četrtek, 7. september 2017

KNJIGOLJUBKA PIHA PRVO SVEČKO

Pred natanko enim letom je nastala Knjigoljubka. Tale blog, ki ga ravnokar berete. Naj bo današnja objava posebna, ker je tudi Knjigoljubka v moje življenje prinesla nekaj posebnega. Danes vam bom razložila, zakaj je Knjigoljubka sploh nastala. Kako sem se odločila, da bom pisala blog o knjigah? Na koncu objave pa vas čaka presenečenje. 


Že od nekdaj rada berem knjige. Rada imam napete, romantične, fantazijske, skrivnostne... zgodbe, ki te potegnejo v nek svoj svet, stran od vsakdana in vsakdanjih problemov. Velikokrat sem brskala pa internetu za informacijami o knjigah, o predlogih, recenzijah... Ustvarila sem si Goodreads profil in se včlanila v portal Bralnica. Kasneje sem začela brati različne knjižne bloge, večinoma tuje, saj slovenskih nisem poznala. Prvi slovenski blog na katerega sem naletela, je bil Pesem ptic (link sem našla na portalu Bralnica). Na enim izmed tujih blogih sem zasledila objavo o aplikaciji Litsy, nad katero sem čisto navdušena. Verjetno sem ena redkih, ki je uporabljala Litsy pred blogom in Instagramom. Na Litsyju sem našla izredno zanimivih knjižnih priporočil, blogov in ostalih strani povezanih s knjigami. Kar se tiče aplikacij in družbenih omrežij, mi je Litsy najljubši. Tam sem tudi prvič sodelovala v mednarodni izmenjavi knjig Summer Santa Goes Postal.

Poleg vseh portalov, profilov in vseh strani, ki so nam na razpolago, sem želela več. Včasih kakšno knjigo prebereš in enostavno moraš o njej govorit, moraš povedati naprej, moraš spravit ven iz sebe. Začela sem razmišljat, če bi mogoče pisala o knjigah sama. Po glavi so se mi pojavljala raznorazna vprašanja. Ni me skrbelo, ali bom imela sledilce, ali me bo kdo bral, temveč to, kako bom pisala, kako sploh začeti. Štiri mesece sem razmišljala o tem. Začela sem si pisati recenzije v zvezek, da vidim, kako bi mi to šlo. Pogledala sem si na Youtube, kako se sploh ustvari blog. Vendar sem imela še vedno nek strah v sebi, kako sploh začeti. Neki dan sva se s sestro pogovarjali in mi ona predlaga, naj si poiščem nek nov hobi. Takrat mi je nekaj kliknilo v glavi in sem si rekla to je to. Začela bom z blogom, ki ga bom poimenovala Knjigoljubka. Najprej sem "poguglala", če slučajno obstaja že kakšna knjigoljubka. 😊 In danes sem tukaj. Praznujem svojo prvo leto bloga! Presrečna sem, da sem izbrala pogum. Videli ste tudi, da sem se sproti učila in spoti preoblikovala blog, da sem prišla do neke podobe s katero sem zadovoljna. Vem, da ni nekaj profesionalnega, vendar jaz sem z njim zadovoljna. Meni je všeč, mene osrečuje in to je najpomembnejše.



Na začetku sem mislila, saj me ne bo noben bral. Nisem poznana in nobenemu ne bom zanimiva. To je bolj za mene, kot za druge. Danes imam kar nekaj sledilcev. In od kar imam na desni strani možnost "translate", me berejo tudi v tujini. Rekord je bil čez 600 obiskov na dan. In res sem srečna. Kmalu sem ustvarila tudi Facebook stran in 1. januarja letos še Instagram profil. Tale trenutek imam na Facebooku 421 všečkov in na Instagramu 795 sledilcev. Zelo sem vesela in srečna zaradi vas. Vesela sem vsakega vašega sporočila, emaila, komentarja, všečka... Zaradi vaših odzivov še rajši ustvarjam in pišem. Kadar imam slab dan, pogledam na blog, FB, IG, Litsy ali mail, preberem in pogledam vaše odzive, ter takoj postanem boljše volje. Želim se vam zahvalit za vso podporo, ki mi jo dajete, za vsak obisk mojega bloga, za vsak komentar... Hvala vam za vse. 💝😍

Prva objava na blogu je bila Ocenjevanje knjig. Prva knjižna recenzija je bila Hudičevka v Pradi. Prva samostojna filmska recenzija je bila za film Dojenček Bridget Jones. Z vami sem delila katere televizijske serije gledam, DIY projekte, moje nakupe knjig (Book Haul), priporočila pod rubriko TOP 5 in tage. Prvo sodelovanje je bilo s srbsko blogerko Ivano, ki ustvarja blog The Stuff Dreams Are Made Off. V mesecu marcu sva obe sva skupaj brali knjigo Wintersong. Z vami sem delila moj obisk v Kavarni in Knjigarni Goga, ki je najbolj brala objava na blogu. Najbolj brana recenzija je Princeskin dnevnik, najbolj brana filmska recenzija je Lepotica in zver. Prva pisateljica, ki me je kontaktirala za sodelovanje je bila hrvaška pisateljica Anna B. Doe. Na blogu sem reklamirala njeno knjigo Lost & Found, ki je res enkratna knjiga (bila je moja prva ARC kopija in dobila je 5 zvezdic na GR-ju od mene). Anna je tudi prva pisateljica s katero sem imela intervju, kar mi je bilo v veliko čast. In z veseljem bom še kdaj sodelovala z njo. Prebrali ste lahko tudi intervju z Jessico Redmerski, tega sem vam napisala v dveh jezikih. Upam, da sem dobro prevedla.😊 Sodelovanja se počasi vrstijo tudi z ostalimi pisatelji. Na blogu ste lahko videli rubrike Cover Reveale, Book Tour, Preorder Blitz, Sneak Peak, #TeaserTuesday in Release Blitz. Predstavila sem vam prvi izdelek in sicer Book Beau. Čaka pa vas še mnogo več v prihodnosti. Kar nekaj objav imam že pripravljenih. Tudi nekaj recenzij imam še za napisat, saj sem letos prebrala ogromno dobrih knjig.

Če me še ne sledite na družbenih omrežjih, me lahko od danes naprej (klik na ikono). 


    



@maich na Litsy




Da pa vam ne bom samo dolgovezila, imam za vas tudi presenečenje. Podarila bom 2 knjigi, 2 kemična svinčnika in 2 beležki. Izžrebala bom dve naključni osebi. Prva knjiga je Nočni cirkus pisateljice Erin Morgenstern. Tudi mene čaka, da jo še preberem (namen jo imam v septembru). Gre za fantazijsko čarobno zgodbo, o kateri sem slišala same dobre recenzije in pozitivne komentarje. Druga knjiga je Zakaj ne morem biti ti? pisateljice Allie Larkin. Je sodobni roman, ki ga ravno berem in je tako zanimiv, da sem se odločila, da ga še vam podarim. Obe knjigi sta novi. 
Sodelujete lahko tudi bralci iz drugih držav, če znate slovensko.
Za nagradno igro sem odgovorna samo jaz.

Za sodelovanje v nagradni igri vas prosim, da izpolnite spodnji obrazec, ki mi bo pomagali zboljšati blog. Časa imate do 17. septembra. Nagrajenec/ka bo obveščen/a po elektronski pošti.






Hvala vsem, ker me berete in spremljate!
With Love Knjigoljubka Maja

8 komentarjev:

  1. Zdravo Maja :) spomnim se, da ko sem našla tvoj blog, sem bila takooo zelooo vesela, da sem odkrila še eno duš, ki ima rada knjige in se je odločila pisati o njih. Še na mnogo objav in dobrih knjig

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Pina :) Tudi jaz sem bila vesela, ko sem našla tvoj blog. Z velikim veseljem ga prebiram. Hvala, ker tudi ti mene spremljaš. To mi ogromno pomeni. <3

      Izbriši
  2. Čestitke! Kar veliko objav si naredila, kje najdeš toliko časa? Za branje mislim. Ali obstajajo tudi knjige, ki te zavedejo z "lepo vsebino" potem pa ne gre in ne gre naprej?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Saša za komentar. Vsak proti čas usmerim v blog in knjige. Je pa res, da mi vzame dosti časa. Preberem tam okrog 4 knjige na mesec, sem bolj počasni bralec. Vsebina me niti ne zavede, prej bi rekla, da lepa naslovnica in mnenje drugih. Včasih kdo tako zelo hvali knjigo, da enostavno pričakujem preveč in po tem mi ni všeč. Marsikdaj se je to zgodilo. Večinoma vztrajam do konca, redko kdaj kakšno knjigo zaključim prej, čeprav se zgodi tudi to.

      Izbriši
  3. Oh kako čas hitro leti. Se mi zdi kot včeraj, ko sem prebirala eno izmed tvojih prvih objav in sicer Varno zavetje. Si me z njo kar kupila in v trenutku sem vedela, da mi bo tvoj blog všeč, saj to knjigo naravnost obožujem.
    Si super oseba in to se vidi tudi na blogu! Zato nikakor ne dvomim, da bodo tudi prihodnje objave odlične in več kot vredne branja.

    Kar pa se nagrad tiče. Oh ta Nočni cirkus. Pred kratkim sem ga prebrala in meni je naravnost odličen. Se že veselim tvoje objave in držim pesti zase ;)

    Še enkrat čestitke za prvo svečko <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neja najlepša hvala za te besede <3 Tvoj blog je bil prvi slovenski knjižni blog, ki sem ga našla. Brala sem ga prej preden sem sama začela s pisanjem in res je odličen. V veliko čast mi je, ker me prebiraš. Vidim, da imava kar podoben okus, zato dam tvoje knjige vedno na svoj TBR ;)

      Izbriši
    2. Oh hvala tebi! Ja tudi jaz sem opazila podobnost v najinih okusih. Res super, saj tako zagotovo vem, da mi bo knjiga všeč!

      Izbriši