četrtek, 4. maj 2017

APRIL HAUL (Aprilski nakup knjig)

Že je tukaj mesec maj in kmalu bo prišlo poletje. Aprila se je na mojih policah znašlo kar nekaj novih knjig. Kupček neprebranih knjig se viša, police so čisto zabasane, časa za branje pa čedalje manj. Pomladi je več dela zunaj na vrtu, več aktivnosti počnem s psom in to mi res vzame čas za branje. Ampak prihaja poletje. Poleti preberem več knjig, sploh kakšne romantične, sodobne ali lahke zgodbe. 😉 Aprila sem imela kar velik ''haul'', kar se tiče knjig. Bil je tudi teden knjige, s tem pa so bile knjige na razprodajah po znižanih cenah. To sem izkoristila in si povečala neprebrani kupček. Poleg tega, sem v aprilu praznovala rojstni dan in dobila nekaj knjig tudi za darilo. Pravi prijatelji vedo, kaj mi podariti.😊

O tednu knjige sem vam že pisala tukaj (klik), kjer ste skozi slike lahko razbrali kaj sem kupila. Nekatere knjige sem tudi delila z vami na mojem Facebook in Instagram profilu. V današnji objavi pa vam predstavim vse. 

Preden vam pokažem katere knjige so nove na moji polici, naj z vami delim še čudoviti rek, ki mi ga je poslala na kartici napisanega sledilka na Instagramu. Barbara najlepša hvala. ❤ Res je izredno lep in nosi velik pomen.


Knjige so vedenje, ki omogoča videnje.



ARCHERJEV GLAS (Mia Sheridan)
Se jima bo uspelo rešiti spon preteklosti in se predati silam ljubezni?
Archerjev glas je zgodba o ženski, priklenjeni k spominu na grozno noč, in moškemu, čigar ljubezen je ključ do njene svobode. Je zgodba o nemem možu, ki živi s srce parajočo rano, in ženski, ki mu pomaga, najti glas. Je zgodba o trpljenju in usodi ter ljubezni, ki ima moč preobrazbe.

SLAVČEK (Kristin Hannah)
V ljubezni spoznamo, kdo želimo biti, in v vojni spoznamo, kdo smo.
Slavček je zgodba o dveh sestrah, ki ju ločuje starostna razlika. Izkušnje, ideali, strast in okoliščine vsako vodijo po svoji nevarni poti proti preživetju in svobodi v okupirani in razdeljeni Franciji. To je ganljiva prelepa zgodba, ki slavi gibkost človeškega duha in trpežnost žensk. To je roman za vsakogar, roman za vse večne čase.

OB TEBI (Jojo Moyes)
Lou Clark ve precej stvari. Ve, koliko je korakov od avtobusne postaje do doma. Ve, da mogoče ni ravno zaljubljena v svojega fanta Patrica. Toda Lou ne ve, da bo kmalu izgubila službo in se ji bo življenje obrnilo na glavo. 
To ni ljubezenski roman, ampak ganljiva in provokativna zgodba o ljubezni. Neodložljiva bralska poslastica, ki si jo prijatelji podajajo iz rok v roke.



TRILOGIJA PREDAJ SE LJUBEZNI

1. PREDAJ SE LJUBEZNI (J.C. Reed)
Srečanje z Jettom je bilo kot udar strele. Taki moški so nevarni. Bolje jih je pustiti pri miru. Jih čimprej pozabiti. Ampak strela vedno udari dvakrat.
Moški, ki ne sprejme zavrnitve. Ženska, ki se boji zavrnitve. Dve življenji, ki se srečata v vrtincu temnih skrivnosti.

2. OSVOJI LJUBEZEN (J.C. Reed)
Srečanje z Jettom je bila nesreča. Taki moški so nevarni. Nepredvidljivi. Bolje se jim je izogniti. V tej igri so stave visoke. Je vredno tvegati?
Moški s skrivnostno preteklostjo. Ženska z ranjeno dušo. Strast, ki se ji ne moreta upreti.

3. OHRANI LJUBEZEN (J.C. Reed)
Srečanje z Jettom je bilo kot omama. Taki moški so nevarni. Pogubni. Bolje se jim je odreči. V tej igri je treba plačati visoko ceno. Toda kaj, če je previsoka?
Ženska, ki se je predala ljubezni. Moški, ki bi storil vse, da jo obvaruje. Poslednji preizkus, ki ju bo združil ali pogubil.


POMARANČE NISO EDINI SAD (Jeanette Winterson)
Knjiga, v kateri pisateljica reflektira vlogo posvojenke in lezbijke v versko obsedeni družini.
Dolgo me je božala po laseh, potem sva se objemali in počutila sem se, kot da se utapljam. Potem sem se ustrašila, ampak nisem mogla nehati. Nekaj me je črvičilo v trebuhu. Kot da bi imela hobotnico.

UKRADENI ČAS (Sunny Jacobs)
Avtobiografija
Navdihujoča zgodba o nedolžni ženski, ki je bila po krivem obsojena na smrt.
Leta 1976, ko sem prišla v zapor, sem bila mati, hči in žena. Ko sem prišla iz njega leta 1992, sem bila babica, sirota in vdova.

FUCKING BERLIN (Sonia Rossi)
Odkrita avtobiografska izpoved o dvojnem življenju, prepredenem s spolnostjo za denar.
Roman Fucking Berlin ni vsakdanja izpoved dekleta na klic - Sonia Rossi o svojem skrivnem poklicu piše odkrito, brez samo pomilovanja in pogosto tudi neznansko zabavno.

LADJA DUHOV (Dietlof Reiche)
Na obrežju malega obmorskega mesteca se pojavi dvesto let stara jadrnica. Z njeno skrivnostjo se sovpadeta dvanajstletna Lena in njen prijatelj Feliks. Skupaj korak za korakom Lena in Feliks odkrivata skrivnosti Neveste vetrov.


S.K.R.I.V.N.O.S.T. (L. Marie Adeline)
Brez moralnih sodb. Brez meja. Brez sramu. 
Društvo S.K.R.I.V.N.O.S.T. pomaga ženskam uresničiti najbolj divje in intimne spolne fantazije. In za Cassie je to ključ, ki bo slednjič odprl vrata njene spolne emancipacije.

RAZGALJENA S.K.R.I.V.N.O.S.T. (L. Marie Adeline)
Privlačna, opojna in vroča zgodba o osvobajanju skritih želja.
Kot vodnica v društvu S.K.R.I.V.N.O.S.T., tajni organizaciji, ki pomaga ženskam uresničevati njihove najbolj divje in intimne spolne fantazije, poskuša Cassie premagati grenko sladke spomine na moškega, ki bi skoraj postal njen.

ZAPISANO V KOSTEH (Simon Beckett)
Otok s katerega se ne da pobegniti. Morilec, ki ne pozna meja.
Prepričljiv, nepredvidljiv in pretresljiv. 
Nato se na otok spusti nevihta z Atlantika ter prekine dovod elektrike in vse stike s celino. Med besnenjem nevihte se morija šele zares začne.



TATOVI SENC (Elizabeth Hoyt)
Zgodovinska romantika, 4. del v zbirki Maiden Lane
Nevarna kombinacija: moški z masko, nevarna ženska in strast, ki je ne moreta potlačiti...
Zaradi njune trme se podnevi krešejo iskre in ponoči izbruhne strast. Potem začnejo iz St. Gilesa skrivnostno izginjati deklice, s čimer se Winter ne more sprijazniti. Morda bo zaradi svojega poslanstva moral žrtvovati vse - sirotišnico, Isabel in... celo svoje življenje.

TI POVEM ZGODBO? (Jorge Bucay)
Zgodbe, ki so spremenile življenje milijonom ljudi.
Mladenič Demian obiskuje psihoterapevta Jorgeja, da bi skupaj poiskala odgovore na vsakdanja vprašanja. S pripovedovanjem zgodb, od grških mitov in japonskih parabol do zenosvkih modrosti in lastnih izmišljenih zgodb, mu Jorge pomaga do samospoznanja. Čeprav knjiga opozarja, da življenje sploh ni enostavno, je polna optimizma. 



THE TENTH CIRCLE (Jodi Picoult)
Otroka lahko izgubiš na več načinov.
Neko noč štirinajst letna Trixie pride domov iz zabave in trdi, da je bila posiljena. Cela šola je vedela, da je Jason zlomil Trixie srce. Vendar zato še ni posiljevalec, ali pač?

MERCY (Jodi Picoult)
Kaj pomeni ljubiti nekoga do smrti?
Ko je Jamie McDonald ubil svojo ženo, je vedel, da lahko dobi smrtno kazen.
Primer se je zgodil v majhnem mestu Wheelock. James je priznal naklepni umor. Njegov bratranec načelnik policije Cameron McDonald pravi, da mora biti kaznovan in aretiran ne glede na krvne vezi.

THE SCROOL THIEF: A TALE OF ITHINIAN (R.F. Long)
Malachy in njegova sestra se nanašata na njune tatovske spretnosti in poizkušata preživeti na nevarnih ulicah Klathporta, glavnega mesta nekdanjega velikega kraljestva Ithian. Ukrasti nekaj papirja, naj bi bilo preprosto delo. Skoraj sta ob življenje. To pa ju pripelje v zavezništvo s puščavsko žensko spreminjajočih oblik in zdravilko, ki je po vrhu še očarljivo lepa.
Knjiga vsebuje prizore nasilja in mučenja, očarljivo čarovnijo in lepoto, dve privlačni junakinji, tri pogumne junake in srce parajoče žrtve.

DAMOCLES (S.G. Redling)
Odprava Zemlje pade v kaos zaradi možnosti človeškega življenja na oddaljenih planetih. Meg in njeni kolegi raziskovalci na krovu vesoljske ladje Damocles najdejo dokaz (na planetu Didet se je nenavadna civilizacija razvila pod sedmimi sonci), ki bo za vedno spremenil vlogo človeštva v vesolju. Trud obeh planetov Zemlje in Dideta, da izoblikujejo mirno in produktivno vez, lahko pogubi dve človeški lastnosti: nezaupanje in vraževerje.



Le kdo ne pozna kratkih zgodb malih črnih klasik (Little black classic) založbe Penguin? Za svoj 80 rojstni dan so izdali 80 knjig, 80 klasik iz celega sveta in različnih stoletij. Jaz sem zaenkrat izbrala tri.

THE BEAUTIFUL CASSANDRA (Jane Austen)
Austenova je v najstniških letih pisala zabavne zgodbice o pijančevanju zapornikov in begu iz zapora, da bi zabavala svojo družino.

JASON AND MEDEA (Apollonius of Rhodes)
Tragična epska zgodba o ljubezni in trpljenju. Za ljubitelje grške mitologije.

THE OLD MAN OF THE MOON (Shen Fu)
Pripoved iz devetnajstega stoletja (izgubljena več desetletij) kitajskega uradnika, ki je vso ljubezen porabil za svojo ženo.

Če ste kakšno že prebrali, so dobrodošla vaša mnenja v komentarju spodaj. Lahko pa mi napišete kakšen je bil vaš aprilski nakup. Mogoče dobim novo bralno idejo. 😊


Love you all Knjigoljubka Maja

2 komentarja:

  1. Veliko knjig :D Jaz sem že prebrala Ob tebi in mi je bila všeč :) Nekje na polici imam knjižico The Beautiful Cassandra, a je še neprebrana. Rada bi pa prebrala Ti povem zgodbo. Drugače pa ravno pišem objavo o minu nakupu, ki sem ga opravila v Nemčiji :P

    http://bukla-na-buklo.blogspot.si/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O super! Komaj čakam, da vidim, kaj si nabavila ;) Ja Ob tebi sem že začela brati in res je enkratna.

      Izbriši