sobota, 2. september 2017

SUMMER BOOK HAUL (Poletni nakup knjig)

Poletja je konec in prihaja jesen. Na blogu so se vrstile objave in sodelovanja s pisatelji, intervjuji... Prihaja še mnogo več. Poleti pa je bilo tudi ogromno akcije in razprodaje knjig. Spet sem zapravljala in nikakor nisem uspela vam pokazati vseh kupljenih knjig. Zato sem se odločila, da vse skupaj delim v eni objavi z naslovom "SUMMER HAUL". Nekatere sem tudi dobila rabljene, teh vam ne bom kazala, ker bi jih bilo preveč. Tudi e-knjige vam ne bom kazala. Ker potem bi bila predolga objava.😊 Upam, da mi uspe zdržati do konca leta, da ne kupim nobene knjige več. Ker si jih zdajle pa res dosti kopičim doma. Mislim, da imam za nekaj časa dosti za branje. 😊



Sabina Štubelj- HOTEL LAVANDA (romantika, sodobni roman, ženski roman- to sem že prebrala in je odlična)
Valentina ima vse: popolnega moškega, lepo stanovanje in službo, v kateri uživa. V tednu dni pa se ji življenje sesuje kot hišica iz kart - kar naenkrat je samska, brezposelna in spet živi pri mami. Še, dobro, da se je pred kratkim na njenih vratih pojavil smešni francoski odvetnik in jo skušal prepričati, da je od neznanca podedovala hotel v Provansi. Odloči se, da bo preverila, ali je kaj na tem, zato se s puntom odpelje v Francijo, največji pustolovščini svojega življenja naproti. Pa je pripravljena na vse, Kar bo tam izvedela?

Jessica Knoll- RES SEM SREČNA (misterij, triler)
Ani FaNelli je v najstniških letih na prestižni zasebni šoli doživela šokantno javno ponižanje, zaradi katerega se je obupno želela spremeniti. Zdaj, ko ima glamurozno službo, drago garderobo in postavnega zaročenca iz stare ugledne družine, je čisto blizu popolnemu življenju, za katero je tako trdo delala. Toda Ani ima skrivnosti. V njeni preteklosti je zakopanega nekaj, kar jo še vedno preganja - boleča skrivnost, ki grozi, da se bo prebila na dan in uničila vse. Ko se filmska ekipa odloči, da bo posnela njeno plat zgodbe izpred petnajstih let, ji začnejo stvari uhajati izpod nadzora...

Mary Simses- LJUBEZEN MED BOROVNICAMI (romantika, sodobni roman, ženski roman)
Manhattanska odvetnica Ellen Brandford bo izpolnila zadnjo željo svoje babice - v njenem rodnem kraju bo poiskala moškega, ki ga je babica nekoč ljubila, in mu predala skrivno pismo. Beacon v mainu, mestu borovničevih nasadov in čudaških domačinov, pa je zadnji kraj, ki bi si ga želela obiskati pred bližajočo se poroko. Ellen upa, da bo v mestu na hitro opravila, a po padcu v morje postane glavna junakinja tedna, spozna pa tudi Roya Cummingsa, obrtnika, ki ji reši življenje. Izkaže se, da je Ellenina babica nekoč ljubila prav Royevega strica in le Roy je na potovanju lahko pomaga priti do zaključkov. Toda, ko Ellen ugotovi, kaj vse ji ponuja Beacon in kaj je tam zapustila babica, spozna, da en sam dan za obisk ne bo dovolj...

Mary Simses- POLETJE ZVEZDNIH UTRINKOV (romantika, sodobni roman, ženski roman)
Grace Hammond se podre svet, ko nenadoma ostane brez službe, brez moškega in začasno tudi brez doma. Spretna jezikoslovka, ki zna popravljati tuje napake, mora odkriti način, kako se izogniti lastnim. V begu pred trojno težavo se vrne v svoj domači kraj v Connecticutu. A kratek obisk pri starših se kmalu sprevrže v nekaj pomembnejšega, ko ugotovi, da se bo prihodnost začela, ko se bo spravila s svojo preteklostjo. Grace se tako končno, po dolgih letih, sprijazni s tragedijo svoje starejše sestre. Obodi pa tudi romanco s srednješolsko simpatijo Petrom, ki je zdaj slaven hollywoodski režiser in ravno snema v rojstnem kraju, iskrice pa se krešejo še v trgovini s kolesi, v kateri se Grace s svojim občutkom za natančnost dotakne srca čednega srednješolskega učitelja Mitcha.



Camilla Lackberg- TUJKA (Patrick Hedstorm #4, kriminalka)
Patrik Hedstron in njegovi kolegi na policijski postaji v Tanumshedeju so imeli mirno zimo. Ob nastopu pomladi pa se razblini mirno obdobje in se dogodki kar vrstijo. Na postaji dobijo novo policistko Hanno Kruse, v kraj pripeljejo kontroverzni resničnostni šov in Fjallbacko znova doletijo nenadne nasilne smrti. Kar je bilo najprej videti kot nesreča, se izkaže za umor. Zatem Patrik odkrije povezavo še z dvema podobnima primeroma na Švedskem in uvidi, da ima storilec na vesti več življenj. V smetnjaku najdejo mrtvo eno od udeleženk resničnostnega šova. Ali je brutalni umor zagrešil serijski morilec, ki ga išče policija?

Sebastian Fitzek- LOMILEC DUŠ (kriminalka, srhljivka)
Niso bile posiljene. Niso bile mučene. Niso bile ubite. Zgodilo se jim je nekaj veliko hujšega... Tri ženske - mlade, lepe in radožive - brez sledu izginejo. Ko se čez teden dni spet pojavijo, so duševno zlomljene - kot bi bile žive pokopane v lastnem telesu. Nihče ne ve, kaj jim je storil 'Lomilec duš', kot so storilca poimenovali mediji. Tik pred božičem je blaznež znova na delu: tokrat udari na prestižni psihiatrični kliniki! Ko zdravniki in pacienti zgroženi ugotovijo, koga so v resnici pripeljali k njim, se zunaj razbesni snežni vihar in klinika je nenadoma odrezana od sveta. Pred njimi je noč groze in strahu, v kateri se izkaže, da je Lomilcu duš nemogoče ubežati... Bo blazni psihopat tisto noč posegel po več človeških življenjih?

Chris Carter- JAZ SEM SMRT (Robert Hunter #7, kriminalka, triler)
Na travnati zaplati na losangeleškem mednarodnem letališču najdejo truplo ženske, ki je bila ugrabljena sedem dni pred tem. Morilec jo je namestil v položaj peterokrake zvezde, z odročenimi rokami in razkrečenimi nogami. Obdukcija razkrije, da je bila mučena in umorjena na nadvse nenavaden način. Toda presenečenj s tem še ni konec. Morilec ima rad igrice in je žrtvi v grlu pustil sporočilo. Primer je dodeljen detektivu Robertu Hunterju, ki vodi enoto za skrajno nasilna kazniva dejanja. A skoraj takoj se pojavi drugo truplo. Hunter ve, da mora pohiteti. Hunter, ki ga vsak nov dan zasuje z novimi izzivi, se požene v lov za pošastjo, za plenilcem, v čigar preteklosti tiči strašna skrivnost. Njegove želje po tem, da bi ranil ljudi, njegove lakote po ubijanju ni mogoče potešiti - kajti on je smrt.



Jodi Ellen Malpas- ZAŠČITNIK (romantika, sodobni roman, NA)
Nekdanji ostrostrelec elitne organizacije SAS Jake Sharp se po travmatični vojni izkušnji preživlja z varovanjem oseb. Ko postane telesni stražar razvpite milijonarjeve hčere Camile Logan, je prepričan, da gre za še eno topoglavo razvajenko, ki živi na očkov račun. Kaj kmalu se izkaže, da je Cami topla, bistra in odločna mlada ženska, ki se na vse kriplje upira očetovemu nadzoru in sledi svojim sanjam. In poleg tega je še hudo seksi. Nekega dne podležeta skušnjavi in se prepustita strasti. In ko se Cami prigrize skozi Jakov oklep brezbrižnosti, ni več poti nazaj: Jake se mora soočiti z demoni iz boleče preteklosti. Na prvi pogled preprosta naloga se spremeni v nekaj bolj poltenega in odrešujočega kot zgolj dobro plačano delo.

Jamie McGuire- ČUDOVITA POZABA (The Maddox Brothers #1, romantika, sodobni roman, NA)
Camille Camlin je vesela, da je njenega nesrečnega otroštva končno konec in živi na svojem. Med predavanji in službo v Rdečih vratih nima veliko prostega časa, in ko njen fanta v zadnjem trenutku odpove skupne počitnice, ima prvič po dolgem času ves konec tedna samo zase. Trenton Maddox je bil zvezda na kolidžu - moški so ga želeli za prijatelja, ženske pa za fanta. A ko se mu je po prometni nesreči svet obrnil na glavo, je opustil študij in divje študentsko življenje. Zdaj dela v ateljeju za tetoviranje in skrbi za ovdovelega očeta. Toda potem v Rdečih vratih zagleda Cami... Cami je odrasla s tremi brati in bratrancem, zato je prepričana, da bo prijateljevanje s Trentom mačji kašelj. Toda, ko se Maddoxov fant zaljubi, ljubi močno in za vedno - tudi če bo to povzročilo razdor v že tako krhki družini.

Mia Sheridan- GRAYSONOVA OBLJUBA (romantika, sodobni roman, NA)
Kira Dallaire je obupna. Pred njo je izziv, za katerega se zdi, da je pretežak, da bi ga premagala. Premetena in odločna dvaindvajsetletnica, ki ji je ostalo bore malo denarja in še manj možnosti, mora začeti znova. Znana po svojem radodarnem srcu in impulzivnem značaju, naredi verjetno njen najbolj nezaslišan načrt doslej. Grayson Hawthorn izgublja upanje. Ovire, na katere je naletel, se zdijo prevelike, da bi jih premagal. Izdajstvo je vsekakor ena od njih. Z omejenimi sredstvi, ki vztrajno kopnijo, poskuša postaviti na noge propadajoče družinske vinograde in zdi se, da mu obljube, ki si jo je dal, ne bo uspelo izpolniti. Vse dokler v njegovo pisarno ne pride ženska z nenavadnim in nepričakovanim predlogom, ki ga ne more zavrniti. To kar se začne kot začasni poslovni dogovor, se kmalu razvije v nekaj več, saj živahna in ognjevita Kira hladnega in arogantnega Graysona izzove, da si od življenja želi več. Ampak ko njuna hotenja trčijo in se vname silovita strast, ugotovita, da preteklost včasih ustvari zidove, ki jih je težko porušiti, ter da lažem in prevaram redko sledi srečen konec. Ko Kira in Grayson drvita usodi naproti, spoznata, da je nekatere obljube treba prelomiti, za druge pa je vredno tvegati vse... Tudi lastno srce. 

Mia Sheridan- KYLANDOVO DARILO (romantika, sodobni roman, NA)
Tenleigh Falyn se bori, da bi preživela v obubožanem rudarskem mestecu, kjer živi s sestro in duševno bolno mamo. Naprej jo ženejo sanje, da bo dobila štipendijo, ki jo podeljuje rudarsko podjetje, in se rešila krutega življenja. Toda štipendijo podelijo samo enemu dijaku. Tudi Kyland Barret kljub stradanju in globoki osamljenosti trmasto vztraja in se trudi, da bi osvojil štipendijo in odšel iz mesteca, v katerem je toliko trpljenja. Oba sta osredotočena na zaključne izpite in trdo prepričana, da zdaj ni pravi čas za ljubezen in druga čustva, dokler se njuni usodi ne prepleteta. Toda samo eden se lahko iztrga iz bede tega zanikrnega mesteca in začne novo življenje. In kakšna usoda čaka tistega, ki mora ostati?

K.A. Tucker- ENA MAJHNA LAŽ (Ten Tiny Breaths #2, romantika, sodobni roman, NA)
"Bodi mi v ponos." To so bile zadnje besede, ki jih je oče namenil Livie. Vseh sedem let od tragične smrti staršev se je Livie trudila, da je z vsako odločitvijo, izbiro, besedo in dejanjem dosegla njuna pričakovanja, medtem pa z vso močjo in zrelostjo skrbela za svojo sestro. Zdaj pa je tik pred vpisom na univerzo in nepričakovani izzivi bodo preizkusili njeno trdoživost - in srce. Livie vstopi na Princeton z izdelanimi načrti in trdo odločena, da jih uresniči: v letniku bo najboljša; vpisala se bo na študij medicine; spoznala bo prijetnega, spoštovanja vrednega fanta, s katerim se bo nekega dne poročila. Njeni načrti pa prav gotovo ne vključujejo alkoholnih sadnih želejev, žurerske sostanovalke, ki ji Livie ne more ničesar odreči, ali Ashtona, arogantnega - in izjemno privlačnega - kapetana moške veslaške ekipe, ob katerem po naravi sicer mirna Livie izgubi živce. Za nameček je tudi sostanovalec in najboljši prijatelj Connorja, ki povsem naključno popolnoma ustreza Liviejinim merilom... Zakaj torej kar naprej razmišlja o Ashtonu?



Sophia Amoruso- #GIRLBOSS (avtobiografija, strokovna)
Sophia Amoruso je pustila srednjo šolo in ustanovila Excutive Chairman of Nasty Gal, eno večjih spletnih trgovin na spletu. Sophia nikoli ni bila tipična trgovka in tipično dekle. #Girlboss je namenjena dekletom, ki so kot ona: odpadnice, ki si prizadevajo uspeti. V knjigi #Girlboss vam Sophia predstavi ozadje zgodbe Nasty Gal napolnjeno z izzivalnostjo in predrznostjo. Uspeh ne pride od tega katero šolo si obiskoval in kako popularen si bil v šoli. Uspeh je sestavljen iz zaupanja svojim instinktom, sledenju svoje volje ter poznavanju pravil. Inspiracijska, motivacijska in krepostna ti bo pokazala kako usmeriti svojo željo, strast in trdo delo.

Haley Hill- IT'S GOT TO BE PERFECT (ženski roman, chick lit, sodobni)
Ellie Rigby ne potrebuje junaka, želi si samo prijetnega fanta. Obljubi si, da se bo srečala s tisoči enako misleči samskimi fanti. Vendar jo to ne pripelje nikamor in naveličana je spletnih zmenkov, ki so prava katastrofa. Končno ji razum reče, da mora stvar vzeti v roke. Njena misija? Zahtevala bo Kupidovo puščico in postala ženitna posrednica. Njen seznam strank se povečuje, Ellie postane prava strokovnjakinja. Ve, da pri 28-letnih ženskah razpade največ razmerij in to ni dobro. Dokler ujemanje z eno stranko ne spremeni vsega...

Nicola Yoon- EVERYTHING EVERYTHING (mladinski roman, romantika, YA)
Živi vse življenje v zaprtem prostoru ali tvegaj vse za ljubezen. Maddy je alergična na svet. Hiše ni zapustila že sedemnajst let. Olly je sosedov fant. Odločen je, da bo poiskal način kako ji pristopiti. Everything Everything je knjiga o norih odločitvah, ki jih sprejemamo za ljubezen.

E. Lockhart- WE WERE LIARS (mladinski roman, misterij, YA)
Mi smo lažnivci. Mi smo lepi in privilegirani. Mi smo razpokani in zlomljeni. Zgodba o ljubezni in romantiki. Zgodba o tragediji. Kaj je laž? Kaj je resnica? Odloči se.

Katere knjige sem kupila v mesecu maju pa lahko vidite na tej povezavi (klik).



Ste katero že prebrali? Zapišite mi svoje mnenje v komentar.
Zasanjani pozdrav, Knjigoljubka Maja


5 komentarjev:

  1. Nobene še nisem prebrala. Zelo rada bi pa prebrala #Girlboss :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Prebrala sem le dve od teh in si bom tvoj seznam shranila.

    OdgovoriIzbriši
  3. Moja letošnja "najlepša" je bila JOYO MOYES - ZADNJE LJUBEZENSKO PISMO

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jojo Moyes je mene navdušila s knjigo Ob tebi in definitivno bom v prihodnosti prebrala preostale njene knjige.

      Izbriši