četrtek, 9. marec 2017

NIKOLI NE LJUBI BOJEVNIKA

Originalen naslov: Never love a Highlander
Avtor: Maya Banks
Prevod: Nikoli ne ljubi bojevnika
Zbirka: Trilogija bratov McCabe (McCabe Trilogy) - 3. del
Založba: Mladinska knjiga 2014 (289 strani, trda vezava)
Prevedla: Karmen Vidmar
Ocena: 4 ★★★
Kategorija: romantika (romance), zgodovinska romantika (historical romance)
Glavni liki: Caelen, RionnaGannon, Sarah, Ewan, Mairin, Alaric, Keeley
Kraj dogajanja: Škotsko višavje

GOODREADS






OPIS

Caelen McCabe je z mladostno nepremišljenostjo skoraj povzročil propad svojega klana. Zdaj postavi na prvo mesto lojalnost do družine in se odloči poročiti z zavrženo nevesto starejšega brata, da bi rešil krhko zvezo med obema klanoma. Prelepa Rionna McDonald je sicer ženska, kakršno bi si želel vsak moški, toda Caelen ne zaupa nobeni ženski, še najmanj pa očarljivi zapeljivki, ki zna razvneti njegovo poželenje. 

Rionna je pripravljena sprejeti vlogo žrtvenega jagnjeta v igri moči, ki jo igra njen oče, vendar se je zaklela, da nihče ne bo ponižal njenega srca. Toda dotiki vročekrvnega Caelena v njej vzbudijo vročo željo po čutnih užitkih. Ko se znajdeta sredi odločilnega boja za dediščino McCabovih, se pokaže Rionnin bojevniški duh. Pripravljena je tvegati očetov srd, bes sovražnikov in svoje življenje, zato da bi dokazala Caelenu, da nikakor ne sme izgubiti ženine ljubezni. 



MNENJE IN VTISI

Po poglejmo še zadnji del trilogije Bratov McCabe in spoznajmo še zadnjega brata. Vse tri so čudovite zgodbe o ljubezni, družini, povezanosti, prijateljstvu... Všeč mi je, da so v zgodovinski romanci prisotni erotični prizori. Tega v takih romancah nisem navajena, ampak priznam, da malo popestri. Skratka da, knjiga je zgodovinska, romantična, erotična, družinska, prijateljska, napeta, smešna... Čisto vsakega se najde notri. In to mi je všeč! Ravno zato so super vse tri knjige. Brati jih moraš po vrsti, ker se zgodba nadaljuje. Edino glavna vloga likov se spremeni. 

Od vseh treh bratov mi je najbolj pri srcu Alaric. Po opisu v drugi knjigi mi je deloval še najboljši ljubimec.😍 Od vseh treh bratov, me je on še najbolj pritegnil. Sta pa ljubeča moža tudi Ewan in Caelen. Od ženskih likov mi je najbolj všeč Rionna. Je najbolj pogumna, močna, odločna in bojevita od vseh prisotnih žensk. Mairinin lik pa mi je najbolj smešen. Na momente nisi vedel ali je res toliko neumna, ali se samo pretvarja. Zagotovo te njene prigode najbolj nasmejijo, zato mi je tudi prva knjiga najboljša. Najbolj smešen parček sta Mairin in Ewan. Bila sta tudi najbolj nežna in ljubeča ljubimca. Mairin je vedela, kako Ewana zmesti in obrniti😉Najbolj divji parček sta Rionna in Caelen. Dva bojevita karakterja, ki se zelo težko podredita. Keeley mi je od ženskih likov najmanj zanimiva. Ni bila ne smešna, ne divja...nekaj ji je manjkalo. Pisateljica bi jo lahko malo bolje razvila. Najbolj strasten parček pa sta Keeley in Alaric. Tukaj glavno vlogo odigra Alaric, s svojimi idejami...



Če se zdaj osredotočim na tretji del, ki nosi naslov Nikoli ne ljubi bojevnika. 
Caelen sprejme Rionno za svojo ženo, da bi se povezal z njenim klanom in tako rešil svoj klan. Rionna je neizkušena in se boji Caelena. Skupaj odideta na njeno posestvo, kjer Caelen prevzame vodstvo McDonaldovega klana. Caelen najprej hoče spremeniti Rionno, da bi se začela obnašati kot dekle, kot dama in ne kot bojevnica. Želi si, da bi začela opravljati "ženska" posla. Na koncu ugotovi, da je bolje, da se sprijazni z njo tako kot je in je ne spremeni. To mi je bilo všeč, da jo je sprejel tako in je ni silil v spremembo. 

Ne morem pozabiti na Ganona. Njega spremljamo v vseh treh knjigah. Do sedaj je to najboljši stranski lik. Je vdan vsem trem bratom in potem še njihovim ženam. Najprej je desna roka Ewana. Ewan mu povsem zaupa, ker je dober bojevnik in lojalen prijatelj. Zato ga postavi za varovanje svoje žene Mairin. Mairin mu pripravi polno spletk in zvijač, da bi se ga znebila😀 Ganon se mi celo zasmili. Ampak ostane zvest njenemu varovanju. Ko zboli Alaric postane njegov stražar in potem še njegove žene Keeley. Nato pa ob Caelenu koraka v novi klan. Čuti se ta povezanost med Ganonom in brati McCabe. Pisateljica je zelo lepo predstavila Ganonovo lojalnost in vdanost. Lahko bi bila še ena knjiga posvečena njemu.

Celotna trilogija Bratov McCabe je vredna branja! Vse tri knjige vas bodo nasmejala in očarale.


ODLOMEK


TRILOGIJA BRATOV MCCABE



AVTOR

MAYA BANKS je priljubljena ameriška pisateljica ljubezenskih romanov. V trilogiji Bratov McCabe predstavi tri brate, ki so pripravljeni vse postaviti na kocko, zato da bi rešili svoj klan in dedno posest - in se z vsem srcem predali ljubezni. 


Ste prebrali trilogijo? Kateri McCabe vam je najljubši?
Zaljubljeni pozdrav od Knjigoljubke Maje

Ni komentarjev:

Objavite komentar