sreda, 28. september 2016

GREY

Originalen naslov: Grey
Avtor: E.L. James
Prevod: Grey
Zbirka: Petdeset odtenkov (Fifty shades) - 4.del
Založba: Učila international 2015 (560 strani, mehka vezava)
Prevedel: Marko Bogataj
Ocena: 5 ★★★★
Kategorija: romantika (romance), erotika (erotica), novi odrasli (new adult)
Glavni liki: Anastasia Steele, Christian Grey
Kraj dogajanja: Seattle, Portland (ZDA)

GOODREADS



OPIS


Christian Grey ima pri vsem, kar počne, vse pod nadzorom: njegov svet je urejen, discipliniran in popolnoma prazen - dokler v njegovo pisarno ne pade Anastasia Steele, vrvež mičnih udov in valujočih rjavih las. Skuša jo pozabiti, vendar v njem zavihrajo čustva, ki jih ne more razumeti in ki se jim ne more upreti.
Drugače od žensk, kakšne je poznal, se zdi, da sramežljiva in preprosta Ana vidi skozenj - skozi čudežnega dečka poslovnega sveta in bogataški življenjski slog naravnost v njegovo hladno in ranjeno srce. Se bodo grozote otroštva, ki ga preganjajo vsako noč, razblinile, če bo ostal z Ano? Ali jo bodo njegove temačne spolne želje, njegova potreba po nadzoru in duša, polna samo zaničevanja, odgnale in uničile krhko upanje, ki mu ga ponuja?




MNENJE IN VTISI



Ker so prve tri knjige zbirke Petdeset odtenkov ene izmed mojih najljubših, sem preprosto morala prebrati tudi Greya. Tukaj skozi Christianove oči spremljamo začetek njune zgodbe, njunega spoznavanja. Tudi ta del je čudovit.
Dodatno spoznamo Greyove sanje, njegovo temačnost, spomine na preteklost, na težko otroštvo. Tako vidimo kako razmišlja in ga še bolj spoznamo kakšen je. Grey ni razočaral in še bolj mi je prerasel k srcu.

Knjiga je dobila mnoge kritike in mnoge pohvale. Odzivi so zelo različni. Meni je všeč. Vse 4 knjige so med mojimi najljubšimi. 
Verjetno vas je večina že prebrala celotno knjižno serijo. Če niste jo vam priporočam. Sploh navdušenke nad romantičnimi romani.


















PETDESET ODTENKOV


Knjige si sledijo v naslednjem zaporedju:
1. Petdeset odtenkov sive (Fifty shades of grey)
2. Petdeset odtenkov teme (Fifty shades darker)
3. Petdeset odtenkov svobode (Fifty shades freed)
4. Grey (Grey)

Avtorica pa že obljublja nadaljevanje leta 2017 in sicer 5.del, ki bo opisoval 2.del knjige iz Cristianovega pogleda. Komaj čakamo! Poglejte tukaj.

Posneli so že 1. film Petdeset odtenkov sive, ki me ni najbolj prepričal. Naslednje leto pa prihaja drugi film Petdeset odtenkov teme. Obljubim, da ga bom pogledala in z vami delila svoje mnenje ;)


AVTOR

E.L. JAMES je angleška pisateljica rojena 1963. Zaslovela je z erotično knjižno serijo Petdeset odtenkov. Študirala je zgodovino, delala na televizijskem področju, trenutno pa se posveča družini in pisanju.



Za konec pa poglejte še nekaj slik čudovitega Jamie Dornana, ki je Mr. Greya odigral na filmskem platnu.















Je čeden tale Jamie, kajne? ;)
Lp, Knjigoljubka





Ni komentarjev:

Objavite komentar