četrtek, 26. januar 2017

TOP 5: Božični filmi #2

V decembru sem pogledala veliko božičnih filmov. En del sem z vami že delila v decembru. Pogledate si tukaj. Tam pa sem vam tudi obljubila, da drugi del z vami delim v januarju. Mislim, da je že čas, da izpolnim obljubo.😊Ta teden sem imela zdravstvene težave, zato nisem utegnila prej. Spet sem izbrala 5 čudovitih božičnih filmov, ki se jih splača pogledat. Tokrat sem izbrala zabavne komedije, ki niso tipične božične. Dogajajo se v času božiča in pripravljajo na praznovanje, to je pa tudi vse. Omenjene komedije lahko pogledate tudi katerikoli drugi čas v letu. Vse so zabavne, smešne in mene so res nasmejale.


Vse omenjene filme lahko pogledate na Popcorn Time. 


1. CHRISTMAS WITH THE KRANKS (KAKO SE IZOGNITI BOŽIČU)

Kategorija: komedija
Čas trajanja: 1h 39min
Režija: Joe Roth
Igralci: Tim Allen (Luther), (Jamie Lee Curtis (Nora), Dan Aykroyd (Vic)...
Kraj dogajanja: ZDA
Datum izida: 2. december 2004
Nagrada: Young Artist Award for best family future film (2005)
IMDb: IMDb
Moja ocena: 4 ★★★★




Vsebina
Zakonca Kranks imata vsako leto najboljšo božično zabavo. Letos pa njune hčerke za božič ne bo domov, zato se odločita preskočiti božič. Namesto praznovanje božiča, bosta odšla na križarjenje. Vsi božični običaji odpadejo. Okraševanje hiše, postavljanje snežaka, nakupovanje, organizacija zabave...vse to odpade. Poteka priprava na križarjenje. Sliši se super. Ampak sosedje vzamejo stvari v svoje roke in jima malo ponagajajo, ker upajo, da si bosta premislila. Dan pred božičem pokliče hčerka, da prihaja domov na božično zabavo. In s sabo bo imela zaročenca, ki ni nikoli praznoval božiča. Kaj pa križarjenje? Zakonca Kranks imata do večera čas, da pripravita vse potrebno za zabavo. Ker ne gre vse po načrtu, sta že čisto obupala. Potem pa priskočijo sosedje na pomoč in zabava uspe.



Mnenje in vtisi
Najbolj smešna božična komedija. Res odlična. Zagotovo jo bom še kdaj pogledala. Kranksa sta smešna, štorasta, svojeglava in trmasta. Vse skupaj jo poveže v krasna lika, ki te nasmejita. Imata veliko različnih dogodivščin in pripetljajev. Mislim, da je bila Nora malo neodločna glede križarjenja. Bila je že tik, da popusti, ampak jo Luther vedno prepriča. On lahko misli samo še na križarjenje in komaj čaka, da pobegne na sonce, stran od snega. Zanimivo je tudi, kako se s sosedom pričkata😊 Policista mi nista prikazana humorno. Se mi zdi, da kar malo prisiljeno igrata in me moti, da se to opazi. To komedijo morate pogledat za božič!


2. WHY HIM? (ZAKAJ RAVNO ON?)

Kategorija: komedija
Čas trajanja: 1h 51min
Režija: John Hamburg
Igralci: James Franco (Laird), Zoey Deutch (Stephanie), Bryan Cranston (Ned), Megan Mullally (Barb)
Kraj dogajanja: ZDA
Datum izida: 22. december 2016
IMDb: IMDb
Moja ocena: 5 ★★★★★




Vsebina
Stephanie za božične praznike povabi k sebi starše in brata. Ko jih povabi jim tudi zaupa, da že dalj časa živi pri fantu Lairdu. Očetu Nedu to ni niti malo všeč. Ko prispejo v Californijo, vidijo da ima Laird veliko vilo. Pa ne samo to. Povrhu je še obogatel z računalniško igrico. OK to bi še šlo. Ampak Laird je čisto preveč iskren. Nedu pa se to zdi preveč. Laird zelo preklinja. Stephanie ga je navajena in je to ne moti. Kaj pa ostale? Laird se zelo trudi, da bi bil družini všeč, da bi ga vzljubili in vzeli za svojega. Nedu zaupa, da bi Stephanie rad zaprosil, vendar ne brez njegovega dovoljenja. Pripravijo božično zabavo, ki se spremeni v katastrofo. Družina odide domov in vzame Stephanie s seboj. Lairda pa srce pošlje za njo. Le kako se bo odločila.



Mnenje in vtisi
Zakaj ravno on? sem gledala v kinu med prazniki. In je moja nova najboljša komedija.😊 Zelo sem se nasmejala in zabavala ob gledanju. Odličen film je, ki ga zelo priporočam. Če ga boste gledali z mlajšimi pazite, ker Laird res zelo preklinja. James Franco ga je izjemno uprizoril. Čim vidim plakat ali reklamo za film, se že smejim.😀 To komedijo morate pogledat. Film nima veliko božičnega vzdušja. Bolj se gre za druženje družine in pa kako se Laird trudi, da bi ga vzljubili. Božični film je edino zato, ker se dogaja v božičnem času in se pripravljajo na zabavo. Postavijo božično drevo in to je vse. Zabavali se boste zelo😊 James me je res navdušil s svojim igranjem, zato bom zagotovo pogledala še kakšen film z njim v glavni vlogi.


3. EVERY CHRISTMAS HAVE A STORY

Kategorija: komedija
Čas trajanja: 1h 22min
Režija: Ron Oliver
Igralci: Lori Loughlin (Kate), Colin Ferguson (Jack)
Kraj dogajanja: Hollywale
Datum izida: 12. november 2016
IMDb: IMDb
Moja ocena: 4 ★★★★





Vsebina
Televizijska novinarka Kate po končani oddaji svojemu gostu razlaga kako ne mara božiča. Po nesreči ga celo porine na božično drevo. Ne bi bilo to tako pomembno, če ekipa v studiu ne bi pozabila ugasnit gumb "on air". Tako, da so to videli vsi gledalci na televiziji. Kate tako izgubi svojo publiko. Da pa jo bo povrnila, jo direktorica televizijske mreže pošlje v mesto Hollyvale. Tam velja poseben božični duh, kateri naj bi osvojil tudi Katino srce. Mestu pa zadnja leta ne gre po načrtu. Že dve leti nimajo velikanskega božičnega drevesa na trgu in zaradi tega tudi ne obiskovalcev. Zato novinarki pripravijo skrivnostno zgodbo o izginulem božičnem drevesu, čeprav vedo, zakaj ga ni več. S tem, ko Kate vsak dan poroča po televiziji dogajanje v božičnem mestu Hollyvale, tudi privablja obiskovalce.



Mnenje in vtisi
Tale film je še najbolj božični. Ima največ božičnega duha v sebi. Všeč mi je tudi kader. Celotno mesto je okrašeno, sneži... Film ti pričara res pravo božično vzdušje. Kate je odlično uprizorjena. Zelo si želi raziskat skrivnostno izginotje božičnega drevesa. Ne da ji miru, takoj ugotovi, da je vse skupaj nekaj sumljivo. Z njo je tudi njen producent in kmalu se opazi, da se med njima nekaj dogaja. Vidi se, da se komaj zadržujeta, da želita imeti profesionalni odnos. Čeprav je očitno, da si želita več. Najbolj zabavna mi je receptorka Mia, proti koncu filma pa postane že nadležna. 


4. THE HOLIDAY (POČITNICE)

Kategorija: komedija, romantika
Čas trajanja: 2h 18min
Režija: Nancy Meyers
Igralci: Cameron Diaz (Amanda), Kate Winslet (Iris), Jude Law (Graham), Jack Black (Miles), Eli Wallach (Arthur), Rufus Sewell (Jasper)
Kraj dogajanja: Anglija, Los Angeles
Datum izida: 14. december 2006
Nagrada: IFMCA for best original score for a comedy film (2006), Teen Choice Award for Choice movie: chick flick (2007)
IMDb: IMDb
Moja ocena: 5 ★★★★★


Vsebina
Iris živi v Angliji, v majhni podeželski hiški 4 km stran od Londona. S svojim bivšim ima zelo zapleten odnos in upa, da se bo uredilo in bosta končno skupaj. Sicer ima novo punco ampak jo še vedno kliče, piše in obiskuje. Ko končno upa, da bo ponovno njen, na zabavi podjetja naznani svojo zaroko. Iris je prizadeta in užaljena.
Medtem pa v Los Angelesu Amanda nažene svojega fanta, ker jo je prevaral. Amanda je uspešna poslovna ženska, ki dela v filmskem svetu. Ima dovolj denarja, da si lahko privošči vse. Vendar ni srečna. Odloči se, da potrebuje malo miru na drugem koncu sveta, da vse skupaj premisli. Na internetu poišče idealno hiško zase. Tako si Iris in Amanda za dva tedna zamenjata domove. Iris preživi božične praznike v Los Angelesu, kjer spozna upokojenega scenarista in spozna nov filmski svet. Na koncu najde tudi svojo ljubezen, Milesa ustvarjalca filmske glasbe.
Amanda pa preživi božične praznike v Angliji. Ko že misli, da je tukaj dolgočasno in ji je žal, da je prišla, se na vratih pojavi Graham. Graham je popoln, šarmanten, privlačen, enkraten...in oče dveh hčerk. Vendar se vseeno v tem času uspeta zaljubit. 



Mnenje in vtisi
Film počitnice sem pogledala tretjič. Meni je super ljubezenska komedija. Od parov sta mi veliko bolj všeč Amanda in Graham. Tudi več njune scene je prikazane. Iris in Miles se najdeta šele proti koncu filma. Med gledanjem sploh nimaš občutka, da je božični film. Malo je božičnih okraskov, nič drugega. Niti ni božičnih pesmi, tako kot v ostalih božičnih filmih. Samo dogajanje je med božičnim časom. Film lahko pogledaš kadarkoli, ni nujno, da ga gledaš decembra. Te pa nasmeji in razžalosti, ima različne momente. Name deluje čustveno, vendar mi je vseeno odličen. Zagotovo ga bom pogledala še kdaj. Zelo ga priporočam.


5. FINDING CHRISTMAS (KLJUČ DO SRCA)

Kategorija: romantika, drama, komedija
Čas trajanja: 1h 27min
Režija: Harvey Crossland
Igralci: Tricia Helfer (Ryan), J.T. Hodges (Owen), Mark Lutz (Sean), Christina Rosato (Mia), Christian Distefano (Caleb)
Kraj dogajanja: Severna Karolina, New York
Datum izida: 15. december 2013
Nagrada: The Joey Awads, Vancouver za najboljšega mladinskega igralca- Christian Distefano (2014)
IMDb: IMDb
Moja ocena: 4 ★★★★



Vsebina
Owen živi v Severni Carolini na podeželju. Še vedno upa, da ga bo bivša punca vzela nazaj, vendar se ona zaroči z drugim. To ga čisto potre in se odloči, da bo božične praznike preživel drugje.
Sean je direktor agencije v New Yorku. Na zabavi hoče zaprositi svoje dekle, le ta mu prizna, da je šla na zmenek z drugim in si želi vzeti pavzo v razmerju. Sean si želi pobegniti iz New Yorka. Tako se Sean prijavi na spletni strani, kjer se izmenjujejo stanovanje čez praznike. Enako se prijavi tudi Owen. Tako Owen teden pred božičem preživi v New Yorku, kjer mu dela družbo Mia. Sean pa odleti v Severno Carolino, kjer uživa z Owenovo sestro Ryan. Na novo se zaljubita in osvajata vsak svojo "družbo". Da pa zgodba ne bo tako preprosta, se vmes pokažejo še zapleti in spletke. Božično večerjo na koncu preživijo vsi skupaj.

Mnenje in vtisi
Zabavna romantična zgodba. Podobna je filmu, ki je opisan zgoraj, le da si tukaj zamenjata hišo moška. Če ju primerjam, mi je film Počitnice veliko bolj všeč. Kar veliko so kopirali od njega. Edino, da sta tukaj moška v glavni vlogi in oba ostaneta v Ameriki.
Veliko bolj všeč mi je flirtanje Owena in Ryan. Sta bolj zanimiva, bolj romantična in bolj očarljiva. Pri Seanu in Mii se opazi, da se malo zadržujeta. Čeprav na določene trenutke že misliš, da je to to, pa se eden odmakne nazaj. Film je očarljiv, lahko ga pogledate v dvoje s partnerjem, vsekakor pa ga priporočam. Če ne bi bilo ozadje okrašeno z božičnimi lučkami in drevesi, sploh ne bi imela občutka, da je film božični. OK, no prisotni sta sicer dve božični pesmi. Ti sta zapeti odlično. Me prav zanima, če je v resnici pel igralec J.T. Hotges, ali je odpiral samo usta. V IMDb-ju piše, da tudi poje. Če je to njegov glas, ima res izvrstnega. Meni je bilo čudovito odpeto. Sploh prva pesem Joy😊 Res enkraten film!








Če pa imate še vi kakšen dober film, ki se ga splača pogledat, mi sporočite v komentar. Rade volje ga pogledam in vam sporočim svoje mnenje ;)
LP, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar