nedelja, 29. oktober 2017

TOP 5: Grozljivih filmov

Oktober je mesec čarovnic, strašnih zgodb, grozljivk... Imate radi grozljive filme. Jaz sem jih včasih gledala neprestano, zadnje čase bolj malo. Na noč čarovnic, ki je 31. oktobra, je ravno pravi večer za gledanje grozljivk. Da ali ne? Jaz sem za. Danes vam predstavljam 5 grozljivk, ki so meni ostale v spominu in jih priporočam, če seveda imate želodec za takšne filme. Če vam niso po godu, se jih raje izogibajte. Če vas o filmu zanima več, kliknite na naslov.Hiša voščenih figur je prišla ven leta 2005. Spomnim se, da so jo ogromno reklamirali in takrat sem si film ogledala v kinu. V filmu igra tudi slavna Paris Hilton. Skupina študentov se odpravi na taborjenje. Ker se jim pokvari avto, so prisiljeni ustaviti in se utaboriti. Pešačijo skozi gozd do najbližjega mesta, kjer je nenavadno tiho. Kmalu ugotovijo, da so vsi ljudje spremenjeni v voščene figure. Nekdo pa opreza za njimi in želi tudi njih spremeniti... Le kdo bo preživel?

Film iz leta 2006, ki ste ga verjetno vsi že pogledali. Sama sem ga večkrat. V glavni vlogi spremljamo Samuela L. Jacksona, ki kot FBI agent spremlja pričo na Havaje. Vendar so med prtljago skrite smrtonosne kače, ki jih nekaj še posebno razdraži. Medtem ko kače napadajo potnike na letalu, poskuša agent rešiti posadko in predčasno pristati. Kače ne poznajo usmiljenja. Le kdo bo zmagal? 

V glavni vlogi spremljamo Ryan Reynoldsa. Običajen Američan, ki ima doma družino, vozi kamion. Dobi nalogo, da mora peljati robo v Irak. Tam ga napade skupina Iračanov in ko se prebudi je zakopan v leseni krsti nekje sredi puščave. V krsti ima vžigalnik in mobilni telefon, ki kmalu začne zvoniti. Zanj zahtevajo odkupnino, on pa ima samo 90 minut, da se reši. Le kako se bo rešil in preživel? Film je iz leta 2010 in je v bistvu triler ne grozljivka. Ampak meni je bil kar grozen, zato sem ga uvrstila med grozljivke. 


A je kaj narobe, če rečem čudovita grozljivka? 😊 Verjetno me boste imeli za prismuknjeno, ampak film Čeljusti mi je res enkraten. Kostumografija,  scenografija, prizori...tako realno je narejen, da gre lahko vsaka pohvala ustvarjalcem. Pogledala sem ga dvakrat in vedno sem bila navdušena nad tem, kako sploh lahko posnamejo tak film. Ven je prišel leta 2007. Skupina turistov se odpravi z ladjo po reki. Ko doživijo brodolom, se rešijo na otok. Na otoku pa je gnezdo orjaškega krokodila, ki je izredno lačen. Koga bo pojedel?

Film je prišel na spored 2001 v Nemčiji. Mlada skupina študentov se po končanem letniku odpravi na zabavo. Da bo zabava nekaj posebnega, vlomijo na mestni bazen. Tam pa jih lovi zamaskirani morilec in noč se kmalu spremeni v najhujšo nočno moro. Od vseh omenjenih filmov, je tale še najbolj grozen.

Ste katerega od omenjenih filmov že pogledali?
Happy Halloween, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar