torek, 27. december 2016

TOP 5: Prebranih knjig v 2016


Dragi moji bralci in bralke. Leto se bliža koncu. V letu 2016 sem prebrala več kot 50 knjig različnih žanrov. Veliko knjig mi je bilo všeč, vendar samo nekaj jih je pustilo tisti pečat v meni, po katerem si bom knjigo za vedno zapomnila.

Na blogu vam knjige ne objavljam po vrsti. Ko sem začela blog pisati, sem začela z nekaj mojimi najljubšimi knjigami. Nato pa sem nadaljevala z z vsemi knjigami, ki sem jih letos prebrala (nekaj sem jih tudi izpustila). Vendar bom nadaljevala z objavami, da vam bom objavila še preostale prebrane knjige. 

Tukaj je mojih TOP 5 prebranih knjig v letu 2016:

1. NOČNO PLAVANJE (Laura Moore)



Romantična zgodba Lily in Seana, ki se ponovno srečata. Mislita, da se sovražita, v resnici pa čutita ljubezen in poželenje drug do drugega. 
Prebrala sem jo poleti, takoj po dopustu. Meni je čudovita romantična zgodba. Poleg sedanjosti spremljamo še njeno preteklost. Oba lika sta čudovita, lepo razvita. V zgodbo se hitro vživiš in jo hitro prebereš, saj je lahka poletna zgodba. Nočno plavanje je pristala na polici mojih najboljših romantičnih zgodb.

2. FOUR (Veronica Roth)


Znanstveno fantastična zgodba lika Tobiasa (Four), ki ga spremljamo v zbirki Razcepljeni. Podrobneje spoznamo Tobiasa pred dogajanjem Razcepljenih.
Veronica je ponovno dokazala, da je moja najljubša pisateljica. Meni je celotna serija več kot odlična in tudi knjiga Four ni izjema. Njegov lik sem samo še bolj vzljubila. Lepo je razvit. Sploh ta prehod iz boječega dečka v pogumnega in neustrašnega fanta, ter na koncu zaljubljenega moškega. Je lik, ki ga enostavno moraš imeti rad.

3. KRIVE SO ZVEZDE (John Green)


S to mladinsko romantiko sem lansko leto začela bralno sezono😉 Zgodba je enkratna, čustvena in več kot odlična. Takoj sočustvuješ z liki in jih vzljubiš. Enostavno obožujem njihov optimizem. Konec me je spravil v jok. Nisem pričakovala takega. Želela sem si čudežno ozdravitev (saj je vendar knjiga in bi bilo to možno). Me pa zelo zanima kaj bi se zgodilo s Hazel, če bi knjiga imela nadaljevanje. John Green kakšen je odgovor?
Več o knjigi Krive so zvezde si lahko preberete tukaj.

4. USODNE SANJE (Kristin  Harmel)


Usodne sanje je ženski romantični roman nabit s čustvi. Knjiga izpostavi realne ženske življenjske probleme s katerimi se sooča glavna junakinja Kate. Vedno se sprašuje kaj bi bilo drugače, če se to ne bi zgodilo. Ja življenje zna biti včasih kruto. Vendar Kate uspe, da se pobere in na novo zaživi, preteklost pa pusti za sabo. Izjemen roman, ki se dotakne tvojega srca. Več o knjigi najdete tukaj.

5. SAMO EN POGLED (Harlan Coben)


To pa je kriminalka! Požrla sem knjigo v dveh dneh.🙂 Je moja prva Cobenova knjiga in zagotovo bom prebrala še kakšno. V knjigi nastopa ogromno likov, ki so tako lepo razviti in opisani. Zlahka se vživiš v like in v celotno zgodbo. Da ne omenjam morilca (kakšne prijeme ima...). Res super kriminalka! Zakaj nisem že prej našla Cobena? Trenutno je tole moja najboljša kriminalna knjiga. Če jo še niste prebrali, pohitite😉 Več o knjigi pa si lahko pogledate tukaj.


Katerih pa je vaših TOP 5 knjig prebranih v preteklem letu? 
Veselo zakorakajte v novo bralo leto 🙂
Lp, Knjigoljubka Maja


6 komentarjev:

  1. Zanimiv izbor. Bom dodala na seznam prvo in cetrto. Coben ima kar psihicno zahtevne kriminalke. Od letos prebranih mi je najbolj ostala v spominu HCI VARUHA SPOMINA, ki je sploh nisem hotela vzet pa je knjiznicarka rekla, da je zeloooo dobra. Vcasih je treba izbrat tudi drugacno vsebino.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za priporočilo. Bom dala Hči varuha spominov na seznam.

      Izbriši
  2. Coben piše krasne in napete kriminalke. Ga pa priporočam v manjših količinah. Sama sem nekoč pretiravala in sem jih prebrala preveč v kratkem času, kar ni bilo vredu. Se mi zdi, da se tako vidi, da so vse narejene na isti princip :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za nasvet ;) S kriminalkami sem začela letos in po navadi sem po njej prebrala kak drug žanr. Bom tudi v bodoče poizkusila tako :)

      Izbriši
  3. Cobena bom dala na svoj seznam. Kriminalke berem le redko. Upam, da bom po njih posegla bolj pogosto, če bodo le dobre :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz bom tudi še posegla po Cobenu. Všeč mi je ta napetost in knjigo zaradi tega hitro preberem ;)

      Izbriši