sobota, 1. februar 2020

Blog Tour & Review: LOVE ACCORDING TO SCIENCE by CLAIRE KINGSLEY


Title (Naslov): LOVE ACCORDING TO SCIENCE
Series (Zbirka): Dirty Martini Running Club
Author (Avtor): Claire Kingsley
Release day (datum izida): January 23, 2020 (23. januar 2020)
Genre (Kategorija): Steamy Romantic Comedy (Vroča romantična komedija)

ADD TO GOODREADS (s klikom na napis, lahko knjigo dodaš na svoj Goodreads) 




BLURB (OPIS)


For psychology researcher Hazel Kiegen, science holds all the answers. Her decision to swear off dating? Totally backed by her own calculations. Just don’t ask about her missing orgasms. She hasn’t been able to science her way out of that little conundrum. 

But her biggest problem? Corban Nash. He’s frustrating. Infuriating. And deliciously adorable, but that’s neither here nor there. He claims to have cracked the code to falling in love, and Hazel is determined to prove him wrong.

Corban Nash created the theory of accelerated intimacy after numerous successful tests on his friends and family. Every couple who used his questionnaire fell in love, until Corban found himself the last single guy in his social circle, and a groomsman in dozens of weddings.

The only problem is, it’s never worked on him. And science hasn’t explained why.

Despite being the lone aberrant data point, Corban believes in his research, and with his new job, he’ll have the resources to prove it. Verifying his theory right under the nose of his nemesis, Hazel Kiegen? Even better.

There isn’t a theory in existence that will make Hazel fall in love with Corban. Not even with his sexy half-smile and temptingly muscular body. But from the moment these two rivals meet, sparks fly. And when they put his questionnaire to the test, the results aren’t what either of them expect.


Za raziskovalko psihologije Hazel Kiegen ima znanost vse odgovore. Njena odločitev, da ne bo hodila na zmenke je popolnoma neučinkovita po njenih izračunih. Samo ne sprašujte kako pogreša orgazme. Znanost je ne more potegniti iz te uganke.

Kaj pa njen največji problem? Corban Nash. On je neprijeten. Razjarjen. In slastno očarljiv. Toda tega ni tukaj niti tam. On trdi, da je iznašel kodo kako se zaljubiti in Hazel se odloči mu pokazati, da se moti.

Corban Nash je preizkusil teorijo o pospeševanju intimnosti po številnih uspešnih testih na svojih prijateljih in sorodnikih. Vsak par, ki je izpolnil vprašalnik, se je zaljubil. Dokler ni Corban ugotovil, da je edini samski tip v njegovem družbenem okvirju ter poročna priča na številnih porokah.

Edini problem je, da to nikoli ne deluje nanj. Znanost mu ne zna razložiti zakaj.

Kljub temu, da je osamljena podatkovna točka, Corban verjame v svoje raziskave in s svojo novo službo ima vire s katerim lahko to dokaže. Potrditev teorije pred nosom njegove sovražnice Hazel Kiegen. Še boljše.

Ne obstaja teorija, ki bi pripeljala Hazel, da bi se zaljubila v Corbana. Niti z njegovim seksi polovičnim nasmehom in mamljivim mišičnim telesom. Ampak tisti trenutek, ko se ta dva  nasprotnika srečata, letijo iskrice. Ko začneta reševati test z vprašalnikom, rezultati niso taki, kot jih pričakujeta.


REVIEW (RECENZIJA)

Originalen naslov: Love According to Science
Avtor: Claire Kingsley
Zbirka: Dirty Martini Running Club #2
Prevod: /
Založba: Kindle edition (e-knjiga, ARC, 2020)
Ocena: 4 ★★
Kategorija: romantika (romance), romantična komedija (romantic comedy)
Glavni liki: Hazel, Corban, Everly, Nora, Sophie, Molly, Martin
Kraj dogajanja: Seattle 

English review is on Goodreads!


Love According to Science je romantična komedija, ki glavna junaka pripelje od sovraštva do ljubezni. Saj veste kako pravi pregovor. Od sovraštva do ljubezni je samo en korak. V tejle zgodbi se to lepo vidi. Naša glavna junaka sta Hazel in Corban. Oba sta zaposlena na fakulteti oddelka raziskovalne psihologije. Hazel je znanstvenica in obožuje znanost. Corban pa je podatkovni analitik, ki je odgovoren bolj za številke kot poizkuse. Sicer se od nekdaj zanima za človeško naravo, še posebej kako se ljudje zaljubijo. Ima svojo posebno teorijo in vprašalnik, ki naj bi paru pomagal, da se zaljubita. Hazel sicer ne verjame v njegovo teorijo in ravno zato sta sovražna drug do drugega. Šef njima dodeli skupni projekt, čeprav nista ravno navdušena nad tem, da bosta skupaj delala. Prisiljena sta, de se bolje spoznata in med njima se pojavi veliko kemije. Potem pa veste kaj je sledilo.

Zgodbo spremljamo iz obeh strani. Nekako mi je bilo Corbanovo pripovedovanje bolj zanimivo. Njun odnos je bil zabaven, smešen in zelo seksi. Večkrat sem se glasno nasmejala in res uživala v branju. Nisem imela nikakršnih pričakovanj, ker sem prvič brala knjigo pisateljice Claire Kingsley. Zgodba je super, zabavna in hitro berljiva. Ideja za plažno branje. Všeč mi je bilo kako je pisateljica razvila njun odnos. Sicer me na začetku knjiga ni preveč pritegnila. Ko sem že dala skozi kakih 20% sem šele padla v zgodbo. Ravno zato dam knjigi samo 4 zvezdice. Bom pa zagotovo prebrala še ostale knjige v zbirki Dirty Martini Running Club. Tale je druga knjiga, vendar jo lahko berete samostojno.

ARC (Advance Reader Copy) izdajo eknjige sem dobila za iskreno mnenje od Enticing Journey Book Promotion. 


PURCHASE LINKS (KNJIGO LAHKO KUPITE TUKAJ):


Amazon US
Amazon CA
Amazon UK
Amazon AU


DIRTY MARTINI RUNNING CLUB


0.5 Everly Dalton's Dating Disasters
1. Faking Ms. Right
2. Love According to Science

PRAISE FOR THE NOVEL (POHVALE BRALCEV)

"I would give this book ALL THE STARS if I could. Five is not nearly enough. This is such a clever, fresh take on finding your soul-mate." ~ Read Me Romance Blog 
 "Tej knjigi bi lahko dala VSE ZVEZDE, če bi lahko. Pet jih ni dovolj. To je tako domiselno in sveže kako poiskati svojo sorodno dušo." ~ Read Me Romance Blog


"Take necessary precautions: two nerdy scientists are about to light up your ereader and leave you with a hot flash!" ~ Marika Ray, author of MomCom
"Vzemi nujne previdnosti: dva bedasta znanstvenika bosta prižgala tvoj ebralnik in te pustila z vročim bliskom!" ~ Marika Ray, author of MomCom

"There was just something about these two that clicked and made my inner nerd squeal. And can I just applaud Kingsley on writing this story? The amount of research alone that she had to have done. Wowza." ~ Amity Book Blog
"Nekaj je bilo med tema dvema, da je kliknilo mojim notranjim norcem. Ali lahko samo zaploskam Kingsley, da je napisala to zgodbo? Kolikše količine raziskav je sama naredila. Vau!" ~ Amity Book Blog


"Corban is adorable. Disheveled, distracted, caring, full of animal facts, a BOSS in bed, and secretly jacked- what more could you want?" ~ Romance Reviewed
"Corban je očarljiv. Neurejen, raztresen, ljubeč, zanimiv za živali, ŠEF v postelji in skrivnostni fant - kaj si še želite?" ~ Romance Reviewed


TEASERS (CITATI)




AUTHOR (AVTOR)


Heat, Heart, & Happily Ever After
CLAIRE KINGSLEY writes sexy contemporary romance and romantic comedies. She loves sassy, quirky heroines, swoony heroes who love their women hard, panty-melting sexytimes, romantic happily ever afters, and lots of big feels.
She can’t imagine life without coffee, her Kindle, and the sexy heroes who inhabit her imagination. She’s living out her own happily ever after in the Pacific Northwest with her husband and three kids.

Toplina, srce in srečno za vedno
CLAIRE KINGSLEY piše seksi sodobne romance in romantične komedije. Sama obožuje jezikave, čudaške junakinje, vnete junake, ki svojo žensko ljubijo močno, taljenje v hlačkah med seksi trenutkih, romantične konce za vedno in ogromno velikih občutkov.
Ne more si predstavljati življenja brez kave, njenega Kindla in seksi junakov, ki prebivajo v njeni domišljiji. Prebiva v območju svojega srečnega za vedno v Pacifičnem severozahodu s svojim možem in tremi otroki.

Connect with Claire (Claire lahko spremljate na): 


It was fun reading.
Bilo je zabavno branje.
XOXO, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar