sobota, 10. december 2016

Film: RAZGIBANO ŽIVLJENJE SAMSKIH

Kategorija: komedija
Čas trajanja: 1h 50min
Režija: Christian Ditter
Igralci: Dakota Johnson (Alice), Rebel Wilson (Robin), Leslie Mann (Meg), Nicholas Braun (Josh), Damon Wayans Jr. (David), Anders Holm (Tom), Alison Brie (Lucy), Jake Lacy (Ken)
Kraj dogajanja: New York
Datum izida: 12. februar 2016
Nagrada: Samo nominaciji za HMMA Award in People's Choice Award
Moja ocena: 4 ★★★









VSEBINA FILMA

Alice je naveličana življenja s svojim fantom Joshem. Misli, da potrebujeta malo premora, oz. ona potrebuje malo premora, da se najde v življenju. Josh se sicer ne strinja, vendar ima Alice zadnjo besedo. Tako konča v stanovanju pri sestri Meg. Meg je uspešna zdravnica, ki hrepeni po otroku. Težava je edino ta, da je tudi ona samska.


Alice se zaposli v odvetniški pisarni, kjer spozna veseljaško Robin. Ta jo popelje v svet Newyorških zabav in v življenje samskih. Postaneta pravi prijateljici, skupaj se družita, žurata in uživata življenje. Nato pa se Alice odloči, da želi Josha nazaj. Vendar si je ta našel že drugo partnerico. Meg pa se je dala umetno oploditi. In tako si mora Alice najeti svoje stanovanje in je prisiljena na samsko življenje. Vendar ona ne zna živeti sama. Ji bo uspelo?

Takoj po oploditvi Meg spozna simpatičnega Kena. Kmalu se zaljubita. Ken se okoli nje zelo trudi, jo poskuša očarati. Meg pa ga želi odriniti od sebe zaradi nosečnosti. On sprejme njo in njenega otroka.

Alice se zaplete v kratko razmerje z Davidom. Vendar David še ni pripravljen na novo zvezo. Občasno se dobiva z  natakarjem Tomom, ki imata tolažilni sex, zaljubljena pa sta v druge partnerje. Tom tako hrepeni po sosedi Lucy, ki je neprestano v njegovem baru zaradi brezplačnega WiFi-ja.

Na koncu nekateri najdejo svojo sorodno dušo, nekateri pa ne. Ti bodo morali še vedno iskati in poskušati kaj spremeniti glede tega. Vedno pa jim bo ostalo prijateljstvo.

NAPOVEDNIK



MNENJE IN VTISI

Komedija, ki te nasmeji, manjka pa ji tisti wow. Je vredna ogleda, če si ljubitelj komedij. Prikaže nam življenje samskih, ki iščejo svojega bodočega partnerja. Nekateri so uspešni nekateri ne. Vsak karakter je po svoje zanimiv. V vsakega se vživiš in vsak ima svojo zgodbo. Malo me moti, ker napeljujejo na žuranje in pijančevanje. Saj je prav, da se zabavaš, ampak pretiravat pa spet ne. Mislim, na delovni teden sredi tedna žurat in z "mačkom" v službo naslednje jutro? In to vsak dan? A ni to malo too much? 😐 Res, da je dogajanje v New Yorku ampak mislim, da tudi tam obstajajo ljudje, ki morajo na šihtu "delat". Ker v tem filmu taki niso prikazani.

Robin mi je delovala bolj odpiljeno od ostalih. Ona je prikazana kot najhujša žurerka. Na vsaki zabavi pobere tipa. Prespi povsod, vsi drugi ji plačujejo pijačo...na koncu pa se izkaže, da je bogatašinja🙂 ta pa je. Meni ni bila všeč. Malo so mi šle že na živce te njene grimase z ustnicami.
Alice ne ve sama s sabo kaj bi. Kaj bi šele z partnerjem? Katerega bi sploh imela? Zdajle bi tega, potem bi tistega, ne raje bi tega...o ta pa ni več na voljo...Mislim halo! Ženska kaj ti ni jasno. Normalno, da te ne bo čakal, ko boš šla. Ženska ne zna bit sama, ne zna živet sama. Ne zna na TV odstranit podnapise, ne zna si odpet zadrgo na obleki...saj je bila smešna za znoret. Nasmejala sem se ji res ful. Ampak dej se rajši vprašaj, če je to normalno. No ji le uspe zanimiva pogruntavščina kako odpet zadrgo.😀 hahaha Ta je bila res dobra.



Kako sta se sploh ujeli Robin in Alice in postali prijateljici? Sta čist različna karakterja, različno razmišljanje, različno obnašanje... To je zanimivo prikazano. Obe sta smešni imata polno prigod (posamezno in skupaj). Čeprav sta ti malo odpiljeni ali nori (kakor pač želite), ju na koncu kar vzljubiš in si vesel za njuno prijateljstvo.

Mislila sem, da bo Alice na koncu nazaj z Joshem ali pa pristala vsaj s Tomom. Vendar ostane sama. Navijala sem zanjo, da bi le našla nekoga, se z njim ujela in zaživela. Malo mi je žal, da se to ne zgodi. Vseeno mi je bil Tom bolj primeren zanjo kot Josh. In veliko bolj je bila sproščena v njegovi družbi, kot v Joshevi. Najboljši parček pa sta mi Meg in Ken. Ken bo skrbel za njenega otroka, čeprav ni njegov. Kako prisrčno in ljubeznivo.😍 Mislim, da v filmu edino Ken razmišlja s trezno zgornjo glavo od vseh moških likov. Prikazan je kot romantičen lik, ki bi za svojo drago naredil vse. Prinese ji vročo čokolado v nočno službo. Le katera ženska si ne bi želela take prijaznosti od svojega dragega? Čeprav ga Meg odriva stran, ji Ken še vedno stoji ob strani in dela majhne pozornosti. Na koncu se le prepusti svojim čustvom in mu preda svoje srce.

Komedija vas bo nasmejala. Popeljala vas bo čez različne ljubezenske zveze in avanture. Film je kratek (traja samo 95 minut) in poln dance glasbe. Tako, da se bosta zabavali in uživali ob gledanju.

Za konec še nekaj slik iz filma:

























A ste pogledali komedijo Razgibano življenje samskih? Kakšna se vam zdi?
Lp, Knjigoljubka Maja

2 komentarja:

  1. Pogledala in se čist strinjam s tabo. :) Zabavna, sproščena komedija, ki ji mogoče res "malo zmanjka" kar se realnosti, zgodbe in sporočila tiče ... Je pa vsekakor zanimiva zadevica, ki se ji na trenutke precej nasmejiš. :)

    OdgovoriIzbriši