petek, 3. marec 2017

V POSTELJI Z BOJEVNIKOM

Originalen naslov: In the bed with a Highlander
Avtor: Maya Banks
Prevod: V postelji z bojevnikom
Zbirka: Trilogija bratov McCabe (McCabe Trilogy) - 1. del
Založba: Mladinska knjiga 2014 (315 strani, trda vezava)
Prevedla: Neža Kralj
Ocena: 4 ★★★
Kategorija: romantika (romance), zgodovinska romantika (historical romance)
Glavni liki: Ewan, Mairin, Crispen, Alaric, Caelen, Gertie, Maddie, Gannon
Kraj dogajanja: Škotsko višavje

GOODREADS





OPIS


Ewan McCabe je bojevnik, trdo odločen premagati sovražnika. Zdaj, ko je dozorel čas za boj in se pripravlja, da bo z orožjem dobil, kar mu pripada, se v Ewanovih rokah proti njegovi volji znajde modrooka zapeljivka vranje črnih las. Mairin bi resda lahko pomenila odrešitev za Ewanov klan, toda moški, ki ne sanja o ničemer drugem kot o maščevanju, kaj malo ve o tem, kako se zmaguje na ljubezenskem polju.

Mairin, nezakonska kraljeva hči, je rešena iz nevarnosti samo zato, da vzame za moža svojega karizmatičnega in gospodovalnega rešitelja Ewana McCaba. Toda privlačnost, ki jo čuti do robatega Višavca, rodi hrepenenje po njegovem nežnem dotiku, pod njegovo čutno oblastjo se prebudi njeno telo. Mairinina duhovna moč, srčnost in strastnost so na pragu vojne velika preizkušnja za neustrašnega bojevnika Ewana McCaba.



MNENJE IN VTISI

Zgodovinska romanca z erotičnimi elementi... Čudovito! Zanimiva zgodba, vsebina in razplet. Med branjem se boste zelo nasmejali. Liki so lepo razviti, hitro se vživiš v njih in prikupijo se ti vsi. Meni je bila všeč.

Mairin se znajde v McCabovem klanu. Poroči se s poglavarjem Ewanom McCabom. Začne spoznavati svoj klan, svojega moža, zakonsko življenje... Nekdo pa streže po njenem življenju. Najprej jo zadane puščica, nato jo še zastrupijo. Pa je to res namenjeno njej? Res hočejo ubiti njo? Le kako se bo razpletlo?
Mairin je nezakonska hči pokojnega kralja. Skrivali so jo v samostanu med nunami. Njen potomec bo podedoval kraljevo bogastvo. Snubcev ji verjetno ne manjka😊 Ona pa je svoj pogled vrgla na Ewana.



Mairin mi je bila smešna. Bila je uporniška, ni pustila možu, da bi ji ukazoval. Ponagajala je stražarjem. Po drugi strani pa je bila prisrčna in navihana deklica, ki svoje življenje šele spoznava. Živela je med nunami. Nune so ji sicer razložile zakonsko življenje, poljubljanje in podobne zadeve...vendar Ewan to počne čisto drugače😊 Ni ji jasno zakaj uporablja jezik in zakaj trga obleke z nje. Ne morem, da ne bi tega omenila. V tem delu sem se najbolj nasmejala. Ta njena nevednost me je res zabavala. Končno spozna, da njen mož počne vse prav in se prepusti njegovemu užitku. Kmalu se tudi ona nauči, kako zapeljati njega. 
Mairin je do svojega klana zelo zaščitniška. Pokaže svojo zvestobo in pripadnost. Kljub neumnostim, ki jih zgreši, jo na koncu klan vzljubi. V knjigi so prisotne tudi spletke, ki pa se na koncu srečno končajo. 

ODLOMEK


AVTOR

MAYA BANKS je priljubljena ameriška pisateljica ljubezenskih romanov. Živi v Teksasu z možem, tremi otroki in številnimi hišnimi ljubljenčki. 



Katera zgodovinska romanca pa je vam všeč?
Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar