sreda, 30. december 2020

DYING FOR CHRISTMAS


Naslov: Dying for Christmas
Avtor: Tammy Cohen
Založba: Kindle edition 2014 (e-knjiga, 400 strani)
Ocena: 3 
Kategorija: triler (thriller), psihološki triler (psychological thriller)
Glavni liki: Jessica, Dominic, Kim, Natalia, Travis
Kraj dogajanja: London


OPIS


Včasih pride zlo zavito kot darilo...

Pogrešana sem. Zadržana v ujetništvu modrookega neznanca. Za odštevanje dvanajstih dni do božiča, mi vsak dan podari darilo, izmed katerih je vsak naslednji bolj grozni kot prejšnji. Dvanajsti dan se bliža. Potem zame ne bo več božičnega veselja. Nič več mesne pite, nič več božičnih pesmi.
Nič več izhoda.

Ampak jaz imam skrivnost.
Noben je ni uganil.
Jo boš ti? 


MNENJE IN VTISI


Prvič sem brala triler, ki se odvija v božičnem času. Nekaj božičnega vzdušja je bilo, čeprav je bil ta bolj srhljivi. Zgodbo spremljamo iz dveh perspektiv in sicer ugrabljenke Jessice in inšpektorice Kim. Knjiga je razdeljena na dva dela. Prvi del se dogaja tisti čas, ko je Jessica ujeta v stanovanju neznanca. Izvemo več o ugrabitelju in o njej. Čas skušata prebiti s spoznavanjem drug drugega in razkrivanjem njunih skrivnosti, predvsem njega. Pisateljica ga je poskušala predstaviti na način psihiopata. Podrobneje izvemo njegovo življenje, katero ni bilo lahko, in si predstavljamo zakaj se je spremenil v tako osebo. Isti čas pa izvemo zgodbo o Kim, katera je želela napredovati v službi in se njej posvečala veliko preveč kot pa svoji družini. Na vse pretege se je trudila ugotoviti kje je Jessica in pomagati njeni družini. Drugi del pa se dogaja, ko je Jessica že na varnem. Počasi izvemo kaj vse se je dogajalo, kaj skriva Jessica in zadeve se počasi razpletajo.

Meni je bil prvi del boljši. Bolj je podoben trilerju, kot drugi del. Lahko bi bilo malo več dogajanja (zapleta, napetosti in podobno). Manjkal je tisti vrhunec, ko se zgodi nekaj res takega, da te vrže na rit. Jaz tega v tej knjigi nisem našla. Nekatera darila so bila grozljiva, da so mi šle dlake po konci, spet druga so bila za moje pojme brezvezna. Tukaj bi lahko pisateljica uporabila boljšo domišljijo. Kot tudi v drugem delu knjige. Seveda me je malo šokiralo, ko sem izvedela kaj se je zgodilo, vendar vseeno ni bilo tistega posebnega efekta zame. Sama zgodba je odlična, res super ideja. Vendar bi jo bilo treba dodelati, bolje razmisliti in zapisati. Mogoče določene stvari izrezati in se posvetiti drugim.

Knjigo smo brali decembra v spletnem klubu Klub Dobrih Knjig, kjer smo cel december uživali ne samo ob bralnih temveč tudi ostalih prazničnih aktivnostih. Čeprav smo priklenjeni na svoje domove, smo si popestrili praznike na daljavo in uživali.

POVEZAVA ZA NAKUP KNJIGE




AVTOR


TAMMY COHEN je svobodna novinarka. Kasneje je začela s fikcijo (poleg ostalih stvari) in do sedaj napisala kar nekaj romanov. The Mistress's Revenge, The War of the Wives in Someone Else's Wedding. The Broken je njen prvi psihološki triler, sledil je The Dying Christmas. Nazadnje pa je izdala First One Missing. Nekaj knjig je izdala tudi pod psevdonimom.
Prebiva v severnem Londonu s partnerjem in tremi otroci. Družbo jim dela pes. 

Tammy lahko spremljate na spletu: 
WEBSITE      FACEBOOK     TWITTER      GOODREADS      AMAZON


Katere božične knjige ste vi prebrali letos?
Veselo branje, Knjigoljubka Maja 

2 komentarja: