petek, 3. februar 2017

HIŠKA OB MORJU


Originalen naslov: A cottage by the sea
Avtor: Carole Matthews
Prevod: Hiška ob morju
Založba: KMŠ 2015 (557 strani, mehka vezava)
Prevedla: Anja Bakan
Ocena: 4 ★★
Kategorija: romantika (romance), ženski roman (womens fiction- chick lit), sodobni roman (contemporary)
Glavni liki: Grace, Ella, Flick, Noah, Harry, Art
Kraj dogajanja: Wales (Anglija)

GOODREADS


OPIS

Grace, Ella in Flick so že od nekdaj najboljše prijateljice. Pogovori pozno v noč, ljubezenske težave in obilo lepih skupnih trenutkov so med njimi ustvarili vez, ki vztrajno kljubujejo zobu časa.
Ko ju Ella povabi k sebi, da skupaj preživijo teden v njeni hiški na jugu Walesa, Grace z obema rokama pograbi priložnost za snidenje s starima prijateljicama. Obenem upa, da se ji bo uspelo ob spremembi okolja znova zbližati s svojim odtujenim možem. 
Nato prispe Flick: ljubka, vihrava, nepoboljšljiva Flick, ki s seboj pripelje čednega in očarljivega Noaha.

Čaka jih teden, ki jim bo za vedno spremenil življenje...



MNENJE IN VTISI

Knjiga je idealna za poletno branje. Dogaja se na obali Anglije. Tri prijateljice si privoščijo skupni dopust s svojimi partnerji. Vsaka ima svoje težave. Knjiga pa vas bo tudi nasmejala.

Grace ima z možem Harryjem težave. Čuti, da se oddaljujeta in upa, da bosta to na dopustu popravila. Dokler se ne pojavi Flick z Noahom. Noah je "gospod Popolni". 😍 Zna kuhati, zna popravljati, zanima se za naravo in takoj je za aktivnosti na plaži, dopustu. Grace je nad njim navdušena. Harry bi namreč samo pil, ležal in "tvital" po telefonu. Grace na skrivaj hrepeni za Noahom. Vendar si dopoveduje, da je poročena, in da je Noah prijateljičin fant.



Ozračje v počitniški hiški postane napeto. Nedolžne dogodivščine privedejo tudi do prepirov. Ella ima skrivnost pred Artom. Grace in Noah imata nekaj trenutkov na samem, kjer si izpovesta ljubezen. Vendar ostaneta zvesta svojim partnerjem. Medtem pa Harry in Flick skupaj popivata... To se nobenemu ne zdi sumljivo. Vendar imamo tukaj dva ljubezenska trikotnika. Medtem, ko Grace in Noah hrepenita drug po drugemu, sta Flick in Harry že drug na drugemu. Le kako se bo razpletlo.

In spet je to pravljica s srečnim koncem.😊 Točno taka, ki jo imam najraje. Všeč vam bo! In po vrhu vsega vas bo še nasmejala. Ste pripravljeni na dogodivščine ob angleški obali? 




ODLOMKA




AVTOR

CAROLE MATTHEWS je uspešna in priljubljena britanska pisateljica. Njeni romani so prepoznani po njenem humorju in romantičnih komedijah. 



Kako ste pa vi zadovoljni s Hiško ob morju?
Love you all, Knjigoljubka Maja

2 komentarja:

  1. Je že na seznamu. Najbrž je primerna tudi za kakšen megleno-deževen vikend.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seveda je primerna za vse letne čase ;) Po želji. Mislim, da paše, ko nas knjiga v slabem vremenu popelje na morje. Vsaj meni :)

      Izbriši