ponedeljek, 27. marec 2017

TOP 5: Ženskih romanov


Ker je bil marec v znamenju žensk, vam danes priporočam TOP 5 ženskih romanov po mojem izboru. Najprej smo praznovali dan žena, potem še materinski dan. Upam, da ste oba praznovali kar se da popolno. 😊 Pri ženskih romanih je glavna junakinja ženska, tematika je življenjska in knjige so tudi romantične ali humorne. Na koncu pa vse vsebujejo nek nauk. Mogoče ste kakšnega že prebrale/prebrali. Mogoče vas kakšen pritegne. Če kliknete na naslov knjige, pa vas pripelje do celotne recenzije. 


1. HUDIČEVKA V PRADI (Lauren Weisberger)


Hudičevka v Pradi je meni najbolj humoren roman, kar sem jih prebrala. To verjetno že veste, ker ko govorim o njej vedno to poudarim. 😊 Andreo spremljamo v novi službi, kjer se ji zgodi mnogo pripetljajev. 24 ur na dan mora biti dosegljiva za svojo šefico. Če iščete nekaj, kar vas bo ob branju zabavalo, je knjiga idealna za vas.


2. DOLGI KONEC TEDNA (Veronica Henry)


Claire živi srečno s partnerjem v svojem hotelu. Ta vikend je hotel poln. O glej ga zlomka, eden od gostov je Clairin bivši fant. Tako se Claire znajde v ljubezenskem trikotniku. Le katerega bo izbrala. Lahka poletna romantična  in skrivnostna zgodba. Poleg  glavne junakinje in njenih dogodivščin, spremljate še goste v hotelu, kateri ima vsak svojo zgodbo. Vmes izvemo še dogodke iz preteklosti. 


3. USODNE SANJE (Kristin Harmel)


Kate je mlada vdova. Naj bi se ponovno poročila z novim izbrancem? Ali je srečna? To se sprašuje tudi Kate, vendar si ne zna odgovorit. Zelo si želi otrok, zato dela kot terapevtka z njimi. Le kam jo bo pot pripeljala v življenju? Če bi rad/a izvedel/a tudi ti, si preberi knjigo.


4. HIŠKA OB MORJU (Carole Matthews)


Tri prijateljice se odločijo, da gredo skupaj na dopust. S sabo vzamejo tudi partnerje. Pa je to dobra ideja? Doživijo razne dogodivščine, ljubezni in skrivnosti. Zanimive so te skupne počitnice. Ponagaja jim tudi angleško muhasto obalno vreme. Vsekakor knjiga, ki te nasmeji in popelje na angleško obalo. 


5. RESNICA O TEBI (Melissa Hill)


Stare prijateljice se po dolgem času vrnejo domov v rojstni kraj Lakeview. Tam se zapletejo v skupne dogodivščine. Vse pa imajo skrivnost, ki ju poveže. In kaj imajo s tem dojenčki? Odgovor se skriva v knjigi. Lahkotna skrivnostna zgodba, ki te popelje v Irsko mesto. Le kaj se dogaja v Lakeviewu?


Ste katerega izmed omenjenih že prebrali? Kateri ženski roman pa vi meni priporočate?
Knjigoljubka Maja xx

2 komentarja:

  1. Letos sem prebrala dve super romana: The Improbability of Love (Hannah Rotschild) in Billy and Me (Giovanna Fletcher) Žel noben ni preveden, a bi si to zalužila.

    Dolgi konec tedna sem si pa označila, da si ga ob priložnosti sposodim v knjižnici.

    http://bukla-na-buklo.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši