torek, 6. oktober 2020

LOVE, LIFE, AND THE LIST

 


Naslov: Love, Life, and the List
Avtor: Kasie West
Zbirka: Love, Life, and the List #1
Založba: HarperAudio (audiobook, 2017)
Bere: Caitlin Kelly
Dolžina: 8h in 18min
Ocena: 4 ★★
Kategorija: romantika (romance), mladinski roman (young adult)
Glavni liki: Abby, Cooper
Kraj dogajanja:  ZDA

OPIS


Kaj narediš, ko se zaljubiš v najboljšega prijatelja? Zabavna, romantična ter živahna zgodba o družini, prijateljstvu in iskanju sebe je odlična za ljubitelje Sarah Dessen in Jenny Han.

Sedemnajst letni Abby Turner poletje ne gre ravno po načrtu. Bolj neuslišano kot skrivnostno je zagledana v svojega najboljšega prijatelja Cooperja. Ne more upravljati z maminimi odraščajočimi težavami tesnobe. Zdaj pa je bila še zavrnjena iz umetnostne razstave, ker njeno delo "nima srca". Ko dobi drugo priložnost, da pokaže svoje slike, Abby še vedno nima nobene možnosti.

Tukaj se prikaže seznam.

Abby se odloči narediti deset stvari v enem mesecu. Soočiti se s svojim strahom (tri), slišati zgodbo neznanca (pet), se zaljubiti (osem). Misli, da ko dokonča seznam, lahko postane umetnica o kateri je vedno sanjala.

Bolj kot se bliža rok, bolj Abby ugotavlja, da seznam le ni tako direkten kot se zdi... Mogoče- ampak res samo mogoče- ne more spremeniti svoje umetnosti, če ni pripravljena najprej spremeniti sebe.



MNENJE IN VTISI


Tole je bila osvežujoča, lahka, zabavna in zanimiva mladinska zgodba. Poslušala sem avdio knjigo. Všeč mi je bil glas bralke. S svojim nežnim glasom je brala čudovito, podoživljajoče in z veseljem sem jo poslušala. 

Abby se sooča z različnimi problemi v življenju. Poleg družine in simpatije ima težave tudi s svojimi umetnijami. Ko zavrnejo razstavo njenih slik, se odloči poiskati nov navdih za slikanje. Sestavi si seznam desetih stvari, ki jih mora narediti v enem mesecu. Vendar to ni tako lahko kot se sliši. Znajde se pred različnimi odločitvami, ki jih mora sprejeti. Nekatere bodo močno vplivale na njeno življenje. 

O knjigah Kasie West sem slišala veliko dobrega in kar nekajkrat so mi jo priporočili. Tole je bila prva njena knjiga, ki sem jo poslušala. Pisateljica ima potencial za pisanje. Njen stil je lahkoten, vendar življenjski. V knjigi Love, Life, and the List nam poda pogled na spremembe, ki jih moramo sprejeti v svojem življenju. Spoznati moramo, da je za vsako stvar potrebno veliko truda. Kot pravi pregovor brez muje se še čevelj ne obuje. Pri svojem delu bomo deležni tako pozitivne kot negativne kritike. Vendar moramo obe sprejemati z enako mero. Namreč obe lahko pripomoreta k našemu izboljšanju in uspehu. Ne samo v karieri ampak v celotnem življenju. Bodite pripravljeni na vzpone in padce. Ko se vzdignete iz padca, ne pojdite previsoko, da ne padete ponovno. Namreč za vsakim dežjem posije sonce, ki nam pomaga izbrati pravo pot. Samo upajte si tvegati. Preberite ali poslušajte to knjigo tudi odrasli, ne samo mladina. Videli boste njeno veliko sporočilo, ki ga pisateljica deli z nami preko Abby.

Letos res naletim na same knjige, ki mi dajo misliti in mi na nek način dajo tudi nov zagon in motivacijo. Tega zdaj v teh časih res potrebujemo.

POVEZAVA ZA PRENOS KNJIGE




AVTOR


KASIE WEST je rojena v Kaliforniji (USA). Piše mladinske romane. Rada je bonbone Junior Mints. Včasih je malo nora in te dve stvari počne hkrati.

Kasie West lahko spremljate na spletu: 
WEBSITE      TWITTER      AMAZON      INSTAGRAM     GOODREADS


Ostanite zdravi in pozitivni!
XOXO,  Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar