četrtek, 29. junij 2017

NOČNO PLAVANJE

Originalen naslov: Night swimming
Avtor: Laura Moore
Prevod: Nočno plavanje
Založba: Anu Elara 2012 (436 strani, trda vezava)
Prevedla: Neža Ropret
Ocena: 5 
Kategorija: ženski roman (women fiction-chick lit), romantika (romance), sodobni roman (contemporary)
Glavni liki: Lily, Sean, Karen, John, Ferruci, Kaya, May Ellen
Kraj dogajanja: Coral Beach, Florida

GOODREADS







OPIS

Ko ji je študij omogočil, je Lily pobegnila iz domačega kraja in se ni več ozrla nazaj. Zdaj je morska biologinja in službeno se mora vrniti tja, da bi pomagala ohraniti koralni greben, ki je dal ime mestu Coral Beach. Vendar vrnitev pomeni obračunavanje s preteklostjo, z družino in - kar je najhujše - s Seanom McDermottom. Kot najstnica je Lily doživljala še posebej nerodno obdobje, Sean - privlačen in samozavesten - pa jo je nenehno mučil. Lily dvomi, da so se stvari spremenile. Vendar je njeno nerodno obdobje že dolgo mimo... in čeprav ji zaradi Seana še vedno zavre kri, so vzroki za to povsem drugačni.

Kot župan se Sean zaveda, kako pomembno je ohraniti naravno lepoto mesta - četudi je cena za to vrnitev Lily Banyon, jo je še vedno pripravljen plačati. Lahko spregleda njen prezir in ji vrača z enako mero. Teže pa je spregledati dejstvo, da je Lily postala pametna in lepa ženska, ki je prav tako zavzeta za rešitev Coral Beacha, kot si je nekoč prizadevala pobegniti od tam. Ko tesno sodelujeta, Seanu postane jasno, da ju lahko čaka strastna prihodnost, če pustita preteklost za seboj...




MNENJE IN VTISI

Ena meni najlepših romantičnih zgodb. Prebrala sem jo lani in še vedno vam nisem pisala o njej. Tako lepa in čudovita, da jo moram deliti. Lily in Sean sta čudovita, uspešna, mlada, zaljubljena drug v drugega. Mislita, da se sovražita, v resnici pa se ljubita. Ko sta skupaj, komaj umakneta oči drug z drugega. Ko sta sama sanjarita, kakšno bi bilo njuno razmerje.

Nočno plavanje je pravljica s srečnim koncem. Je lahko berljiva, idealna za poletno branje na plaži. Dogajanje je postavljeno v mesto Coral Beach na Floridi. Spoznamo tudi pisani svet koral. Skratka super knjiga. Morje, sonce, poletje, zaljubljenost...kaj hočeš še drugega?

V oba lika se hitro vživiš. Dogajanje je napeto, ki te hitro pritegne nase. Razpleti in zapleti... Njuno zbadanje me je nasmejalo. Poleg romantike je še malo trilerja v ozadju, da drži zgodbo bolj napeto. Lily malo ponagaja sodelavec, kar popestri zadevo. Pisateljica čudovito opiše podmorski svet. Na kratko enkratna zgodba, ki jo moraš prebrati.

ODLOMEK


AVTOR

LAURA MOORE se je rodila v New Yorku. Živi z možem, dvema otrokoma in dvema labradorcema na Rhode Island. Njena prva knjiga je Ride a dark horse. Magistrirala je iz umetnostne zgodovine. Trenutno na šoli za oblikovanje uči angleški jezik.



Sta tudi vas navdušila Lily in Sean?
Zaljubljeni pozdrav, Knjigoljubka Maja

1 komentar:

  1. Zdi se mi, da sem to knjigo že prebrala. Nisem pa prepričana.
    Ko sem prebrala naslov, sem mislila, da si sedaj, ko je vroče šla na nočno kopanje na bazen :D haha

    OdgovoriIzbriši