nedelja, 12. april 2020

ALL THE STARS IN THE HEAVENS


Naslov: All the Stars in the Heavens
Avtor: Adriana Trigiani
Založba: audiobook (avdio knjiga, HarperAudio, 2015)
Bere: Blair Brown
Dolžina: 14h in 35min
Ocena: 4,5 ★★★
Kategorija: zgodovinski roman (historical fiction)
Glavni liki: Loretta Young, Clark Gable, Alda Ducci, Luca Chetta
Kraj dogajanja: Hollywood, Kalifornija

OPIS



Najbolj prodajana pisateljica Adriana Trigiani se je vrnila z še večjim in drznejšim romanom, hipnotično zgodbo, ki temelji na resnični zgodbi. Napolnjena je z njenimi prepoznavnimi elementi: družinske vezi, umetnost, romanca in pustolovščina. Rojena v zlati dobi Hollywooda. All the Stars in the Heavens zajema ugled, dramo, moč in skrivnosti, ki lahko cvetijo samo v studijskem svetu. Pogled skozi življenja nepozabnih igralcev, ki so ustvarjali magijo na ekranu in v zaodrju.

V tej spektakularni sagi Hollywood žari, razburja in prevara. Adriana Trigiani nas popelje nazaj v zlato dobo Tinseltown-a; v dobo, ki je bila tako brutalna kot sijajna, v kompleksni ter glamurozni svet mlade igralke lačne slave in uspeha. Z pedantnimi in čudovitimi detajli nam Trigiani naslika bogato zgodovinsko pokrajino Los Angelesa iz 30-tih, kjer so se Evropski in Ameriški artisti zbirali, da bi uresničili svoje sanje: pripovedovati zgodbe na srebrnih zaslonih.

Industrija filma cveti leta 1935, ko 21 letna igralka Loretta Young spozna 34 letnega igralca Clarka Gabla na snemanju filma The Call  of the Wild. Čeprav je že poročen, Gable pade na čudovito in razigrano igralko v trenutku.

Daleč od bleščečih luči Hollywooda je bila sestra Alda Ducci prisiljena zapustiti samostan in začeti novo pustolovščino, ki jo pripelje do Lorette. Nedolžna in pobožna mlada Alda italijanskih korenin, mora krmariti po divjem Hollywoodu z gorečo odločnostjo, da postane tajnica mlade gospodične Young. V teh desetletjih skupaj z Loretto doživita škandale in avanture, izbirata med ljubeznijo in strastjo ter skujeta trajno vez ljubezni in zvestobe, ki bo postavljena pred preizkušnjo, ko se bosta morali sčasoma soočiti z največjo oviro v življenju.


MNENJE IN VTISI


Čudovita in zanimiva zgodba, ki se dogaja v Hollywoodu. Poslušala sem avdio knjigo, ki jo je brala igralka Blair Brown. Brala jo je odlično, njen glas je tako krasen za poslušat.  Lepo se razbere odstavke in ločila iz njenega branja. Poslušala sem jo z velikim zanimanjem, saj me je zgodba popolnoma posrkala vase. Vzljubila sem vse junake, sploh Aldo in Loretto. Obe njeni življenjski zgodbi sta se dotaknili mojega srca. Izjemni ženski, ki sta v življenju dali veliko skozi. Njuno prijateljstvo je bilo res čudovito. Popolnoma različni ženski, prihajata iz različnega okolja in imata različne poglede na življenje, vendar obe tako velikega srca, ki je ustvarilo tako močno prijateljsko vez.

Zgodba je fikcija, vendar izhaja iz resničnega življenja. Pisateljica je za inspiracijo knjige All the Stars in the Heavens uporabila dve različni resnični zgodbi in jih združila v eno. Prva govori o mladi Italijanki, ki je po nesrečni ljubezni odšla v Ameriko, da bi začela življenje znova. Pridruži se samostanu, vendar mati prednica kmalu ugotovi, da to ni kraj za njo. Tako se Alda znajde v Hollywoodu, kjer se zanjo začne novo življenje. Druga zgodba pa je ljubezenska afera med slavnima igralcema Loretto Young in Clarkom Gablom. Svojo razmerje sta skrivala, ker je Gable že bil poročen. Nista si želela uničiti kariere, zato se njuna zgodba odvija v zaodrju.

Obe zgodbi imata veliko resničnih elementov. Pisateljica je dodala podrobnosti, da je knjigo dodatno začinila. Zgodba me je presenetila in v poslušanju sem res uživala. Ogromno je odličnih zapletov in razpletov, ki popestrijo celotno dogajanje in bralca ali poslušalca pritegnejo še bolj. Tako Aldo kot Loretto spremljamo od njunih mladih let do starosti, zato sem se z lahko postavila v njune oči in lažje spremljala dogajanje. Adriana Trigiani je napisala res odlično knjigo. Tole si želim tudi prebrati.

Slika Lorette Young in Clark Gabla vzeta iz Pinteresta.

POVEZAVA ZA PRENOS KNJIGE


AVTOR


ADRIANA TRIGIANI je s svojimi bleščečimi romani ljubljena od milijonih bralcev po celem svetu. Mojstrica otipljivih vizualnih podrobnosti ter pisateljica komedij z zlatim srcem. Je najbolj prodajana pisateljica osemnajstih knjig stvarne in nestvarne literature. Objavljena je bila v 38 jezikih, zaradi česar je ena najbolj iskanih govorcev v svetu knjige danes.

Adriano lahko najdete na spletu:
FACEBOOK       TWITTER        GOODREADS        AMAZON        WEBSITE


Ostanite doma in berite!
Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar