ponedeljek, 21. november 2016

LORDOVA PREOBRAZBA


Originalen naslov: Reforming Lord Ragsdale
Avtor: Carla Kelly
Prevod: Lordova preobrazba
Založba: KMŠ 2016 (413 strani, mehka vezava)
Prevedla: Sabina Imamović
Ocena: 4 ★★★
Kategorija: romantika (romance), zgodovinska romantika (historical romance)
Glavni liki: Emma, Lord Ragsdale
Kraj dogajanja: Anglija


OPIS

Razvpiti lord Ragsdale je nesramno bogat, neznosno pregrešen in nepojmljivo brezsrčen. Kljub temu zelo častno reši Emmo Costello pred strašno usodo, ko pohotnemu okrutnežu prepreči, da bi si jo priigral pri kartanju in si jo prilastil kot služabnico. 
Zdaj je na vrsti Emma, da lorda Ragsdala reši pred samim seboj. Pomaga mu opustiti pijačo, da prekine zvezo z nasladno ljubico, in ga spremeni v primernega snubca za mlade dame iz visoke družbe. 
Predvsem pa mora preprečiti, da bi njegovo pohotno oko predolgo počivalo na njej, pa čeprav mora pri tem brzdati svoje lastno hrepenenje, s katerim tvega, da bo uničila ves trud, ki ga je vložila v preobrazbo razuzdanca, ki se mu ni moč upreti...


MNENJE IN VTISI

Lordova preobrazba je zabavna zgodovinska romanca. Bila mi je zelo všeč in prebrala sem jo hitro. 
Lord Ragsdale je pijanec in ima ljubico. Njegov bratranec je za kartal svojo služabnico Emmo, lord Ragsdale pa jo je rešil. Odpelje jo domov in ne ve kaj bi z njo. Emma se odloči, da ga bo rešila razuzdanosti in pijančevanja. Zato knjiga tudi nosi naslov Lordova preobrazba.
Lord zapusti ljubico in opusti pijačo. Poskrbeti mora še za svoje posle in finance, ki jih je zanemarjal. Pri tem mu pomaga Emma. Veliko časa preživi v njegovi družbi kot njegova tajnica. Postaneta celo prijatelja. Lord Ragsdale začne tudi dvoriti dekletu, ki naj bi bila primerna žena zanj. Vendar mu Emma ne gre iz glave.

Lord Ragsdale se tako znajde v ljubezenskem trikotniku med Emmo in Clarisso. Dvori Clarissi, jo pelje ven, vendar ves čas misli na Emmo. V Emmini družbi se počuti drugače kot v Clarissini. V Emmini družbi bolj uživa, Emmi bolj zaupa. Čeprav noče misliti na Emmo si ne more pomagati. Zaljubljen je v Emmo, vendar ni povsem prepričan. Ugotavlja ali tudi Emma čuti kaj do njega. To je vidno takrat, ko jo direktno vpraša: Kako veš, da si zaljubljen? 
Emmi večkrat ob lordu postane nerodno, ker tudi ona čuti nekaj do njega. To pisateljica poudari s tem, ko opiše, da je Emma zardela v lica ob njegovi prisotnosti. 

Na začetku se Emma in lord Ragsdale sovražita. Ker je Emma Irka, lord pa
Anglež. Zbadata drug drugega, se smejita in uživata, ko sta skupaj. Všeč mi je kako je pisateljica opisala to njuno zbadanje. 😃 Ob tem sem se zelo nasmejala. Prav prisrčna sta.
Ko se prvič poljubita, ugotovita, da sta zaljubljena. Všeč mi je, da ima zgodba srečen konec. Vesela sem, da je Emma na koncu srečna, ker se mi je zdela njena zgodba žalostna (preden spozna lorda). Poglavje kjer Emma lordo Ragsdalu izda svojo zgodbo iz preteklosti me je ganilo.

Knjigo priporočam ljubiteljem zgodovinskih romanc in ljubiteljem lahkih zgodb. Preberite jo, saj vas bo takoj posrkala. Pa še zabavali se boste ob branju. Jaz imam knjigo doma in jo bom zagotovo še kdaj prebrala. 😉




ODLOMEK


AVTOR

CARLA KELLY je ameriška pisateljica, rojena leta 1947. Avtorica dokazuje, da so ljubezen, preobrazba in spontanost sestavine izvrstne romance.




Kakšen se pa vam zdi odnos med Emmo in lordom?
Knjigoljubka ima vas rada, XXX



2 komentarja:

  1. Na podlagi tvojega mnenja sem si knjigo šla včeraj iskati v knjižnico :) Čeprav sem pri branju komajda nekaj čez 70 strani, me je takoj pritegnila. Me že zanima, kako se bo zgodba končala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super! Me veseli, da komu pomagam poiskati knjige za branje in da v njih uživajo. Zgodba je res zabavna in zanimiva. Uživaj v branju ;)

      Izbriši