ponedeljek, 26. september 2016

SANJE BOGOV IN ZVERI

Originalen naslov: Dreams of gods and monsters
Avtor: Laini Taylor
Prevod: Sanje bogov in zveri
Zbirka: Hči dima in kosti (Daughter of smoke and bone) - 3.del
Založba: Mladinska knjiga 2015 (580 strani, trda vezava)
Prevedla: Kaja Bucik Vavpetič
Ocena: 4,5 ★★★★
Kategorija: fantazija (fantasy), mladinski roman (young adult), paranormalna romantika (paranormal romance)
Glavni liki: Karou, Akiva, Zuzana, Mik, IssaLiraz, Ziri...
Kraj dogajanja: Eretz (izmišljena dežela)

GOODREADS





OPIS


Osupljivi zaključek zgodbe o prepovedani ljubezni med angelom in hudičevko!

Dva svetova se znajdeta na pragu vojne. S pomočjo neverjetne prevare Karou prevzame nadzor nad himerami in jih povede stran od slepe maščevalnosti. Njihova prihodnost je odvisna od nje. Ko brutalni angel Cesar svojo vojsko pripelje v človeški svet, se Karou in Akiva končno združita - ne v ljubezni, temveč v zavezništvu proti skupnemu sovražniku. To sicer niso sanje, ki sta jih nekoč sanjala, a upanje je, da obstaja pot miru za njuni ljudstvi. In zanju. Jo bosta Karou in Akiva, razpeta med dva svetova, med bogove in zveri, zmogla prehoditi?
Zaključek Trilogije Hči dima in kosti zvestih oboževalcev po vsem svetu ni razočaral - knjiga je takoj ob izidu na prvem mestu Amazonove lestvice najbolj priljubljenih knjig za mladino.


MNENJE IN VTISI


Čudovit zaključek zgodbe! Celotna trilogija mi je bila zelo všeč. Knjiga Sanje bogov in zveri pa je najboljša. Prebrala sem vse tri knjige z veseljem. To je verjetno ena redkih knjižnih serij, katera ima vsaki del boljši. Vsaj meni se zdi tako. Zgodba in vsebina sta mi fantastični. Bilo bi zanimivo pogledat, če bi posneli film ali serijo po tej knjigi 🙂 Ker zgodba je res enkratna.

Angeli napadejo zemljo. Ostali angeli pa se združijo s himerami. Karou jih poskusi združit in vmes držati sporazum.
Ziri v novi preobleki mi ni ravno všeč. Sem se pa na začetku ustrašila, da smo ga izgubili. Liraz mi je malo smešna, posebej poparčkana z Zirijem 🙂
Akiva in Karou sta res romantična in popolna. Ko sem brala komentarje po spletu, se videla, da so ju poimenovali fantazijska Romeo in Julija. ❤️ Lahko bi imela malo več svojih intimnih trenutkov. Kar dolgo smo čakali na njuno romantiko. Predolgo. 
Ne morem brez, da omenim Zuzano in Mika. Ta dva sta pa res čez vse knjige prav prisrčna. Njuna zaroka je samo še tista pika na i, ki je manjkala.

Celotna trilogija Hči dima in kosti je čudovita zgodba. Vse tri knjige so fantastične. Priporočam jo v branje vsem, ki jo še niste prebrali.




TRILOGIJA HČI DIMA IN KOSTI

Knjige si sledijo po naslednjem zaporedju:












AVTOR

LAINI TAYLOR je ameriška pisateljica, ki je zaslovela s Trilogijo Hči dima in kosti. Oboževalce ima po vsem svetu. 



Ste prebrali fantazijsko romantično zgodbo Karou in Akive? Kakšna se vam zdi? 
Lp, Knjigoljubka

Ni komentarjev:

Objavite komentar