torek, 15. avgust 2017

BOBOV SVET

Originalen naslov: The World According To Bob
Avtor: James Bowen
Prevod: Bobov svet
Založba: Mladinska knjiga 2015 (206 strani, trda vezava)
Prevedel: Srđan Milovanović
Ocena: 4 ★★★★
Kategorija: biografija (biography), avtobiografija (authobiography)
Glavni liki: James, maček Bob
Kraj dogajanja: London

GOODREADS








OPIS

Ganljiva zgodba o prijateljstvu med človekom in mačkom ter iskanju prave življenjske poti.

Potepuški maček Bob je resnična zgodba o mačku, ki ga na londonskih ulicah najde poulični glasbenik James, vajen življenja iz rok v usta. James ni niti najmanj pripravljen na skrb za drugo živo bitje, vendar z Bobom splete prav posebno vez. Z njegovo pomočjo mu uspe najti sebe in obrniti življenje v novo, pravo smer.

Nadaljevanje navdihujoče knjižne uspešnice Potepuški maček Bob še vedno spremlja avtorja in njegovega prijatelja na skupni, ne vselej lahki življenjski poti. Bobova bistroumnost in neomajna naklonjenost bosta slednjič razkrili pravi pomen prijateljstva, zvestobe, zaupanja in resničnega zadovoljstva.




MNENJE IN VTISI

Lani sem prebrala knjigi Potepuški maček Bob in Bobovo darilo. Ker sta mi bili obe zanimivi, sem se odločila še za branje Bobovega sveta. Vse tri knjige so odlične, zabavne in jih priporočam za branje. James in Bob sta spletna posebno vez prijateljstva, ki jo bralec čuti. Res sta izjemna.

Knjiga Bobov svet me je zelo nasmejala, veliko bolj kot ostali dve.😊 James pripoveduje Bobove prigode, ta pa ušpiči vse mogoče. James enkratno to opiše, in branje teče gladko. Knjiga je srečna in takšen je tudi konec. Jaz pa sem imela na koncu solze oči, ker je knjiga tudi zelo čustvena. Ravno zato mislim, da bi jo morali prebrati vsi. Ne samo ljubitelji mačk in ostalih ljubljenčkov, tudi tisti, ki jih nimajo, da bodo videli kako posebno vez si spleteš s svojim živalskim prijateljem. Tudi jaz imam posebno vez s svojim psom. Čutim enako povezanost in enako ljubezen do njega, kakor James do Boba. 



Bob čuti, kdaj je James bolan, utrujen, slabe volje... Takrat je Bob veliko bolj ubogljiv in potrpežljiv. James tudi lepo skrbi za Boba. V Bobu je našel motivacijo, ki jo je potreboval, zato je njuna vez še bolj čustvena. Bob ga razume in se je tudi zelo navezal nanj. S pogledom si povesta kaj potrebujeta, kaj razmišljata in kaj želita.

Mislim, da James s knjigami ni želel samo pokazati povezanosti med ljudmi in živalmi, ampak je želel povedati, da tudi če si na dnu, se vedno lahko pobereš in začneš znova od začetka. Potrebno si je najti samo motivacijo, ki te bo vodila naprej. Res je na začetku težko, ampak s pravo voljo je vse mogoče. Srečno!


AVTOR

JAMES BOWEN se je rodil leta 1977 v Surreyu (Združeno Kraljestvo). Po ločitvi staršev se je preselil v Avstralijo z mamo in očimom. Čez čas se je vrnil v London in pristal na ulici. Postal je odvisnik od drog, nato pa se je odločil, da s tem zaključi in se prijavil na zdravljenje. Našel je mačka Boba na ulici, ki mu je spremenil življenje in dal dodatno motivacijo. Njuno zgodbo je opisal v treh knjigah.





Imate tudi vi posebno vez s svojim živalskim prijateljem?
With love, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar