok. Kar brala in brala bi jo... Tudi nekaj noči nisem prespala zaradi nje😊 Včasih me je pustila kar brez sape. Spominjala me je na kriminalni film. Pa sploh ni tipičen kriminalni roman, je bolj kot napeta romantika (suspense, dark). Gre za ljubezensko zgodbo med zločincem in žrtvijo.

Killing Sarai je malo strašljiva knjiga, ki jo spremljamo iz oči dveh glavnih junakov. Victor in Sarai se spoznata v nepredvidljivih okoliščinah. Sarai že devet let živi v ujetništvu Mehiškega prekupčevalca drog Javiera. Njeno življenje spremljajo droge, brutalnost, umori in posilstvo. Vendar v sebi nosi željo, da bo nekoč svobodna, da bo nekega dne lahko pobegnila. Ta želja je njeno edino upanje, da preživi. Ko vidi priložnost za pobeg, to izkoristi. Kot vsaka stvar ima tudi to svoje posledice. Victor s katerim je pobegnila, je hladnokrvni serijski morilec. Vendar je tudi edini, ki ji trenutno lahko pomaga, da preživi. Victor njen pobeg obrne sebi v prid in jo izkoristi kot talko. Stvari se obrnejo, ko se med njima stke nenavadna vez. Poleg tega, da jo želi rešiti, ji predstavi tudi svoj svet življenje morilca, v katerem ni prostora za ljubezen. 



Vedela sem, da je Jessica odlična pisateljica. Brala sem že njene knjige. Pisala sem vam že o knjigi Pesem kresnic. Nisem pa vedela, da lahko ustvari tako čudovito zgodbo. Na Instagramu so bralke hvalile njeno zbirko knjig In the Company of Killers in zato sem se odločila, da preberem prvi del. Priznam, da me opis na začetku niti ni pritegnil (naslovnica pa je čudovita), ampak sem ji vseeno dala priložnost in ni mi žal. Killing Sarai je odlična napeta zgodba, o kateri bom razmišljala še dolgo. Sploh nisem pričakovala, da bom med branjem tako uživala. Fantastična knjiga je! Kot sem že na začetku napisala, je nisem mogla dati iz rok. Požirala sem jo! Čeprav ni lahko čtivo, sem jo kar hitro prebrala in želela izvedeti kaj se bo zgodilo naprej. Vsako poglavje me je znova presenetilo. Ko že misliš, da se bo umirilo, je znova nov zaplet, ki ti požene kri po žilah. In da ne omenjam konca. Resno me zanima kaj se bo zgodilo naprej. Če ne bi imela seznam ARC knjig, ki jih moram prebrati, bi takoj pograbila drugi del. Ta me že čaka na Kindlu😊



Killing Sarai je res neverjetna zgodba, ki jo zelo priporočam. Vendar pa knjiga ni za vse bralce. Če imate radi napete kriminalne zgodbe in dobri želodec, da to premeljete, jo vsekakor preberite. V zgodbi se prepletajo umori, ljubezen, nevarnost, ki vse skupaj povežejo v napeto branje. Tukaj romantike ni. Ni tistih tipičnih pogovorov med zaljubljenci, ki so v standardnih romantičnih romanih.

V zbirki je izšlo sedem knjig, pisateljica pa napoveduje že osmo. V Dominikanski republiki so po knjigi posneli tudi film, ki pa žal ne bo predvajan v drugih državah. Victorja je odigral William Levy, ki je znan iz telenovel. Se pa šušlja, da naj bi se posnela televizijska serija z naslovom In the Company of Killers. Pisateljica je sama rekla, da informacija še ni potrjena. Če jo kdaj posnamejo, jo bom z veseljem pogledala, saj mislim, da bi lahko postala pravi uspeh.



ODLOMEK


ZBIRKA IN THE COMPANY OF KILLERS


1. Killing Sarai
2. Reviving Izabel
3. The Swan & The Jackal
4. Seeds of Iniquity
5. The Black Wolf
6. Behind the Hands That Kill
7. Spiders in the Grove

AUTHOR (AVTOR)


J.A. (JESSICA ANN) REDMERSKI je najbolj prodajana pisateljica in tudi nagrajena. Je oboževalka filmov, televizije in knjig, ki predstavljajo meje. Je velika oboževalka serije Živi mrtveci.


Jessico Ann lahko spremljate na njenih družbenih omrežjih: 
WEBSITE      FACEBOOK      PINTEREST      TWITTER      GOODREADS      AMAZON


Katera knjiga pa je vas nazadnje držala celo noč pokonci?
Pojdimo brat! Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar