petek, 18. november 2016

FILM SERENA

Kategorija: drama, romantika
Čas trajanja: 1h 49min
Igralci: Jennifer Lawrence (Serena), Bradley Cooper (George)
Čas dogajanja: leto 1930
Kraj dogajanja: Severna Carolina
Datum izida: 12. november 2014
Nagrada: Yoga Award
IMDb: Serena
Moja ocena: 3 ★★★










VSEBINA FILMA

George Pemberton je gozdar v gorovju Severne Caroline. Nekega dne odide v mesto, kjer spozna Sereno in se z njo poroči. Odpelje jo s seboj v svoj gozdarski kamp. Serena postane njegova žena in poslovna partnerka. Namreč tudi ona se spozna na gozdarstvo. Na začetku gre vse dobro, podjetje napreduje. Potem pa se začne vse zapletati. Na območju Georgovega gozda želijo postaviti nacionalni park. Georgev pomočnik pa je ljubosumen na Georgevo ženo. Zato Georga izda, želi ga predati policiji oz. zakonu in na skrivaj sodeluje z Georgevimi nasprotniki. George namreč ne posluje po zakonu. Ima neke sumljive posle z denarjem. George nato na lovu ustreli svojega pomočnika. Zapletov pa s tem ni konec. 

Serena zanosi. Oba se zelo veselita otroka. Že visoko noseča začne krvaveti, zato izgubi otroka in ne more več zanositi.  To jo zelo potre. Njun odnos se spremeni. V kampu pa je tudi mlado dekle z majhnim otrokom. Dekle je bila Georgova ljubica še pred poroko, zato vsi vedo, da je otrok njegov. George ji na skrivaj daje denar za preživetje otroka. Ko to izve Serena, pošlje svojega zaposlenega, da bi ju ubil. Na koncu ju reši George. Za njim pa hodijo policisti, da bi ga aretirali. George je namreč sam priznal goljufijo in predal šerifu svoje poslovne knjige. Na koncu ga na lovu ubije puma in tako se izogne zaporu. Serena pa se zažge v svoji kolibi.




NAPOVEDNIK


MNENJE IN VTISI

Film je neki povprečen. Nisem bila ravno zadovoljna z njim, slab pa tudi ni. Ima žalosten konec, oba lika končata tragično. Nimam ravno rada take depresivne konce. 

Serena mi je delovala malo zmedeno, noro. OK saj to je razumljivo glede na njeno stanje. Prej je bila živahna, polna življenja in ljubezni. 
Prva polovica filma kar hitro mine, prehitro. Preden dojameš kaj se je zgodilo, je že naslednji prizor. To minuto sta se spoznala, naslednjo pa sta že poročena v kampu. Ni to malo prehitro. 🙂 Lahko bi vsaj kaj vmes prikazali. Glede na to kako je druga polovica filma veliko bolj razvlečena. Tukaj so malo zgrešili. Prvo polovico niti ni nekega dogajanja. Zdaj sta v postelji ali banji in se malo ljubkujeta, nato pa sta že v gozdu kjer nadzorujeta delavce. In to se kar ponavlja nekaj časa. Sem že mislila film ugasnit. No pa se je le začelo dogajat. 

Mislim, da je najboljše v tem filmu Bradley Cooper. Igralec je postaven, čeden in sexy. Še dobro, da je igral glavno vlogo🙂 Georga je odlično uprizoril. In George mi je bil veliko bolj všeč kot Serena. Predan je svojem delavcem. Da jih pravočasno plača, malo goljufa z denarjem. Zaposli vse stare, mlade, moške, ženske in celo bivše zapornike. Zvest je delavcem, zvest je ženi, predan delu in na skrivaj skrbi tudi za bivše dekle. Mogoče je ravno to napaka, da ga izdata pomočnik in delavec. George ima cilj in načrt za prihodnost, sledi temu cilju in dela za to. Ne obremenjuje se s skrbmi. To mi je pri njemu všeč.


Za konec si poglejte še nekaj slik iz filma.

















Ste že pogledali Sereno? Kaj mislite o njej?
LP, Knjigoljubka Maja









Ni komentarjev:

Objavite komentar