sreda, 5. julij 2017

MOČ JE V TEBI

Originalen naslov: The Power Is Within You
Avtor: Louise L. Hay
Prevod: Moč je v tebi
Založba: Primus 2009 (216 strani, mehka vezava)
Prevedla: Vera Črtalič
Ocena: 4 ★★★★
Kategorija: duhovnost (spirituality), samopomoč (self help)

GOODREADS











OPIS

Ljubeča sem, ljubljena in vredna ljubezni.
Življenje je radostno in polno ljubezni.
Zdrava sem in polna energije.
Napredujem v vseh smereh.
Pripravljena sem se spreminjati in rasti.
V mojem svetu je vse dobro.

MNENJE IN VTISI

Čudovito se počutim po tej knjigi. Res je enkratna in ima pozitivne vtise na življenje. Včasih potrebujemo tudi kaj takega😊 Čeprav se z vsem kar Louise pravi in počne ne strinjam, je še vedno čudovita knjiga. Mislim, da bi jo moral prebrati vsak vsaj enkrat v življenju. Knjiga oddaja neko pozitivno energijo. Razdeljena je na več delov, ti pa so razdeljeni na poglavja. Prvi del predstavlja kako se ozavestiti, kako slediti svojemu notranjemu glasu in kakšne moči imajo naše misli. Drugi del razloži kako premagati ovire in probleme, ki nas v življenju napadejo. V tretjem delu spoznamo kako ljubiti samega sebe. Četrti del je uporaba svoje notranje modrosti. In zadnji peti del nas nauči kako pustiti preteklost za sabo in živeti naprej. Na koncu pa je dodanih še nekaj vaj in afirmacij. 

V predgovoru nam Louise sporoči:
Knjiga je podaljšek mojega prvega dela Življenje je tvoje.
Naj vam ta knjiga odkrije, da ste resnično zelo mogočni.

Recenzijo knjige Življenje je tvoje lahko preberete tukaj. Meni osebno je Moč je v tebi mnogo boljša od Življenje je tvoje. Življenje je tvoje vsebuje več vaj za samopodobo. Moč je v tebi pa ima več razmišljanja in več pozitivnih občutkov. Veliko več te nauči o sebi. V knjigi je veliko pozitivnih afirmacij/misli, ki ti polepšajo dan in te nasmejijo (nekaj jih vidite spodaj). Napolnijo te z energijo. 


CITATI










AVTOR

LOUISE L. HAY se je rodila revni materi in imela nasilnega očima. Bila je zlorabljena, pustila šolo in pri šestnajstih rodila hčerko, ki jo je oddala v posvojitev. Poročila se je, mož jo je zapustil zaradi druge ženske. Prebolela je raka. Danes pomaga s pogovornimi terapijami ostalim ljudem prebroditi težave. Vodi Hay House, ki se ukvarja z izdajo psiholoških in duhovnih knjig za samopomoč in pogovorne terapije. Louise s svojo neomajno ljubeznijo in vero v pozitiven pristop k življenju, pomaga neštetim ljudem razkrivati in izkoriščati potencial lastnih ustvarjalnih moči za osebno rast in samozdravljenje. Svojo pot osveščanja ljudi je začela v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Njena dela so prevedena v 25 jezikov. Ko ne potuje ali predava, uživa doma v San Diegu, kjer slika, pleše in biološko vrtnari.


Ali ste kdaj prebrali kakšno knjigo, ki vas je napolnila s pozitivno energijo?
Lep dan želim vsem. Knjigoljubka Maja

Ni komentarjev:

Objavite komentar