nedelja, 21. januar 2018

Skrivnostni Božiček

December je bil čas obdarovanj. Sama sem organizirala akcijo Skrivnostni Božiček. Vem, da sem malce pozna s tole objavo, saj smo že sredi januarja, ampak vseeno jo moram deliti z vami. Saj smo se vsi skupaj zabavali, osrečevali drug drugega in vznemirjeno čakali, da prejmemo paketek in ga z velikim presenečenjem odpremo. Sama imama rada presenečenja in skrivnosti, zato je bil Skrivnostni božiček čudovita ideja. Pravi adrenalin je prejeti darilo od neznanca in potem z velikim presenečenjem odpreti in videti kaj se skriva notri. 


Preko Google obrazca sem zbirala udeležence na svojih družbenih omrežjih. Ko so se prijave zaključile, sem prijavljenim poslala navodila po emailu. Da je bilo pravično za vse, sem postavila vrednost darila 10€. Za darilo so se božičke odločale same. Darilo so lahko ustvarile tudi doma in ga po želji zavile v darilni papir. Darila smo poslali nekje med 10. in 15. decembrom. Tako smo jih do 22. decembra odprli vsi skupaj. To je bilo veselje. 😍

Skupaj nas je bilo 30 sodelujočih. Številka me je zelo presenetila in rada bi se zahvalila vsem sodelujočim Božičkam. Bile smo same ženske, zato sem nas poimenovala kar božičke. Nekatere so svoja darila delile na Facebooku in Instagramu. Slike najdete pod #SkrivnostniBožiček

Ker so pri vseh zadevah zapleti, tudi Skrivnostni Božiček ni šel brez njih. Zaradi drugih obveznosti sta dve božički zamujali z dostavo, kar se je seveda uredilo. Na žalost pa je ena Božička ostala brez darila. Paket, ki je bil poslan večkrat na njen naslov, je bil vedno vrnjen pošiljatelju. Tako mi je žal, da je prišlo do zapleta in da gospa ni dobila darila. Jaz se ji ponovno opravičujem. Na žalost mi je nehala odgovarjati na sporočila, zato zadeve nismo speljali do konca in je ostala brez svojega presenečenja. To je tudi razlog, da objave nisem napisala prej. Vseeno sem upala, da v zadnjem poizkusu, ko sem namesto božičke, še jaz poslala svoje darilo, ki je bil tudi vrnjen, pride do svoje obdarovanke.
Ena izmed udeleženk pa je bila nad svojim darilom tako razočarana, da ni želela deliti slike z nami. V opravičilo je dobila majhno presenečenje od mene.


V objavi vidite sliko mojega prejetega darila. Jaz sem bila svojega darila zelo vesela. Dobila sem doma izdelano kozmetiko in čaj (oba čudovito dišita). Tako darilo je res edinstveno in od srca se zahvaljujem svoji božički. 
Ostale slike in mnenja udeleženk si lahko pogledate na Facebook profilu Knjigoljubka pod albumi.

O Skrivnostnem Božičku pa je na svojem blogu Let's talk about books delila tudi Patricia. Hvala za čudovito objavo!

V komentarju pa vas prosim, da mi sporočite, kako se vam zdi ta ideja. Nekatere udeleženke so bile namreč zelo navdušene in bi si ponovno želele sodelovati pri naslednjem Božičku. Kaj pravite, ga decembra organiziram ponovno ali ne? Bi si drznili sodelovati tudi vi?

Na koncu pa citiram Barbaro (eno izmed sodelujočih), ki je dobila najlepše presenečenje:
Naj bodo prihajajoči dnevi mirni in v zavedanju, da si storila nekaj krasnega za nas.


Uživajte v malih stvareh!
Lp, Knjigoljubka Maja



4 komentarji:

  1. Kako lepo si to organizirala. Prihodnje leto me lahko vkljucis ampak nimam FB.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lahko vseeno sodeluješ, ni potrebno imeti FBja. Za prijavo sem uporabila google obrazec, tako, da moraš imeti google račun (gmail).

      Izbriši
  2. Pohvale tudi od mene- organizacija je bila odlična. Je za pričakovati, da bo šlo kaj narobe, ampak je tveganje, ki smo ga vse vzele. Saj si videla, da me je skrbelo, če bo darilo prispelo, pa potem, če bo moje darilo sploh všeč naslovljenki ipd. Namen vsega je, da prepustiš dogodku, da se odvije po svoje; še posebej, ker se gre za skrivnostno obdarovanje in je to v bistvu nekakšna igra, da vidiš kaj prejmeš in to od neznanih oseb, katere se med seboj ne poznajo :)
    Upam, da se naslednje leto 'igra' ponovi in da se odzove še več oseb :) xx Maja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Popolnoma se strinjam s tvojim zapisom. Sama sem bila spontana. Kupila sem stvari, ki so všeč meni (seveda sem se prej pozanimala, da so bile primerne za obdarovanko). In ja v takih igrah ne moreš pričakovat neki prestiž darilo. Jaz sem skromna in sem zadovoljna, da se je nekdo potrudil, si vzel čas, pripravil darilo in ga odposlal. Seveda toliko boljše, če te darilo razveseli, kot je mene, ampak mislim, da so pomembnejše tiste majhne nematerialne dobrine tukaj. Vsaj jaz tako gledam na to. Je pa res, da smo ljudje različni.

      Izbriši