sobota, 18. marec 2017

Film: LEPOTICA IN ZVER

Naslov: Lepotica in zver (Beauty and the beast)
Kategorija: družinski film, fantazija, muzikal
Čas trajanja: 2h 9min
Režija: Bill Condon
Igralci: Emma Watson (Belle), Dan Stevens (Beast/Zver)  
Kraj dogajanja: Francija
Datum izida: 17. marec 2017
Moja ocena: 3,5 ★★









VSEBINA FILMA

Belle živi na vasi z očetom. Rada bere knjige in zaradi tega izstopa od ostalih vaščanov, ki so neizobraženi. Njen oče odide na tržnico in Belle ga vedno prosi za vrtnico. Tokrat pa se oče v gozdu izgubi in prispe do neznanega gradu. Gospod Maurice na vrtu zagleda vrtnice in si želi eno odtrgati za hčerko. Takrat pa ga zagleda zver in ga zapre v ječo. Belle poišče pogrešanega očeta in se odloči, da bo ona odslužila njegovo kazen. Tako začne živeti na gradu z zverjo in govorečimi predmeti. Kmalu ugotovi, da je zver prijazna in dobrega srca. Kljub temu, da ga hočejo vaščani pokončati, zmaga Bellina ljubezen. Urok je preklican in zver se spremeni v prekrasnega princa.



NAPOVEDNIK



MNENJE IN VTISI

Včeraj sem z družbo odšla v kino na ogled filma Lepotica in zver. Nisem ravno ljubiteljica muzikalov, vendar me je film pozitivno presenetil. Bil je kar dober, če odštejem vse to petje. Ostali v moji družbi so bili nad filmom veliko bolj navdušeni in so ga pohvalili. Prijateljica si je ogledala tudi risanko s hčerko in pravi, da je film čisto po risanki. Držali so se pravljice in niso spreminjali dogajanje po svoje. Sem ravno dva dni pred ogledom ponovno prebrala to čudovito pravljico (originalno verzijo in slikanico). 😊


Emma je odlično odigrala vlogo Belle. In tudi zver je bil enkraten. Verjetno je kar težko igrat v takem kostumu. Pohvalila bi kostumografijo in scenografijo, kajti obe sta bili odlično dodelani. Prav počutila sem se v dogajanju, v pravljici. Mislim, da bo otrokom všeč, zato vam z njimi priporočam ogled. Mene je motilo samo to, da je muzikal. Mislila sem, da bo navadni film in s tem prepričanjem sem ga šla gledat. Vendar mi ni žal. Sicer sta mi bili dve pesmi celo všeč. Neprimerna mi je bila edino tista, ki opeva Gastona in LeFoa. Ta dva lika sta mi bi nadležna. Ampak vedno mora biti kakšen tak😊


Super so naredili in prikazali govoreče predmete in seveda zver. Saj sem že napisala zgoraj, da sta scena in kostumi odlični. Moram poudarit še enkrat, ker sem res navdušena nad njimi. Presenečena sem kako super jim se uspelo. In pa seveda knjižnica. Ni samo Belle oz. Emma gledala tako navdušeno in presenečeno, sem tudi jaz. Ta prizor mi je bil najboljši. Potem pa se še zver prvič pošali in Belle se mu nasmeje. In vse to v tej lepi in ogromni knjižnici. Res enkraten prizor.


Scenarij za film je napisal Stephen Chobosky, ki je avtor mladinskega romana Čarlijev svet (The perks of being a wallflower), po kateremu so posneli tudi film. Režija pa je bila v rokah Billa Condona, ki je režiral tudi oba dela Jutranje zarje (Saga Somrak).


Glede nato koliko so film reklamirali in oglaševali, sem mislila, da ne bo izpolnil mojih pričakovanj. Ker po navadi je vedno tako. Vendar tokrat ni bilo tako. Me je pa film tudi nasmejal. Kar nekaj zabavnih scen je bilo vmes. In ko se jih spominjam vmes, ko vam pišem recenzijo, se ponovno smejim. Tako Disneyeva risanka kot pravljica avtorice Jeanne-Marie Leprince de Beamont veljata za klasiki.



Ste si ogledali film? Kakšni so vaši vtisi?
Lp, Knjigoljubka Maja

4 komentarji: