petek, 11. avgust 2017

ŽIVLJENJE TE LJUBI


Originalen naslov: Life loves you: 7 spiritual practices to heal your life
Avtor: Louise Hay & Dr. Robert Holden
Prevod: Življenje te ljubi: Sedem duhovnih vaj za ozdravitev vašega življenja
Založba: Tehniška založba Slovenije 2015 (214 strani, trda vezava)
Prevedla: Jana Lavtižar
Ocena: 3,5 ★★★
Kategorija: duhovnost (spirituality), samopomoč (self help)


GOODREADS

OPIS

Življenje te ljubi in v sebi imaš moč, da si ustvariš življenje, ki ga boš imel rad.

Življenje te ljubi je ena najbolj priljubljenih afirmacij Louise Hay. V njej sta povzeta vse njeno življenje in delo. Louise in Roberta zanima, kaj ta stavek pravzaprav pomeni; ugotavljata, da se življenje ne zgodi tebi, ampak zate. V vrsti zelo osebnih in iskrenih pogovorov skupaj raziskujeta moč ljubezni, dobrohotnost stvarnosti, prijazno vesolje in jedro naše resnične narave.

Knjiga je bogata z zgodbami, ki bralca navdihnejo, ter meditacijami, molitvami in vajami, ki so mu v pomoč. Louise in Robert predstavljata praktično filozofijo, ki izhaja iz sedmih duhovnih praks.
Najpomembnejše teme so:
delo z ogledalom - vaja ljubezni do sebe
potrjevanje svojega življenja - zdravljenje najglobljih egovih strahov
sledenje tistemu, kar nas radosti - zaupanje notranjemu vodniku
odpuščanje preteklosti - priznanje naše izvirne nedolžnosti
hvaležnost v tem trenutku - negovanje temeljnega zaupanja
umetnost sprejemanja - odprto in brez obramb
celjenje prihodnosti - odločitev za ljubezen namesto strahu



MNENJE IN VTISI

V knjigi so predstavljeni pogovori in terapije med Louise in dr. Holdenom. Razdeljena je na 7 poglavij, na koncu poglavja pa je vaja za nas bralce.

Ponovno izvemo nekaj o življenju Louise, kot v ostalih njenih knjigah. S svojimi terapijami je začela v svoji dnevni sobi. Ljudje so jo pohvalili in razširili novice o njej. Kmalu je prihajalo na pogovor čedalje več ljudi in dnevna soba je postala premajhna. Najeti je morala dvorano. Preden pa se je vse to sploh začelo, je tudi sama hodila na pogovore k terapevtu. Tudi sama je potrebovala pomoč, da je zaživela na novo in danes lahko pomaga ostalim, ki so tega potrebni.

Ko je dr. Holden Louise prvič srečal, mu je rekla stavek Življenje te ljubi. To mu je izrekla večkrat, zato je knjigo tudi naslovil po njem. Z Louise sta sodelovala. Vodila sta skupna predavanje in konferenco, postala sta prava prijatelja. Kjer sta bila, vedno se je našel nekdo, ki je Louise prepoznal in jo pohvalil, kako mu je spremenila življenje. Louise pa je vedno nazaj odgovorila spremenili ste ga vi. Ravno zato se je dr. Holdenu zdela izjemna ženska.



Všeč so mi strani v knjigi. Vsako poglavje se začne z ležečo osmico, ki vsebuje srček (enako je na naslovnici). Števila strani so obkrožena s srcem. Nekaj slik knjige je v objavi. Že ta srca naj bi te opomnila, da te življenje ljubi.

Knjiga te uči, da moraš imeti rad samega sebe in življenje. Zaupati in verjeti moraš vase ter pozitivno gledati na življenje in svet okoli sebe. Preteklost moraš pustiti za sabo. Vsakdo ima kdaj slab dan ali kakšno slabo življenjsko izkušnjo, iz katere se je težko pobrati. Vendar se moramo. Zato pustimo svoje skrbi za sabo in glejmo na boljšo prihodnost. Imejmo vero v boljši jutri. Včasih nam to pomaga. 
Knjiga ti tudi pomaga kako odpuščati in kako biti hvaležen za življenje. Res je enkratna. Je določen trenutek in zapis s katerim se ne strinjaš, ampak še vedno ti lahko knjiga pomaga pri spremembi samega sebe, samozavesti, gledati pozitivno, živeti naprej...



Sama sem naredila vse vaje. Opravljala sem jih sedem dni, kot piše v knjigi. Določene so bile težke in sem jih zelo težko začela. Ampak potem nekako gre. Samo začeti je potrebno. Po enem tednu sem se počutila veliko bolje in z drugačnim pogledom na prihodnost. Knjigo vam priporočam za branje. Poizkusite prebrati vsaj eno Louisino knjigo in boste videli, kako bo delovala na vas. 

Spodaj imate en delček iz knjige. Napisan je s pisavo Little Wizzy, ki jo je oblikovala Slovenka, ki ustvarja pod imenom Lunar Fox. Pisavo si lahko naložite tukaj (klik).





AVTOR

LOUISE HAY, avtorica mednarodne uspešnice Življenje je tvoje, je metafizična predavateljica in učiteljica z več kot 50 milijoni prodanih knjig po svetu. Ima svojo založbo Hay House, kjer izdajajo knjige za samopomoč.
Sledite ji lahko na:
SPLETNA STRAN        FACEBOOK       GOODREADS

Dr. ROBERT HOLDEN je svoje inovativno delo na področju psihologije in duhovnosti predstavil v različnih televizijskih oddajah.




Ali tudi vi opravljate kakšne vaje za vaš duh in um?
Lep pozdrav od Knjigoljubke Maje

Ni komentarjev:

Objavite komentar