petek, 9. september 2016

VARNO ZAVETJE

Originalen naslov: Save haven
Avtor: Nicholas Sparks
Prevod: Varno zavetje
Založba: Učila International 2012 (356 strani, trda vezava)
Prevedla: Nataša Grom
Ocena: 5 ★★★★★
Kategorija: romantika (romance), ženski roman (womens fiction)
Glavni liki: Katie, Alex, Kevin
Kraj dogajanja: Southport, North Carolina (ZDA)




OPIS

Mlada Katie se preseli v Southport v Južni Karolini, da bi začela novo življenje. Zaposli se kot natakarica v lokalni ribji restavraciji in se trudi ostati neopazna. V takšnem majhnem obalnem mestu pa je težko dolgo ostati tujec, in čeprav se izogiba stikov z drugimi ljudmi, se previdno in počasi zbližuje z ovdovelim lastnikom trgovine in njegovima majhnima otrokoma. Toda Katie preganja temačna skrivnost. Bo ostala in tvegala, da jo najde preteklost?

MNENJE IN VTISI

Varno zavetje je edina knjiga od Sparksa, ki mi je res všeč. Je med mojimi najljubšimi knjigami. Pa še lepo naslovnico ima. ;) 

Katie pobegne nasilnemu možu. Želi si ustvariti novo življenje. Zaljubi se v Alexa, vdovca z dvema otrokoma. Tudi otroka jo vzljubita. Vendar ima roman tudi temačni del. Katie preganja preteklost. Nasilni mož. Konec je srečen. Prav vesela sem, da Katie uspe na novo zaživeti.
Zgodba je res čudovita. Posrkala me je vase. Priporočam jo za branje vsem. Je življenjska zgodba. V življenju je veliko primerov, da je mož nasilen do svoje žene. Sem proti nasilju, zato sem vesela za Katie, da je našla novo življenje, novo ljubezen in boljšo prihodnost. Rada imam knjige s happy ending! ❤️

FILM

Po knjigi so leta 2013 posneli tudi film z istim naslovom. Meni je bil zelo všeč. Itak, da je knjiga boljša :) ampak se tudi film splača pogledat. Je zelo romantičen, zato ga lahko pogledate v dvoje s svojim dragim/drago. 


Spodaj si poglejte napovednik za film ter nekaj slik glavnih igralcev Katie in Alexa, ki sta ju upodobila Julianne Hough in Josh Duhamel.














AVTOR

NICHOLAS SPARKS je ameriški pisatelj številnih uspešnih ljubezenskih romanov. Rojen je 31. decembra 1965.

4 komentarji:

  1. Preden sem prebrala Varno zavetje nisem brala Sparksa, navsezadnje vsi vemo kakšen sloves ima. Ta knjiga pa je totalno top in jo priporočam vsem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni Sparksov stil ravno ne leži. Varno zavetje mi je pa res super. Mislim, da je edina njegova nad katero sem navdušena ;)

      Izbriši
  2. Varno zavetje sem prebrala že kako leto ali dve nazaj in je res super knjiga. Po tem sem prepbrala še eno ali dve Sparksovi knjigi, ampak nista bili tako dobri. V bistvu mi je bila ta knjiga tako všeč, da sem res želela s kom govoriti o njej, a nisem imela nikogar. Zako sem začela pisati blog in moja prva objava je bila recenzija te knjige :D

    Mi je pa tvoj blog zelo všeč. Na njem sem našla kar nekaj knjig, ki sem jih tudi sama prebrala ali pa so na moji "to read" listi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni je tale Sparksova najboljša. Prebrala sem še 2, ki sta mi bili bolj povprečni. Nisem bila ravno navdušena nad njimi. Me veseli, da si me našla. Tudi jaz bom prebrala tvoj blog in mogoče tudi jaz najdem kakšno novo za prebrat ;) Lp

      Izbriši