sreda, 11. oktober 2017

SEPTEMBER BOOK HAUL (Septembrski nakup knjig)

Spet je na vrsti book haul. Spet sem zapravljala, čeprav sem že pri zadnjem haulu obljubila, da ne bom več. Ljubitelji knjig ne moremo iz svoje kože. 😊 Čas je, da vam pokažem katere knjige sem si kupila v septembru. 
Nekaj knjig sem tudi dobila, vendar vam te ne bom omenjala. Moje knjižne police so čisto polne, zato sem morala povečati omaro, da imam spet malo več prostora. In takoj sem na njih naložila nove knjige. Več o njih pa spodaj.



Elif Shafak- ŠTIRIDESET PRAVIL LJUBEZNI (romantika)
Vse v tem vesolju se giblje v ritmu - bitje srca, udarci ptičjih kril, veter v viharni noči, kovač, ki kuje železo, ali zvoki, s katerimi je v maternici obkrožen še nerojen otrok... Vse sodeluje, strastno in spontano, v eni sami veličastni melodiji. Ples vrtečih se dervišev je člen v tej neskončni verigi. Prav kakor kaplja morske vode nosi v sebi ocean, naš ples hkrati odseva in ovija skrivnosti kozmosa. 


Penelope Ward- PREPOVEDANA ROMANCA (romantika)
Ko sem bila v zadnjem letniku srednje šole, je sin mojega očima iz prejšnjega zakona prišel živet k nam. Nisem si mislila, da bo takšen težak. Sovražila sem, da je svojo jezo, ker ni hotel biti tu, stresal name. Sovražila sem, da je v svojo sobo vodil punce iz šole. Še najbolj pa sem sovražila, da se je moje telo nanj odzivalo na tako neželen način. Sprva sem menila, da so ga zgolj potetovirane trebušne mišice in privlačen obraz. Stvari med nama pa so se začele spreminjati in neke noči dosegle vrhunec. Nato je tako hitro, kot je v moje življenje vstopil, tudi odšel. Nisem ga videla več let. Ko je našo družino zadela tragedija, sem se morala zopet soočiti z njim. In najstnik, ki me je spravljal ob živce, je bil sedaj moški, ob katerem se mi je mešalo.

S.J. Watson- DRUGO ŽIVLJENJE (misterij, triler)
Ko Julia, ki je nekoč želela postati fotografinja, sedaj pa je žena uspešnega londonskega kirurga, izve, da so njeno sestro brutalno ubili v Parizu, se ji sesuje svet. Sestrine smrti nikakor ne more sprejeti in na vse načine skuša ugotoviti - zakaj? Počasno odstiranje tančic s sestrinega skrivnostnega življenja pa jo nezadržno posrka vase in iskanje vzroka se spremeni v vznemirljivo raziskovanje njenih najbolj skritih čutnih želja. Medtem ko se na spletu zapleta z nevarnim tujcem, izgublja samo sebe...izgublja nadzor...izgublja vse.


J.P. Delaney- DEKLE PRED NJO (misterij, triler)
Emma, ki se sooča s travmatičnimi posledicami vloma, išče novo stanovanje. Toda nobeno se ji ne zdi cenovno sprejemljivo ali dovolj varno, vse dokler ne naleti na One Folgate Street. Stavba je arhitekturna mojstrovina: minimalistična zgradba iz bledega kamna in stekla. Vendar ima hišna pravila. Skrivnostni arhitekt, ki jo je zasnoval, ohranja popoln nadzor: nobenih knjig, nobenih blazin, nobenih fotografij, navlake in osebnih predmetov. Prostor je namenjen temu, da predrugači stanovalca.
Jane po osebni tragediji potrebuje nov začetek. Ko odkrije One Folgate Street, jo hiša takoj pritegne - prav tako njen vzvišeni, a zapeljivi stvarnik. Po vselitvi hitro izve za prezgodnjo smrt nekdanje najemnice, ki je bila njenih let in podobnega videza. Medtem ko se trudi ločiti resnico od laži, nevede sledi istemu vzorcu, sprejema iste odločitve, srečuje iste ljudi in izkuša isto grozo kot dekle prednjo.


Greg Cox- CSI: LOVEC NA GLAVE (CSI: Crime Scene Investigation #11, misterij)
Novi primer, s katerim se mora spopasti Gil Grissom in njegova ekipa, je zelo nenavaden: na oddelek za antropologijo Univerze v Nevadi prispe paket s skrčeno glavo. Grissom na začetku razume grozljivo pošiljko kot srhljivo šalo iztirjenca, a preiskava v laboratoriju potrdi sum, da je umor še svež in da je storilec strokovnjak za antropologijo; glava je namreč preparirana po stari indijanski metodi. Grissom in ekipa se spustijo v tekmo s časom, in ko odkrijejo še eno brezglavo truplo, jim postane jasno, da je na pohodu lovec na glave...


Neil Gaiman- ZVEZDNI PRAH (fantazija, YA)
Tristan Trn je zaljubljen v najlepše dekle v Zidu. Da bi jo osvojil, se mora odpraviti v vilinsko deželo po padlo zvezdo. Med čudežno in razburljivo pustolovščino, polno nevarnosti in urokov, sreča mnoga nenavadna bitja, mrtve prince, leteče pirate, samoroga in seveda padlo zvezdo. Obljubo, ki jo je dal ljubljenemu dekletu, sicer izpolni, a njegova usoda po vrnitvi v Zid ubere drugačna pota...

Kakšen je bil poletni nakup, lahko vidite na tej povezavi (klik).

Katero knjigo ste pa vi kupili v septembru?
Bralni pozdrav, Knjigoljubka Maja

5 komentarjev:

  1. Ooo... kupila si knjigo Elif Shafak. Jaz sem letos prebrala njeno knjigo Three Daughters of Eve. Mislim, da bo to najboljša knjiga prebrala v leto 2017. Nameravam prebrati vse njene knjige :) V septembru sem si kupila tudi svoj izvod te knjige, saj sem si jo prvotno izposodila v knjižnici.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem slišala kar veliko pohval o Elifinih knjigah, zato bom poskusila ;)

      Izbriši
  2. Dober izbor ... razen zadnjh dveh gredo ostale na seznam. Ampak jaz pa ne kupujem, si kar izposodim v knj saj ne verjamem, da bi roman brala dvakrat.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni se je že zgodilo, da sem knjigo ponovno prebrala :) Včasih si sposodim v knjižnici, včasih kupim. Motijo me te nalepke na knjigah in pa poškodovane knjige iz knjižnice. Ne razumem, kako lahko ljudje tako grdo ravnajo s knjigami. Drugače jaz svoje prebrane knjige tudi podarim naprej ali zamenjam v knjigobežnici ali s katero drugo bralko. Najljubše pa seveda ostanejo pri meni.:)

      Izbriši
    2. Ravno ko sem zadnjič fotografirala knjige sem opazila, da so zelo lepo ohranjene. Odkar si izposojam v vaški knjižnici je razlika kar opazna. In tudi knjižničarko imamo tako prijetno gospo, da je veselje it tja.
      Jaz si kupim knjige na na morje - mogoče bi jih res lahko nesla v knj., zadržala si bom samo Jenny Colgan.

      Izbriši