sobota, 31. december 2016

TOP 5: Božični filmi

V decembru sem pogledala veliko božičnih filmov. Imam kar običaj, da jih vsako leto pogledam. Predstavila vam bom tiste, ki so mi bili najboljši in se jih splača pogledat. V tem postu jih delim z vami 5. Januarja pa vam bom objavila še en tak post. Standardne filme kot npr. Sam doma in podobni, ki jih vsako leto lahko gledate po TV-ju bom izpustila. Izpostavila bom tiste, ki niso tako izpostavljeni in predvajani, vendar so vseeno odlični za božične praznike.

Vse omenjene filme lahko pogledate na Popcorn Time. 

1. THE CHRISTMAS HEART (BOŽIČNO SRCE)


Kategorija: drama
Čas trajanja: 1h 30min
Režija: Gary Yates
Igralci: Terry Polo (Ann), Paul Essiembre (Mike), Ty Wood (Matt), Adam Hurting (Jimmy)...
Kraj dogajanja: ZDA
Datum izida: 2. december 2012
IMDb: The christmas heart
Moja ocena: 3,5 ★★








Vsebina
Celotna vas se pripravlja na praznovanje božiča. Vaščani se zberejo in organizirajo, že 5 dni pred božičem, kako bodo prižgali lampijone na božični večer. Ta čas pa je petnajstletni Matt na košarki skupaj s svojim očetom. Tam se zgrudi na tla. Doživi srčni infarkt, ker ima okvaro srca. Če pravočasno ne dobijo primernega srca za presaditev, bo Matt umrl. Vaščani so zgroženi in želijo odpovedati božični večer. Mattov brat pa jih prepriča, da bi vseeno prižgali lampijone, ker jih Matt obožuje. Ter, da bi skupaj verjeli v božični čudež, ki bi rešil Matta.
Isti čas se v drugem mestu dvajsetletni Jimmy spopada z nepridipravi. Je brez službe, brez denarja, iščejo ga morilci, njegova punca pa je tik pred porodom. Kaj naj stori? Na koncu ga zbijejo z avtom in leži v bolnišnici klinično mrtev. Zdravnica prepriča mamo, da bi njegove organe darovali. Tako najdejo primerno srce. Treba ga je le še pripeljati do Matta. V mestu divja snežna nevihta, vsi reševalni helikopterji pa so zasedeni. Le kako bi dostavili srce pravočasno, da bi Matt preživel? Se bo zgodil božični čudež v katerega verjamejo vaščani?

Mnenje in vtisi
Film te gane do srca. Priznam, tudi solzice so bile. Je zelo čustven in težak film. Vesela sem, da je srečen konec. Da te malo popestri, je prisoten tudi humor. Všeč mi je pri reševalcih. Zelo lepo je prikazano, da tudi v težkih stresnih situacijah moraš ohranit trezno glavo. Mislim, da vsi potrebujemo ta optimizem. Na začetku ga ima Mattova mama ogromno, oče pa nič. Tolažita drug drugega. na koncu se vse obrne. Mama čisto obupa, oče pa začne počasi verjeti v čudež. Všeč mi je tudi ideja vaščanov in druženje na božični večer. Mislim, da to pri nas manjka. Sodelovanje in druženje okoli božičnih praznikov. Vsako leto je čedalje manj tega dogajanja in to bi lahko spremenili. 


2. FAMILY FOR CHRISTMAS


Kategorija: drama, komedija
Čas trajanja: 1h 23min
Režija: Amanda Tapping
Igralci: Lacey Chabert (Hanna), Tyron Leitso (Ben), Milli Wilkinson (Caitlin), Audrey Smallman (Holly), Brittney Wilson (Carrie), Keith MacKechnie (božiček), Matthew Kevin Anderson (Grant)
Kraj dogajanja: San Francisco in okolica
Datum izida: 11. julij 2015
IMDb: Family for Christmas
Moja ocena: 4 ★★







Vsebina
Hanna in Ben se poslavljata na letališču. Hanna mora odleteti v San Francisco, kjer je dobila novo službo. Izpovesta si ljubezen in si obljubita, da se bosta še videla. Mine deset let. Hanna je uspešna televizijska poročevalka novic in hodi z direktorjem TV kanala, kjer je zaposlena. Ravno pred božičnim časom imajo največ dela. Na FB-ju pa ji prošnjo za prijateljstvo pošlje Ben. Spomni se na njega in razmišlja kako bi bilo, če takrat ne bi stopila na letalo. Mimo pride Božiček, ki ji pove, da se ji lahko na Božič izpolni skrita želja.
Hanna odide spat in se zbudi naslednji dan na podeželju v drugi sobi in v drugi pižami. Poročena je z Benom in imata dve hčerki ter psa. Vsa je zmedena. Pogreša svojo službo. na začetku je vsa raztresena z družinskim življenjem. pripraviti mora božično večerjo, zabavo, piškote za v šolo... Tega ji prej nikoli ni bilo treba. Ko ugotovi, da ima Bena še vedno rada in končno vzljubi svoje novo življenje, se ponovno zbudi v svojem stanovanju in starem življenju. Takoj jo pokličejo v službo, vendar delo prepusti svoji asistentki. Ravno takrat pa je Ben službeno v San Francisco in jo povabi na pijačo. Seveda sprejme in se že veseli srečanja z njim.

Mnenje in vtisi
V Hanni sta dve osebnosti. Prva je uspešna ženska, ki bi vse naredila za svojo kariero. Čeprav je v življenju osamljena, ima rada svojo službo in jo z veseljem opravlja. Druga pa je preprosta žena in mati, ki živi za svojo družino. Ne rabi kariere ampak ljubezen svojih bližnjih. Ima veliko prijateljev s katerimi se družijo čez praznike. Mislim, da nam film hoče pokazati, da denar in kariera nista vse v življenju. Zraven potrebujemo ljubezen, bližnje prijatelje, družino, da smo lahko srečni. Sploh v času praznikov, ko se vsi radi družijo med seboj. 
Film je zanimiv in dober za pogledat. Hanna je lepo uprizorjena. Všeč so mi tisti njeni izpadi, ko je zmedena in se išče. Te nasmeji in je vreden ogleda😉



3. ALONE FOR CHRISTMAS


Kategorija: komedija
Čas trajanja: 1h 27min
Režija: Joseph J. Lawson
Igralci: David DeLuise (oče), Kim Little (mama), Davis Cleveland (Dillon), Gerald Webb (Columbus-glas), Justin Hoffmeister (Rob), Bill Pomeroy (Bone- glas)... 
Kraj dogajanja: ZDA
Datum izida: 15. oktober 2013
IMDb: Alone for Christmas
Moja ocena: 4 ★★









Vsebina
Štiri članska družina s psom se preseli v novo hišo. Kupijo si še enega psa. Dan pred božičem novi pes Columbus raztrga božična darila pod smrekico. Stari pes Bone pa je zraven in ga opazuje. Na koncu Bona obtožijo, da je kriv za vse. Ker se za božič odpravijo k babici in dedku, želijo Bona kaznovati in ga peljejo v hotel za pse. Tam Bone izve od ostalih psov, da hodijo po njegovi ulici roparji. Zato Bone pobegne, da bi varoval hišo svojih gospodarjev. Bone roparjem postavi pasti po celi hiši in jih tako prelisiči.
Družina je ta čas na poti. Ustavijo se, da bi nekaj pojedli, Columbusa pa pustijo v avto. Tudi Columbus je izvedel za roparje, zato pobegne iz avta in se vrne domov. Družina ga želi poiskati. Ko so neuspešni se vrnejo domov. Doma pa jih pričaka presenečenje.

Mnenje in vtisi
Film malo spominja na Sam doma. Le, da tukaj roparje prelisiči pes. Bone je prikazan kot pametni pes, ki je zvest svojim gospodarjem. Vidi se, da jih ima rad in jih pogreša ta čas, ko je v hotelu. Čeprav kupijo novega psa, ni ljubosumen. Privadi se Columbusa in mu skuša dopovedati kako naj shaja pri družini. Kaj lahko počne in kaj ne. Vendar ga Columbus ne posluša.  Ušpiči vragolije in Bone je vedno kriv. 
Otroka sta zelo navezana na psa. To se opazi takoj na začetku filma. Stalno govorita o psih in sta zelo razočarana, ko ostanejo brez obeh. Film je primeren za vso družino, tudi za otroke. Psi se med sabo pogovarjajo, kar bo otrokom verjetno še bolj zanimivo. Je zelo smešen film in vas bo res nasmejal. Pes naredi ogromno trikov, ki so prav zabavni. Enako kot Kevin v filmu Sam doma.😊 Ob gledanju sem se zelo zabavala.





4. ON THE TWELFTH DAY OF CHRISTMAS


Kategorija: komedija, romantika
Čas trajanja: 1h 24min
Režija: Harvey Crossland
Igralci: Brooke Nevin (Maggie), Robin Dunne (Mitch), Dani Kind (Grace), Gera Hall (Rita), A.C. Peterson (Alan)
Kraj dogajanja: ZDA
Datum izida: 12. december 2015
IMDb: On the twelfth day of Christmas
Moja ocena: 4 ★★











Vsebina
Dan pred božičem študentka Maggie ostane brez prevoza domov. DJ Mitch se ponudi, da jo odpelje, ker gre mimo njenega mesta. Zaradi snežne nevihte zamudita božič. Mitch se odloči, da ji bo pričaral najboljši božič. Dan preživita na poti, nato pa jo končno pripelje domov.
Čez deset let je Maggie zaposlena kot novinarka lokalnega časopisa v svojem mestu. Po lokalnem radiu pa sliši glas novega DJ-ja. Izkaže se, da je to DJ Mitch. Srečata se in preživita nekaj skupnih trenutkov. V Maggie to vzbudi čustva, ki jih je v teh letih potlačila. Vendar on ni več tisti Mitch izpred desetih let. Ne verjame v božič in božični čudež. Zato se Maggie odloči, da mu bo 12 dni pred božičem, vsaki dan poslal darilo kot skrivnostni božiček. Mitch je proti tem darilom, vendar ga šefica prepriča, da jih vključi v svojo radijsko oddajo. Ker postane popularen, tudi lokalni časopis želi njegov članek. In ravno Maggie določijo to nalogo. Na koncu Mitch sam ugotovi kdo je njegov skrivni božiček in končno si izpovesta ljubezen, ki sta jo toliko let skrivala v sebi.

Mnenje in vtisi
Božična romantična zgodba se dogaja 12 dni pred božičem. V filmu je nekaj božičnih pesmi in celotno mesto je zelo lepo okrašeno. Všeč mi je tak kader. Oba igralca sta prikupna in lepo vživeta v svoj lik. Družita se kot prijatelja in sodelavca, v resnici pa čutita veliko več, vendar se bojita priznati. Gledalec to kmalu ugotovi. 
Mitch je bolj zadržan, resen in vsekakor ni moj tip moškega. Če mu Maggie ne bi začela pošiljati daril, mislim, da sploh ne bi pokazal, da jo ljubi. Rad je bil v njeni družbi, večkrat jo je poklical, vendar je bil vedno tako zadržan. Ona se mu smeji, ga nagovarja... on pa ima tisto distanco, ki me je malo motila. Drugače pa sta bila kar simpatična za pogledat. 😊 To je malo drugačni romantični film, kot smo jih vajeni. Vendar ga vseeno priporočam.



5. FOUR CHRISTMASES (BOŽIČ NA KVADRAT)


Kategorija: drama, komedija, romantika
Čas trajanja: 1h 28min
Režija: Seth Gordon
Igralci: Seth Gordon (Brad), Reese Witherspoon (Kate)
Kraj dogajanja: ZDA
Datum izida: 18. december 2008
Nagrada: BMI film music award (2009)
IMDb: Four Christmases
Moja ocena: 3 ★★









Vsebina
Brad in Kate vsako leto za božič odpotujeta. Oba imata ločene starše in ne želita božiča preživeti z njimi. Zlažeta se, da gresta na dobrodelno delo v tujino. Letos pa zaradi goste megle letala odpovejo. Starši to izvejo in ju takoj povabijo k sebi. Tako odideta k vsakemu staršu posebej in preživita štiri božiče. Ugotovita, da se sploh dobro ne poznata. Družina jima zleze pod kožo, kar privede do spora. Na koncu ljubezen premaga vse ovire.







Mnenje in vtisi
Film je smešen. Pričakovanja so bila prevelika, ker sem prebrala dosti pozitivnih mnenj o filmu. Zato me je malce razočaral. Oba imata nenavadne družine in nenavadne starše. Ti imajo tudi nenavadne običaje. Ni čudno, da nočeta z njimi preživeti praznikov. Očitno je, da se jih malo sramujeta. Najbolj čudna lika sta mi Bradova brata. Pri tej starosti se kar naprej pretepata. WTF?? To je res v filmu kar nekaj.
Film ni nič posebnega. Igralka Reese ga malo poživi. So se pa ostali igralci odrezali zanimivo. Sploh kar se tiče čudaškosti. Pogledate ga lahko, ker vas bo zelo nasmejal.😀




A ste pogledali kakšnega od omenjenih božičnih filmov?
Lp, Knjigoljubka Maja


2 komentarja:

  1. Nobenega od teh se nisem videla, bi si pa ogledala drugega.
    Zelim ti vse lepo v novem letu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem omenjene letos prvič pogledala. Tudi tebi želim srečno in zdravo novo leto. Hvala, ker bereš moje poste. Upam, da jih v naslednjem letu tudi. Lepo praznuj! ***

      Izbriši