torek, 29. september 2020

IT ENDS WITH US


Originalen naslov: It Ends With Us
Avtor: Colleen Hoover
Prevod: /
Založba: Simon & Schuster 2016 (385 strani, mehka vezava)
Ocena: 5 ★★
Kategorija: romantika (romance), sodobna romantika (contemporary romance)
Glavni liki: Lily, Ryle, Atlas
Kraj dogajanja: Boston


Nagrada:
- Goodreads Choice Award for Romance (2016)


OPIS


Včasih te tisti, ki te ljubi najbolj prizedane. 
Lily ni imela preprostega življenja. Vendar ji to ni preprečilo, da je počela tisto, kar si je želela. Prišla je daleč iz mesta v Mainu, kjer je odraščala. Diplomirala je, se preselila v Boston in ustanovila svoje podjetje. Nato je spoznala čudovitega nevrokirurga Ryla Kincaida. In vse se zdi predobro, da bi bilo res.
Ryle je samozavesten, trmast in malo aroganten. On je občutljiv, briljanten in Lily je njegova šibka točka. Njegov odpor do razmerja je moteč.
Zasenčijo jo vprašanja o njenem novem razmerju z mislijo na Atlasa Corrigana- svojo prvo ljubezen, ki jo je pustila za sabo. Bil je njena sorodna duša, njen zaščitnik. Ko se Atlas ponovno pojavi, je njena zveza z Rylem ogrožena.
S to močno in zelo osebno zgodbo je Colleen ustvarila izjemno žalostno srce parajočo zgodbo, sebi pa je prinesla novo poglavje v njeni karieri kot pisateljica. It Ends With Us je nepozabljiva zgodba o ljubezni, ki za sabo prinese svojo ceno. 



MNENJE IN VTISI


It Ends With Us je bila tako ganljiva in čustvena zgodba. Na določene trenutke sem zraven jokala. To je tiste vrste knjiga, ki je ne pozabiš nikoli. V mojem srcu bo ostala za vedno.

Colleen Hoover ve kako napisati odlično knjigo. Vse njene me očarajo in ne morem, da ne bi o njih mislila še dolgo po tem, ko sem jih prebrala. Res je odlična pisateljica, kar se opazi v njenem stilu. Navdih za knjigo It Ends With Us je črpala iz odnosa svojih staršev, zato knjiga temelji na resnični zgodbi, vendar je fikcija.

Lily je junakinja, ki jo vzljubiš. Očara te s svojo preprostostjo in dobroto. Čutiš z njo, sočustvuješ z njo in ljubiš z njo. Junakinja, ki naredi z bralcem posebno vez. Kar pa se tiče Ryla... En trenutek ga obožuješ, si z njim v rožicah...naslednji trenutek ga sovražiš. Celo kam sem ga poslala vsake toliko časa😊 Še meni je spil živce ne samo Lily. Kot da ni imela že dovolj težkega življenja.

Med njunim odnosom se znajde tema iz preteklosti. Ta njima ne pusti srečne zveze, zato to ni pravljica s srečnim koncem, ampak je pravljica z realnim koncem. In ogromnim sporočilom. Kot ste lahko prebrali že v opisu knjige: Včasih te tisti, ki te ima najraje, najbolj prizadene. V življenju nam ni vedno z rožicami postlano. Pisateljica nam sporoča, da si moramo te rožice poiskati sami. Velikokrat storimo v življenju napako. Vendar si moramo to priznati. Ne smemo se bati tega povedati na glas in narediti naslednji korak naprej, ki naj bo rešitev te naše napake. Boriti se je treba in vztrajati do konca. Velikokrat je težko, vendar je potrebno vztrajati. Napake na naših življenjskih poteh so lahko različne. Vendar se vedno najde rešitev, samo pogovoriti se je potrebno in najti kompromis. Tisti trenutek ti je težko, ko pa se z vsem soočiš in to pustiš za sabo, ti postane veliko lažje. Mogoče ne takoj ampak šele čez čas.

Knjige Colleen Hoover vedno priporočam. Vendar ne pozabite imeti robčkov zraven.



POVEZAVA ZA NAKUP KNJIGE

AVTOR


COLLEEN HOOVER je najbolj prodajana pisateljica številnih romanov in novel. Prebiva v Texasu s svojim možem in njunimi tremi sinovi. Je ustanoviteljica The Bookworm Box, neprofitne knjižne organizacije in knjigarne v Sulphor Springs v Teksasu.

Colleen lahko sledite na: 
FACEBOOK    AMAZON    BOOKBUB    INSTAGRAM    TWITTER    SNAPCHAT    READER GROUP    WEBSITE


Katere knjige pa vi ne morete pozabiti?
Pozdrav, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar