petek, 14. julij 2017

KAR ZAGOTOVO VEM

Originalen naslov: What I know for sure
Avtor: Oprah Winfrey
Prevod: Kar zagotovo vem
Založba: Mladinska knjiga 2015 (256 strani, trda vezava)
Prevedla: Danica Križman
Ocena: 4 ★★★★
Kategorija: duhovnost (spirituality), avtobiografija (autobiography)
Glavni lik: Oprah

Nagrada: -Audie Award For Personal Development (2015)

GOODREADS



OPIS

Če kaj vem, potem zagotovo vem nekaj: veliki čudeži, ki jih čakamo, se dogajajo tik pred našimi očmi, vsak trenutek, z vsakim vdihom. Odprimo oči in srce, pa jih bomo začeli opažati.

MNENJE IN VTISI

Kar zagotovo vem je čudovita knjiga s pozitivnim mišljenjem. Oprah je izjemna ženska. Iz revnega otroštva je postala uspešna poslovna ženska z velikim srcem in razumevajoča do vseh.
Verjetno vsi poznate njeno oddajo The Oprah Winfrey Show. Tudi jaz sem jo spremljala po televiziji v najstniških letih. Imela je zanimive goste in teme. Že takrat mi je delovala izjemno močna ženska, po tej knjigi pa mi je še bolj prirasla k srcu.

V knjigi nam Oprah predstavi določene dogodke, doživljaje iz njenega življenja. Tako prijetne kot neprijetne. Vendar to ni navadna avtobiografija, ki bi opisovala celotno njeno življenje. Tukaj zvemo samo delčke dogodkov, ki so med sabo pomešani. Ob vsakem svojem doživetju iz življenja z nami deli svoje misli, občutke, ki so jo takrat spremljali. Razkrije nam, kako danes gleda na to. Ali je ravnala pravilno, kako bi bilo primerneje reagirati na situacijo. Z nami deli veliko pozitivnih misli o sebi, življenju, ljubezni, hvaležnosti, čudežih... 

Kar zagotovo vem je knjiga, ki te prevzame, da se zaveš za kaj in kako je potrebno živeti. Kako živeti polno in srečno življenje. Knjigo zelo priporočam za branje. Je hitro berljiva in tako pozitivna, da te kar posrka vase. Stavki so kratki in jedrnati. 

Z vami delim še nekaj njenih misli iz knjige, ki jih lahko preberete spodaj. 










AVTOR

OPRAH WINFREY je ameriška medijska lastnica, voditeljica, igralka in producentka. Najbolj je znana po svoji televizijski oddaji The Oprah Winfrey Show, kjer je gostila mnogo slavnih oseb. Prejela je častne doktorate fakultet Duke in Harward.


Ste že prebrali Oprahino knjigo? Kakšni so vaši vtisi?
Veselo na branje, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar