sreda, 20. marec 2019

Unboxing: LITJOY CRATE

Verjetno že vsi poznate skrivnostne škatle za knjižne ljubitelje. Teh je ogromno in vsak mesec izide nova z novo tematiko. Po navadi vsebujejo eno knjigo in dodatke, ki so povezani s knjigo ali drugimi knjigami, ki se nanašajo na isto temo. 

Čas je, da vam pokažem kaj se je skrivalo v februarski škatli LitJoy Crate. Februarska tema je bila VIVA LA MAGIC. Magija v Parizu za časa Marie Antoinette in Ludvika XVI. Že to nam pove, da bo knjiga zgodovinsko fantazijska postavljena v Pariz.


V škatli so se skrivale čudovite stvari. Bila sem očarana nad celotno vsebino. Po navadi se knjigi posvetim na koncu, tokrat pa se ji bom najprej. To je knjiga Enchantee pisateljice Gita Trelease, trda vezava z ovitkom. Beseda je francoska in priznam, da sem morala vprašati strica Googla za pravilno izgovorjavo. Knjiga je podpisana in vsebuje tudi pisateljičino pismo. Pod čudovitim ovitkom se skrivajo trde rdeče platnice, čez zadnjo stran ovitka pa je čudovita slika ustvarjalke Manelle, ki ustvarja pod imenom Tales Fantastic. Bila sem brez besed. Zgodba govori o ljubezni, magiji in francoski revoluciji. Izšla je 5. februarja letos.


Verižica je v obliki letečega balona in je povezana s knjigo. Glavna junakinja namreč spozna mladega balonarja, kar izvemo že v opisu knjige. Verižica je bila zapakirana v rdeči škatlici. 
Obesek za ključe je bil v obliki treh makronov. Ti so zadnje čase zelo popularni kot dodatki na fotografiji. Priznam, da jih sama še nisem poizkusila. Zadnji čas, da se jih lotim. Obesek je tudi povezan s knjigo, vendar ne vem še kako. Jo bo treba prebrati.


Razveselila sem se magnetnih knjižnih kazal po knjigi Six Of Crows. Ti prikazujejo junaka Kaz in Ineja ter citat: "A good magician isn't much defferent from a proper thief". Obe knjigi povezuje magija in tatovi. Magijo srečamo pa tudi v knjigi Caraval. Zato je bila v škatli tudi prevleka za blazino s citatom "Hope is a powerful thing" ter damo v obleki. V obeh knjigah namreč glavna junakinja spremeni svojo obleko. Prevleka je prišla malo poškodovana, vendar bo še vedno uporabna. Kreirala jo je Stella Wenny.


V škatli so bile še nalepke na temo Pariza. To še dodatno pojasni kje se zgodba odvija. Nekoč si želim obiskati to čarobno mesto. Do takrat pa tja potujem s knjigami.

LitJoy Crate v vsako svojo škatlo doda karte. Če naročiš škatlo vsak mesec, imaš na koncu vse karte. Manjkajoče karte lahko tudi kupiš na njihovi spletni strani. Tokrat so bile notri tri karte, ki ponazarjajo tri različne klasike. In sicer Jane Eyre in Mr. Rochester iz knjige Jane Eyre, Anne Eliot in kapitan Wentworth iz knjige Prepričevanje ter Edmond Dantes in Fernand Mondego iz knjige Grof Monte Kristo. Te prekrasne slike so nastale izpod rok Gabrielle Bujdoso.


Svojo LitJoy Crate škatlo lahko naročite na njihovi spletni strani. Vsak mesec izide nova s posebno temo. Marčevska tema je Superman. Lahko jim sledite tudi na Instagramu, Facebooku in Twitterju ter tako vidite kaj vse drugega še pripravljajo za nas knjigoljubce. Do takrat pa veselo branje!



Kateri izdelek vam je najljubši?
Pozdrav,  Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar