nedelja, 23. oktober 2016

KNJIŽNE KAZALKE

Kaj je knjižna kazalka? To je predmet s katerim si označimo stran, kjer smo nehali brati, da vemo kje naslednjič nadaljevati. Lahko je tablica, trakec, priponka...ali kakšna druga zadevica. Jih je res ogromno vrst. In današnji post je namenjen, da vam predstavim kakšne vrste knjižnih kazalk poznamo. 
Nekateri jih imenujejo tudi označevalniki. Angleško pa se reče bookmarks, zato jim jaz pravim kar "bukmarki". 🙂 Kako jih pa vi poimenujete? Lahko mi napišete spodaj v komentar.

Sovražim tiste bralce, ki v knjigi prepognejo stran ali zavihajo vogal strani. Saj se knjiga in stran tako uničujeta. Sploh, če moraš knjigo vrniti v knjižnico. Raje uporabljajte knjižne kazalke.

Tudi v knjigarni kjer kupujete knjige, dobite ponavadi brezplačno kazalko v obliki kartice, z reklamnim napisom knjigarne. Jaz imam takih ogromno doma.

Spodaj vam bom predstavila kazalke s slikami. Kupite jih lahko v knjigarnah, v spletnih trgovinah, lahko pa si jih naredite sami. Na Pinterestu najdete ogromno postopkov za izdelavo kazalk. Tudi jaz sem si jih nekaj naredila sama. Ampak o tem bom pisala kdaj drugič. 🙂
Kazalke sem poimenovala sama. Glede na izvedbo in izgled. Če se slučajno kateri zdi kakšno ime kazalke neprimerno se opravičujem. Če ima katera kakšen drug predlog, pa ga kar dodajte v komentar.

Vir fotografij: Pinterest, Facebook, AliExpress, Ebay


KAZALKA KARTICA
Nekatere kartice so z vrvico, ki gleda iz knjige ven, nekatere pa brez vrvice.

































KAZALKA KARTICA S CITATOM
Te so moje najlepše. 

















KAZALKA, KI SE ZATAKNE ZA STRAN













KVAČKANA KAZALKA

KAZALKA SPONKA





































KAZALKA ROKA


KAZALKA ZADRGA

KAZALKA BE RIGHT BACK...

KAZALKA VRVICA Z OKRASKI





KAZALKA SKODELICA ČAJA


KAZALKA PROFIL


KAZALKA, KI SE PRIPNE NA KNJIGO

















KAZALKA TRAVA

KAZALKA S COFKI


KAZALKA LESENA PALČKA



 KAZALKA GOSENICA


KAZALKA GOLOBČKI


KAZALKA IZ BLAGA





KAZALKA PERO


 KAZALKA LUČKA


PA ŠE ENE POSEBNE KAZALKE



So vam všeč kazalke? Katera vam je najlepša? Jaz imam najraje tiste s citati ali pa sponke.
LP, Knjigoljubka Maja

5 komentarjev:

  1. Jaz jim pravim kar kazala :) meni so najlepša tista s cofkom ali pa citatom. Velikokrat pa nimam nobenega pri roki, ko ga potrebujem, zato si strani v knjigah največkrat označujem kar z navadnim post-it listom, ki ga prepognem.
    Se mi pa zdi tovrstna objava zelo zanimiva :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja cofki so letos in povsod ;) Sej so zelo zanimivi. Jaz sem se navadila, da si vedno zataknem eno kazalko v knjigo, še preden jo začnem brati. Doma jih imam celo zbirko. Od kartic, sponk, reklamnih... Mogoče enkrat objavim tudi svoje.

      Izbriši
  2. Joj koliko jih je :) jaz imam najraje magnetke ali pa čisto navadne barvne sponke. Najlepše pa izgledajo travice, ampak jih še nisem nikjer videla.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja res jih je ogromno ;) Travice pa lahko kupiš na ebayu.

      Izbriši
  3. Vau, te kazalke so vse tako lepe! Če bi se morala odločiti za eno nebi mogla izbrati! Najlepše so mi tiste s citati in tiste ki se pripnejo na stran;)

    OdgovoriIzbriši