sobota, 6. julij 2019

UNDERWATER



Naslov: Underwater
Avtor: Anna B. Doe
Založba: Kindle edition (e-knjiga, 2019, ARC, 350 strani)
Ocena: 4 ★★★
Kategorija: mladinski roman (young adult), fantazija (fantasy),  romantika (romance), zgodba napisana po pravljici (retelling)
Glavni liki: Marissa, Caleb, Tylor, Noelani, oceanova nimfa
Kraj dogajanja: Havaji

OPIS


Skrivnost oceana, ki je skrita globoko pod azurno površino, prihaja na dan. 
Ne boj se skočiti pod vodo.

Marissa Davenport je samo običajno dekle, ki živi v majhnem mestu na otoku Havaji, dokler se neke usodne noči za njo spremeni vse. Ocean ji vzame fanta, ki ga ljubi. Da bi ga rešila, bo tvegala svoje življenje.

Zdaj se mora soočiti s posledicami svojih dejanj. Posledicami svojih odločitev. Ko ji preti pritisk temne skrivnosti, mora Marissa ugotoviti kako stvari urediti nazaj na svoje mesto, drugače lahko vse izgubi za vedno.
Svoje prijatelje, svojo družino, fanta, ki ga ljubi in celo svoj obstoj.

Nekatere pravljice so resnične in živijo pod vodo.


MNENJE IN VTISI


Ponovno sem brala ARC (Advance Reader Copy) knjigo hrvaške pisateljice Anne B. Doe. Tokrat se je spustila v fantazijske vode in napisala popolnoma drugačno knjigo kot smo jih vajeni od nje. Gre za zgodbo napisano po pravljici Mala morska deklica oz. retelling, kot to poimenujejo v angleščini. 

Underwater je čudovita mladinska fantazijska zgodba, ki se bere zelo hitro. Liki so lepo razviti in z lahkoto sem se vživela v njih. Še posebej v Marisso, ki mi je bila najljubša. Rada sem prebirala poglavja, ki jih pripoveduje ona. S Calebom sta se lepo ujela. Super je to, da se njuna ljubezen razvije iz prijateljstva in šele na koncu ugotovita to. Nisem nek navdušenec nad tako imenovanimi "insta love" zgodbami, ki se zaljubijo že v prvem poglavju.
Anna je ponovno vključila nekaj emocij v knjigo, ampak to smo pri njej že vajeni. Najbolj čustven pa je konec zgodbe.



Zgodba nas popelje na pomladno poletne Havaje, kjer preživimo tri mesece v družbi Marisse in njenih prijateljev. Natančno toliko časa tudi ima Marissa, da izniči prekletstvo, ki je padlo nanjo, drugače bo postala morska deklica za vedno. Glede na to, da je navdušena nad oceanom, bi bilo življenje pod njim idealno. Ampak ali lahko za vedno zapusti svojo družino, prijatelje in ljubezen? 



Zgodba je tipična mladinska, saj vsebuje vse njene elemente. Od fantazije, romantike, srednješolske drame in ljubezenskega trikotnika preidemo do morskih deklic, delfinov, podvodnega sveta ter še mnogo več. Če vas pritegne kaj od tega in če še vedno iščete lahko poletno branje za dopust, potem vam priporočam knjigo Underwater.



Underwater je lahko plažno branje, perfektno za letošnje poletje. Tudi zgodba se večinoma dogaja na plaži in v oceanu. Čeprav nas popelje na čudovito fantazijsko pustolovščino, sem nekaj pogrešala. Nekaj kar bi naredilo tisti VOV, ki ga naredijo ponavadi njene knjige. Zato sem ji dala oceno samo štiri. Anna je odlična pisateljica in vem, da zna zgodbo razviti še bolj. Upam, da v prihodnje napiše še kakšno fantazijsko zgodbo. 

POVEZAVA ZA NAKUP KNJIGE

AVTOR

ANNA B. DOE je avtorica sodobnih romanc Lost & Found ter Until in drugih. Diplomirala je iz znanstvenih študij in španščine na Univerzi v Zadru. Zaposlena je v pisarni, v prostem času pa poučuje angleščino in španščino. Ko ne dela in ne piše, jo najdete kako bere knjige, gleda televizijske nanizanke ter potuje po svetu. Je tudi velika ljubiteljica kave in psov. Anna piše take zgodbe, ki jih rada tudi sama prebira in to so romantične. Trenutno dela na raznovrstnih projektih. Nekateri so še skrivnost.

Anni lahko sledite na spletu: 
FACEBOOK        FACEBOOK GROUP        GOODREADS        INSTAGRAM
AMAZON        PINTEREST        BOOKBUB


Ste tudi vi v kratkem prebrali kakšno poletno pravljico?
Veselo branje, Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar