ponedeljek, 28. januar 2019

DECEMBER BOOK HAUL (Decembrski ulov knjig)

Pozdravljeni knjigoljubci! Kako ste začeli novo bralno leto? Sama sem kar uspešno. Prvi mesec sem prebrala kar odlične knjige, tudi nekaj se jih je na novo znašlo na mojih policah. Ampak to je tema za naslednji mesec.😊Januar gre proti koncu in še vedno vam nisem pokazala decembrskih novosti iz mojih polic. Te so vedno bolj polne in kmalu bo treba večjo omaro😊 Saj knjig ni nikoli preveč.
Decembra sem si kupila šest knjig. Tri so me pritegnile zaradi odličnih recenzij in visokih ocen na Goodreadsu. Kar nekaj mesecev nazaj sem na Instagramu zadela knjigo Bad For You, ki je tretji del v zbirki Dirty Deeds. Seveda mora biti serija popolna zato sem želela imeti in tudi prebrati predhodni dve v zbirki. Zasledila sem pa tudi novo slovensko pisateljico, kateri želim dati priložnost in si kupila njeno knjigo. Kar vseh se že zelo veselim branja. Upam samo, da ne bodo predolgo stale na mojih policah neprebrane...😊




J. Daniels- FOUR LETTER WORDS (Dirty Deeds #1, sodobna romantika, new adult)
Usoda. Sovraštvo. Ljubezen.Laži.
Katera beseda vam bo spremenila življenje za zmeraj?
Sydney Page ni bila še nikoli tako ponižana v svojem življenju, kot tedaj, ko je dobila "narobno številko". Fanta, ki je njeni prijateljici zlomil srce namerava nadreti, vendar svojo jezo spusti na popolnega neznanca. Zdaj je njen svet obrnjen navzdol, ko jo očara moški, ki jo želi obdržati na liniji.
Brian Savage živi življenje, ki ga sovraži - dokler ga Sydney-jino divje zmerjanje ne obnori in si ga želi še. Kmalu seksi dekle iz telefonske linije postane ljubica v njegovi postelji. Ampak Brian ima skrivnosti in bolj, ko pusti Syd, da pride do njega, težje jo zaščiti pred uničujočimi napakami iz njegove preteklosti.

J. Daniels- HIT THE SPOT (Dirty Deeds #2, sodobna romantika, new adult)
Je to ljubezen ali samo igra?
Tori Rivera misli, da je Jamie McCade nesramen, ošaben in najhujši od vseh...najbolj seksi moški na katerega je kdaj vrgla oko. Slovi kot igralec, skoraj legendaren s svojimi deskarskimi veščinami. Ni pomembno kako vročično postane njeno telo, ko je on v bližini. Odločena je, da ne bo postala še ena brez pomenska cipa.
Jamie McCade vedno dobi kar si želi. Najbolj perfekten val. Najbolj vročo žensko. In Tori z njenimi dolgimi nogami in pametnimi usti, je zagotovo najbolj vroča. Ve, da ga Tori želi - večina žensk ga - ampak ona ne želi priznati. Po več mesecih zasledovanja in nepozabnega poljuba, je čas, da Jamie zapiči količek.
Jamie obljubi, da ga kmalu Tori ne bo želela samo v postelji, ampak ga bo tudi prosila za to- in mogoče ima prav. Nekako najde tisto točko v njenem srcu, da se ji odpre, kot se ni še nikomur. Ampak ko izve vse o njegovi preteklosti, lahko še vedno zaupa temu, kar se je zgodilo med njima? Ali Jamie igra tako, da jo obdrži ali da zmaga?

Madeline Miller- THE SONG OF ACHILLES (zgodovinski roman, fantazija, mitologija)
Grčija v času herojev. Čuden mladi princ Patricij je bil prignan na sodišče kralja Peleusa in njegovega čudovitega sina Ahila. Kljub njunim razlikam se Ahil spoprijatelji s sramotnim princem. Mlada fanta odraščata v izurjena moža ob umetnosti vojne in medicine. Njuna vez pa cveti v nekaj globljega, kljub nezadovoljstvu Ahilove mame Thetis, krute boginje morja. Ko svet izve, da je Špartanska Helena bila ugrabljena, mora Ahil v vojno v oddaljeno Trojo izpolnjevati svoje dolžnosti. Razdvojen med ljubeznijo in strahom za svojega prijatelja, gre Patricij z njim, vedoč, da bodo leta, ki prihajajo preizkušala vse kar imata.

Celeste Ng- LITTLE FIRES EVERYWHERE (sodobni roman)
V mirnem naprednem predmestju Shaker Heights je vse natančno načrtovano. Od barv hiše do uspešnega življenja njihovih prebivalcev in voditeljev. Nihče bolj ne pooseblja tega kot Elena Richardson.
Mia Warren, skrivnostna umetnica in samohranilka, prispe v ta idilični kraj skupaj s svojo najstniško hčerko Pearl in najame hišo od Richardsonovih. Kmalu Mia in Pearl postaneta več kot samo podnajemnici. Vsi štirje Richardsonovi otroci padejo v privlačen par matere in hčerke. Ampak Mia nosi s seboj ravnodušnost do pravil, ki grožnje obračajo previdno.
Ko Richardsonovi prijatelji želijo posvojiti kitajsko ameriškega dojenčka, bitka za skrbništvo preraste v nasilje, dramatični propad mesta pa postavi Mio in gospo Richardson na nasprotno stran. Gospa Ridchardson postane odločna razkriti  skrivnosti Mijine preteklosti. Ampak njena obsesija bo postala nepredvidljiva in usodna za njeno družino in Mijino.

Gabrielle Zevin- YOUNG JANE YOUNG (ženski roman)
Aviva Grossman ambiciozna politična pripravnica naredi življenjsko napako, ko ima afero z njim- šefom, ki je priljubljen, občudovan, uspešen in poročen- in bloga o njem. Ko afera pride v javnost, Aviva je osramočena, označena kot debela in grda, cenena uničevalka politike.
Ne najde izhoda kot, da spremeni svoje ime in se preseli v odmaknjen kraj v Maine. Znova začne kot Jane, načrtovalka porok, poskuša biti pametnejša v zvezi s svojim življenjem in vzgojo svoje hčerke, da bo močna in samozavestna.
Ampak Jane se odloči voditi pisarno čisto sama. Ta napaka ji sledi kot Scarlet A. Preteklost ni nikoli zares izginila, karkoli narediš, da živiš naprej... Samo čas je potreben, da za to izve Ruby.

Irene Begush- SKRIVNOSTI V HAREMU (zgodovinska romantika)
Prerti Midelton, lepa trmoglavka, ki odrašča v Bombaju, že v rani mladosti pritegne temni pogled črnega vojaka plemiškega rodu. Ko pa se ji želi Callum Cochrane približati, jo pred njegovimi očmi ugrabijo in odpeljejo v harem.
Callumu jo uspe rešiti, toda za kakšno ceno? Sam pride iz boja iznakažen, lepotica pa izgubi spomin in ne ve, kaj vse je žrtvoval zanjo.
Preeti z očetom odpluje v London in začne obiskovati šolo za mlade dame, vendar kar naprej sanja o Indiji. Počasi se ji vračajo koščki spomina in ko jo na plesu pretrese pogled na iznakaženega moškega, nenadoma začuti, da ji ni popolnoma neznan.
Se bo njeno srce pustilo zapeljati in bo utišalo razum? Je ljubezen, ki je vzklila pod indijskim sonce, dovolj svetla, da bo prebila senco njene zavesti tudi na Škotskem?


Katero si najbolj želite prebrati?
Lep pozdrav, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar